18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Arsenal – Manchester City, voorspelling – wedden, quotes en tip 21 februari 2021

Cas Geleijnse

Wedstrijd: Arsenal – Manchester City, Premier League
Aanvang: Zondag 21 februari, 17.30 uur
Beste wedtip: Manchester City wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.49

Manchester City is bezig met een ongekende winstreeks in Engeland. De koploper heeft nu een uitwedstrijd tegen Arsenal op het programma staan. Mikel Arteta speelt met zijn ploeg tegen de club waar hij assistent was van Pep Guardiola. In deze voorbeschouwing lees je voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Arsenal – Manchester City.

Wisselvalligheid

Er lijkt maar geen einde te komen aan de wisselvalligheid van Arsenal dit seizoen. Knappe overwinningen worden opgevolgd door verrassende nederlagen. Na twee nederlagen achter elkaar wist Arsenal afgelopen weekend weer te winnen in de Premier League: Leeds United werd met 4-2 verslagen. De ploeg van Mikel Arteta staat op de tiende plaats na 24 wedstrijden. De Gunners hebben 34 punten. De achterstand op nummer vier Chelsea, en dus op een ticket voor de Champions League, bedraagt acht punten.

Midweeks ging Arsenal voor de Europa League op bezoek bij Benfica. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Bukayo Saka maakte de goal voor de ploeg uit Londen. Na de wedstrijd tegen Manchester City staat de return op het programma. Bij winst plaatst de ploeg zich voor de laatste zestien van de Europa League. Het lijkt de enige kans op een prijs dit seizoen: in de FA Cup werd Arsenal uitgeschakeld door Southampton.

Pierre-Emerick Aubameyang maakte een hattrick tegen Leeds United. Door de drie doelpunten steeg Aubameyang naar acht Premier League-goals dit seizoen. Het zijn tegenvallende cijfers voor de Gabonees, die in de afgelopen twee seizoenen allebei de keren 22 doelpunten wist te maken. Tegen Leeds United liet Aubameyang zien dat hij het doelpunten maken nog niet is verleerd. Wedden op ‘Aubameyang scoort’ heeft een quote van 3.20 bij Toto.

Onverslaanbaar

Manchester City versloeg midweeks Everton met 3-1. Deze overwinning was voor de ploeg van Pep Guardiola de zeventiende wedstrijd op rij die in winst werd omgezet. Het is een ongekende reeks, waardoor de ploeg stevig aan kop gaat in de Premier League. Manchester City heeft 56 punten, eerste achtervolger Manchester United heeft al tien punten achterstand. De Citizens zijn hard op weg naar de landstitel in Engeland.

Ook op drie andere fronten is Manchester City nog actief. Na het duel tegen Arsenal staat de eerste ontmoeting met Borussia Mönchengladbach bij de laatste zestien van de Champions League op het programma. In de FA Cup staat de ploeg in de kwartfinale, waarin Everton de tegenstander is. Eind april wacht de finale van de Carabao Cup, waar City het opneemt tegen Tottenham Hotspur.

Tegen Everton maakte het talent Phil Foden alweer zijn elfde doelpunt van dit seizoen. Foden speelde dit seizoen al 31 wedstrijden en lijkt nu echt doorgebroken. Naast zijn elf doelpunten gaf de Engelsman ook nog zes assists.

Ontmoetingen dit seizoen

De vorige ontmoeting tussen beide ploegen was in december 2020. Manchester City won in de kwartfinale van de Carabao Cup met 1-4 bij Arsenal. Afgelopen oktober speelden beide ploegen tegen elkaar in de Premier League. Ook toen won Manchester City, dit keer met 1-0.

Arsenal – Manchester City tip

Het valt niet te verwachten dat Arsenal de ploeg is die de reeks van Manchester City zal doorbreken. City is in topvorm en zal waarschijnlijk ook over Arsenal heen walsen. De tip voor deze wedstrijd: wedden op ‘Manchester City wint’ met een quote van 1.49 bij Toto.

Arsenal – Manchester City Premier League wedden

Quotes bij Toto:
Winst Arsenal: 5.85
Gelijkspel: 4.15
Winst Manchester City: 1.49