18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Aston Villa – Tottenham Hotspur voorspelling – wedden, quotes en tip 13 januari 2021

Bob Ligthart

Wedstrijd: Aston Villa – Tottenham Hotspur, Premier League
Aanvang: Woensdag 13 januari 2021, 21.15 uur
Beste wedtip: Winst Tottenham Hotspur, handicap -1
Bookmaker: Toto
Quote: 2.03

De verschillen zijn dit seizoen erg klein in de Premier League, waardoor de ranglijst er elke speelronde heel anders uit kan zien. Woensdag speelt Aston Villa tegen Tottenham Hotspur en het gat tussen de nummer acht en vier is slechts drie punten. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op deze wedstrijd.

Aansluiten bij de top

Aston Villa moet het voorlopig met de achtste plaats doen in de Engelse competitie, maar er zit meer in het vat. De club heeft na vijftien wedstrijden 26 punten. Dit zijn er zeven minder dan Liverpool, maar de koploper speelde ook twee wedstrijden minder. Aston Villa kan zich dus bovenin gaan mengen met de topclubs als het goed blijft presteren.

Het programma tijdens deze periode is niet erg gunstig voor Villa. In de afgelopen drie duels speelde het namelijk al tegen Chelsea (1-1), Manchester United (2-1 verlies) en Liverpool (1-4 verlies in de FA Cup). In de aanstaande drie wedstrijden speelt Aston Villa tegen Tottenham, Everton en Manchester City. Het is zaak dat de nummer acht van de Premier League niet verzaakt in deze belangrijke weken.

Titelkandidaat

Tottenham verkeert de laatste weken niet in topvorm, maar het is nog altijd een titelkandidaat omdat andere topclubs ook veel punten morsen. The Spurs wisten in de Premier League vier wedstrijden op rij niet te winnen. In de meest recente speelronde lukte het eindelijk weer eens om drie punten binnen te slepen. Tottenham won met 3-0 van Leeds United. Natuurlijk waren Harry Kane en Heung-min Son weer trefzeker. The Spurs lijken de draad weer opgepakt te hebben. Ze gingen namelijk in één week door naar de finale van de League Cup en door naar de volgende ronde in de FA Cup.

In de Premier League staat Tottenham op de vierde plaats met 29 punten uit zestien duels. Het speelde een wedstrijd minder dan Liverpool en kan dus net als Aston Villa tot op één punt van de koploper komen als het die inhaalwedstrijd wint.

Teamnieuws

Aston Villa is hard getroffen door een golf aan coronabesmettingen. Een groot aantal spelers is positief getest op het virus, waardoor de club een erg jong team het veld op moest sturen in de FA Cup tegen Liverpool. De besmette spelers zijn in zelfisolatie en dus niet op tijd terug voor het duel met Tottenham. Het is dus weer de vraag wie Dean Smith het veld op stuurt.
Bij Tottenham zijn er veel minder problemen. José Mourinho kan bijna over al zijn spelers beschikken. Hij moet het wel zonder Giovani Lo Celso doen, want die kampt met een hamstringblessure.

Veel goals in laatste ontmoeting

De laatste Aston Villa – Tottenham Hotspur was een genot voor het oog van de neutrale kijker. Na 27 minuten stond het gelijk door twee goals van Toby Alderweireld. De eerste in zijn eigen goal en de andere in het goede doel. Net voor rust maakte Heung-min Son de 1-2, maar net na rust maakte Björn Engels al gelijk. Het bleef heel lang 2-2, maar Heung-min Son besliste de wedstrijd in de 94e minuut door de 2-3 op het bord te zetten. Uiteindelijk was dit wel een terechte uitslag, want The Spurs kregen de betere kansen. Tottenham is dit keer weer de favoriet. Zo heeft een zege van de club uit Londen een quote van 1.41, terwijl een overwinning van Aston Villa een quote van 6.15 oplevert.

Aston Villa – Tottenham Hotspur tip

Tottenham wil meedoen om de titel en moet winnen om in het spoor van de top te blijven. Het won de laatste drie wedstrijden, terwijl het bij Aston Villa bergafwaarts ging. Daarnaast heeft Villa een gemankeerd elftal vanwege de coronabesmettingen. De tip voor Aston Villa – Tottenham Hotspur is daarom: Winst Tottenham Hotspur, handicap -1. Deze voorspelling heeft een quote van 2.03.

Aston Villa – Tottenham Hotspur Premier League wedden

Quotes bij Toto
Winst Aston Villa: 6.15
Gelijkspel: 4.75
Winst Tottenham Hotspur: 1.41