18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Arsenal – Newcastle United voorspelling – wedden, quotes en tip 9 januari 2021

Tim Giesbers

Wedstrijd: Arsenal – Newcastle United, FA Cup
Aanvang: zaterdag 9 januari 2021, 18.30 uur
Beste wedtip: Arsenal wint met handicap -1
Bookmaker: Toto
Quote: 2.14

Twee clubs uit de Premier League staan tegenover elkaar in het kader van de FA Cup. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Arsenal – Newcastle United.

Redding

Het zou toch wat zijn: Arsenal dat haar wedstrijden moet afwerken in het Championship. Eind 2020 was dat nog niet eens zo’n onrealistisch scenario. De Londense club, landskampioen in 2004, stond op de vijftiende plaats. Sinds de kerstdagen gaat het een stuk beter met een van de traditionele topclubs. Stadsgenoot en rivaal Chelsea werd met 3-1 verslagen, waarna Brighton & Hove Albion (0-1) en West Bromwich Albion (0-4) ook aan de kant gezet werden.

Coach Mikel Arteta hoopt het eindelijk weer op de rit te hebben. Dat was dan ook hard nodig, want voor die drie zeges werd in zeven wedstrijden maar twee keer een schamel puntje behaald. Inmiddels is Arsenal gestegen naar plek elf, nog steeds te laag voor een club van het statuur van de Londenaren. Tip: Arsenal won nu twee duels op rij zonder een tegengoal. Wedden op de voorspelling ‘Arsenal wint zonder tegendoelpunt’ levert je een quote op van 2.46.

Problemen

Beetje bij beetje worden de problemen van Newcastle United groter in de Premier League. De voorsprong op nummer achttien Fulham (de eerste club die zou degraderen met de huidige stand) is nog wel acht punten, maar die wordt niet bepaald groter de laatste weken. Newcastle wacht inmiddels al sinds 12 december op een overwinning, sinds op die dag met 2-1 van West Bromwich Albion gewonnen werd. De opbrengst van zes duels daarna: twee gelijke spelen en vier nederlagen.

Zo was er de uitschakeling in de League Cup, tegen Championship-club Brentford, waarvan met 1-0 verloren werd. In de competitie werd verloren van Leeds United (5-2), Manchester City (2-0) en Leicester City (1-2) en tussendoor met 1-1 tegen Fulham en met 0-0 tegen Liverpool gelijkgespeeld. Tip: in vier van de laatste vijf wedstrijden vielen maximaal twee doelpunten. Wedden op de voorspelling ‘minder dan 2,5 goals’ geeft een quote van 2.21.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden van de wedstrijd Arsenal – Newcastle United heeft de thuisclub een ruim voordeel. Van de laatste zes wedstrijden won Arsenal er namelijk vijf en Newcastle een. Het doelsaldo is met 11-3 dan ook ruim in het voordeel van Arsenal. Vorig seizoen won die club thuis met 4-0 en uit werd het 0-1.

Teamnieuws

Arsenal-coach Mikel Arteta zou zomaar wat wijzigingen kunnen doorvoeren. Al hoeft reservedoelman Runar Alex Runarsson niet direct uit te kijken naar een basisplek na zijn recente gestuntel. Gabriel Magalhães en Thomas Partey zouden zomaar hun rentree kunnen maken, wat ten koste zou gaan van Pablo Marí en Granit Xhaka.

Tegenstander Newcastle United moet het stellen zonder Ryan Fraser, maar hoopt Jamaal Lascelles en Allan Saint-Maximin weer terug te hebben. Doelman Martin Dubravka is er weer bij en kan voor het eerst dit seizoen gaan spelen. Andy Carroll kan zomaar Callum Wilson in de punt van de aanval gaan vervangen.

Arsenal – Newcastle United tip

Arsenal – Newcastle United: de thuisploeg heeft de weg naar goede resultaten weer teruggevonden, terwijl de bezoekers de weg juist helemaal kwijt zijn. Tip: wedden op de voorspelling ‘Arsenal wint met handicap -1’ met een quote van 2.14 bij Toto.

Arsenal – Newcastle United FA Cup wedden

Quotes bij Toto

Winst Arsenal: 1.44
Gelijkspel: 4.45
Winst Newcastle United: 6.20