18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Arsenal – Manchester United voorspelling – wedden, quotes en tip 30 januari 2021

Tim Giesbers

Wedstrijd: Arsenal – Manchester United, Premier League
Aanvang: zaterdag 30 januari 2021, 18.30 uur
Beste wedtip: Arsenal wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.90

Van oudsher een enorme topper in de Premier League, nu de strijd tussen de nummers negen en twee. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Arsenal – Manchester United.

Vertrouwen

Jarenlang was het een absoluut onmogelijk scenario maar aan het einde van het vorige kalenderjaar leek het toch een stuk aannemelijker geworden: Arsenal zou zomaar eens kunnen gaan degraderen uit de Premier League. De voorsprong op de degradatieplekken was niet groot en week in, week uit werden wedstrijden verloren. Maar de clubleiding hield vertrouwen in beginnend trainer Mikel Arteta en dat vertrouwen betaalt zich dubbel en dwars uit.

Arteta mocht blijven puzzelen en langzaamaan vielen de puzzelstukjes in elkaar. Sinds de kerst werd gewonnen van Chelsea (3-1), Brighton & Hove Albion (0-1), West Bromwich Albion (0-4), Newcastle United (3-0) en Southampton (1-3). Alleen Crystal Palace snoepte een puntje af: 0-0. Tip: in vier van deze zes wedstrijden wisten de Londenaren het doel schoon te houden. Je kunt ook nu wedden op de voorspelling dat Arsenal de nul houdt. Hiervoor staat een quote van 3.65.

Kritiek

Als je de zelfbenoemde grootste club van de wereld bent (en op veel vlakken de statistieken ook uitwijzen dat dat zo is), zul je altijd veel kritiek krijgen. Zo ondervindt ook Ole Gunnar Solskjær. De Noor is een clublegende en zal dus altijd veel draagvlak hebben op Old Trafford, maar sinds zijn aanstelling ligt hij ook geregeld onder vuur. Ook nu Manchester United netjes meedoet in de strijd om de titel, blijft die kritiek niet geheel uit.

Kijk bijvoorbeeld naar de afgelopen weken. Regerend kampioen Liverpool werd namelijk op Anfield op 0-0 gehouden, waarna Fulham verslagen werd met 1-2 en United rivaal Liverpool uit wist te schakelen in de FA Cup met 3-2. Afgelopen week werd in eigen huis met 1-2 verloren van hekkensluiter Sheffield United en laaide de kritiek weer op. Tip: in de laatste drie duels van United scoorden beide teams. Wedden op de voorspelling dat dit opnieuw gebeurt, geeft een quote van 1.66.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden van de wedstrijd Arsenal – Manchester United heeft de thuisploeg een groot voordeel. Van de laatste zes wedstrijden won Arsenal er drie en United maar één. Het doelsaldo in deze duels is 9-6. Eerder dit seizoen won Arsenal uit bij Manchester United met 0-1.

Teamnieuws

Arsenal miste de laatste twee wedstrijden Pierre-Emerick Aubameyang al en dat kan weer een basisplaats voor Nicolas Pépé betekenen. Pablo Marí kan ook niet spelen, terwijl Kieran Tierney en Thomas Partey waarschijnlijk terugkeren. Mogelijk begint de nieuwe aanwinst Martin Ødegaard direct in de basis bij de Londenaren.

Voor Manchester United liggen de mogelijke problemen achterin. Marcos Rojo, Phil Jones, Brandon Williams en Eric Bailly doen waarschijnlijk allemaal niet mee. Fred, Scott McTominay en Edinson Cavani maken een grote kans om terug te keren in de basisopstelling.

Arsenal – Manchester United tip

Arsenal – Manchester United: op beide clubs valt eigenlijk geen peil te trekken de laatste weken. Toch zien wij de thuisploeg wel verrassen gezien de goede vorm. Tip: wedden op de voorspelling ‘Arsenal wint’ met een quote van 2.04 bij Toto.

Arsenal – Manchester United Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Arsenal: 2.90
Gelijkspel: 3.35
Winst Manchester United: 2.47