18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AS Roma – Atalanta, voorspelling – wedden, quotes en tip, 22 april 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: AS Roma – Atalanta, Serie A
Aanvang: Donderdag 22 april 2021, 18.30 uur
Beste wedtip: Atalanta wint
Bookmaker:
Toto
Quote: 1.90

Nog zeven wedstrijden te spelen in Italië. Internazionale lijkt zeker van de Scudetto, maar tussen plek twee en zeven kan nog van alles gebeuren. Deze speelronde speelt zich door de week af en de nummer drie en zeven treffen elkaar in een belangrijk duel. Tegen directe tegenstanders tellen punten dubbel. Hier lees je de voorspellingen, quotes en tips die helpen bij het wedden op AS Roma – Atalanta.

Europees succes

Het AS Roma van Paulo Fonseca is bezig met een prima seizoen. De ploeg staat zevende op de ranglijst van de Serie A en zit in de halve finale van de Europa League. Met een zevende plek haalt Roma waarschijnlijk een ticket voor de nieuwe Conference League binnen. Toch zit het succes van Roma vooral in de Europa League. Daar versloeg Roma de Amsterdammers in de kwartfinale, waardoor het nu in de halve finale staat.

In Europa is Roma altijd degelijk en speelt de club echt op de nul. Tijdens de competitiewedstrijden heeft de ploeg het echter iets zwaarder. In de laatste vijf Serie A-wedstrijden werden maar vier punten gepakt. Er werd verloren van Parma (2-0), Napoli (0-2) en Torino (3-1). Tegen Bologna werd gewonnen (1-0) en de wedstrijd tegen Sassuolo eindigde in een gelijkspel (2-2). AS Roma heeft geen lekkere vorm te pakken in de competitie.

Historisch resultaat?

In de laatste drie seizoenen van de Serie A eindigde Atalanta Bergamo steeds op de derde plaats. Dit seizoen kan de ploeg zelfs tweede worden in de competitie. Dat zou de hoogste notering ooit zijn in de clubgeschiedenis van Atalanta. De club heeft alles nog in eigen hand om de tweede plek te bemachtigen. Momenteel staat Atalanta op de derde plek op twee punten achterstand op AC Milan. Echter treffen deze twee ploegen elkaar op de laatste speeldag en daar kan Atalanta in theorie de achterstand inhalen en de tweede plek veiligstellen.

Atalanta Bergamo is een modelclub die de gevestigde orde aanvalt met goed beleid en weinig financiële middelen. Onder Gian Piero Gasperini speelt Atalanta attractief voetbal en maakt de ploeg indruk op de Europese velden. In het begin van het seizoen had de ploeg het lastig, maar de laatste maanden lijkt de ploeg onstuitbaar. Negen van de laatste tien wedstrijden werden gewonnen door Atalanta. De laatste overwinning, van dit weekend, was tegen Juventus (1-0).

Teamnieuws

Fonseca moet aardig wat spelers missen tegen Atalanta. Zo zijn Nicolo Zaniolo, Marash Kumbulla, Chris Smalling en Leonardo Spinazzola geblesseerd. Met Kumbulla en Smalling mist Roma twee centrale verdedigers. Verder is Amadou Diawara ook nog eens geschorst door te veel gele kaarten.

Gasperini mist alleen Hans Hateboer, de rest van de selectie van Atalanta is fit. De ploeg zal er dan ook weer vol voor gaan tegen AS Roma.

Vorige ontmoeting

In december namen de ploegen het ook al tegen elkaar op. Edin Dzeko maakte toen de 0-1 voor Roma en daarmee leek de ploeg goed onderweg. Echter kwam de aanvalsmachine van Atalanta in de tweede helft op stoom en scoorde de ploeg maar liefst vier keer. Duván Zapata, Robin Gosens, Luis Muriel en Josip Ilicic scoorden en de wedstrijd eindigde in een 4-1 overwinning voor Atalanta.

AS Roma – Atalanta tip

Atalanta is de favoriet voor deze wedstrijd. De ploeg steekt in een geweldige vorm en tegenstander Roma heeft het wat lastiger. De tip: wedden op ‘Atalanta wint’ met een quote van 1.90 bij Toto.

AS Roma – Atalanta Serie A wedden

Quotes bij Toto:
Winst AS Roma: 3.50
Gelijkspel: 3.75
Winst Atalanta: 1.90