18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Arsenal – Villarreal, voorspelling – wedden, quotes en tip, 6 mei 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: Arsenal – Villarreal, Europa League
Aanvang: Donderdag 6 mei 2021, 21.00 uur
Beste wedtip: Villarreal wint
Bookmaker: Toto
Quote: 4.10

De eerste ontmoeting tussen Arsenal en Villarreal in Spanje eindigde in een 2-1 overwinning voor Villarreal. The Gunners moeten thuis dus winnen om de finale van de Europa League te bereiken. In deze voorbeschouwing lees je de voorspellingen, quotes en tips die helpen bij het wedden op de wedstrijd Arsenal – Villarreal.

Kans op een prijs

Arsenal, onder leiding van Mikel Arteta, wisselt goeie en slechte wedstrijden af. In de Premier League staat de ploeg negende. Het behalen van een Europees ticket voor volgend seizoen lijkt volgens die weg dan ook niet meer mogelijk. De enige manier die Arteta en Arsenal nu nog hebben op succes is de Europa League. Daarvoor moet nog wel wat gebeuren in de tweede wedstrijd. Arsenal verloor in Spanje namelijk met 2-1 van Villarreal en daar kwam de ploeg goed weg.

De vorm van Arsenal is net als het hele seizoen wisselvallig. In de laatste drie competitiewedstrijden werd er verloren van Everton (0-1), gelijkgespeeld tegen FC Fulham (1-1) en gewonnen van Newcastle United (0-2). De laatste wedstrijd tegen Newcastle geeft Arsenal wellicht een beetje hoop. Mohamed Elneny wist na vijf minuten al te scoren. In de tweede helft maakte Pierre-Emerick Aubameyang er nog 2-0 van voor Arsenal.

Twee fronten

Het Villarreal van Unai Emery heeft nog alles om voor te spelen dit seizoen. In La Liga staat de ploeg zesde, maar Real Sociedad staat één punt voor en Real Betis volgt op één punt. Villarreal kan met de vijfde plaats een Europees ticket voor de Europa League binnenhalen. Dat lijkt wel een zware opgave aangezien de ploeg nog tegen Sevilla én Real Madrid moet. Emery zal dan ook wel iets meer op de Europa League focussen. Hij wist deze prijs al drie keer te winnen met Sevilla en heeft nu ook met Villarreal goede papieren om de finale te halen.

Dit weekend won Villarreal met 1-0 van FC Getafe en er werden duidelijk spelers gespaard. Zo zaten sterkhouders Raúl Albiol en Gerard Moreno op de bank en werd Dani Parejo vroegtijdig gewisseld. Dit zijn drie van de belangrijkste spelers van Villarreal en die kregen dan ook rust. Uiteindelijk wist de achttienjarige Yeremy de enige treffer van de wedstrijd te maken en zo won Villarreal van Getafe. Door de 2-1 overwinning van Villarreal in de eerste wedstrijd heeft de ploeg alles in eigen hand.

Teamnieuws

Voor Arteta is David Luiz nog een vraagteken. De Braziliaanse verdediger moest er in de tweede helft tegen Newcastle vanaf met een blessure. Er is nog niet veel bekend over zijn situatie, maar het lijkt erop dat hij het niet gaat halen. Een flinke aderlating voor Arsenal.

Villarreal mist alleen Vicente Iborra. Echter is hij al sinds december 2020 geblesseerd en heeft Emery vaak genoeg laten zien dat Villarreal het ook zonder hem kan.

Vorige ontmoeting

De eerste ontmoeting eindigde dus in een 2-1 overwinning voor Villarreal. In de eerste dertig minuten scoorden Manu Trigueros en Raúl Albiol voor Villarreal en leek de ploeg op rozen te zitten. Na rust pakte Dani Ceballos zijn tweede gele kaart en moest hij met rood het veld verlaten. Het leek over voor Arsenal, maar de ploeg ging door en Nicolas Pépé schoot een penalty binnen en maakte er 2-1 van. Uiteindelijk pakte Étienne Capoue van Villarreal ook nog een tweede gele kaart en eindigde de wedstrijd met twintig man.

Arsenal – Villarreal tip

Volgens de quotering van Toto is Arsenal de grote favoriet in Londen. Het lijkt echter geen makkelijke wedstrijd te worden voor Arsenal. Villarreal heeft met Gerard Moreno een snelle spits die levensgevaarlijk is op de counter. Aangezien Arsenal moet scoren kan Villarreal verdedigen en vertrouwen op de snelle counters. Arsenal is kwetsbaar op de counter en Villarreal scoort eigenlijk altijd. De tip: wedden op ‘Villarreal wint’ met een quote van 4.10 bij Toto.

Arsenal – Villarreal Europa League wedden

Quotes bij Toto:
Winst Arsenal: 1.83
Gelijkspel: 3.45
Winst Villarreal: 4.10