18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Arsenal – Chelsea voorspelling – wedden, quotes en tip 26 december 2020

Tim Giesbers

Wedstrijd: Arsenal – Chelsea, Premier League
Aanvang: zaterdag 26 december 2020, 18.30 uur
Beste wedtip: Chelsea wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.89

Twee traditionele topclubs ontmoeten elkaar in de Premier League. De een strijdt tegen degradatie en de ander wil kampioen worden. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Arsenal – Chelsea.

Rampjaar

Er zijn weinig mensen die met veel plezier terugkijken op het kalenderjaar 2020. Het coronavirus heeft er voor veel mensen flink ingehakt. Voor Arsenal-fans is het nog een stukje slechter. Hun club is namelijk van het voetstuk gekletterd en niet zo’n beetje ook. Arsenal zou qua statuur en historie moeten meestrijden om de titel, maar na veertien wedstrijden staan de Londenaren slechts vier puntjes boven de degradatiestreek. Zou dit rampjaar een aanstaande degradatie hebben ingeluid?

De vraag is vooral hoe lang coach Mikel Arteta nog het vertrouwen van de clubleiding krijgt. De Spanjaard heeft de gunfactor en deed het in het begin erg goed, maar hij krijgt de boel nu niet meer op de rit. In de Premier League heeft Arsenal nu al zeven wedstrijden op rij niet gewonnen. In vier van deze duels vielen maximaal twee doelpunten. Tip: wedden op de voorspelling ‘minder dan 2,5 goals’ levert je een quote op van 1.90.

Herstellen

Afgelopen zomer haalde Chelsea als nieuwe spelers Édouard Mendy, Ben Chilwell, Thiago Silva, Kai Havertz, Hakim Ziyech en Timo Werner binnen. Met deze ambities zijn de doelen van de Londense club duidelijk: de landstitel moet zijn weg naar Stamford Bridge weer vinden. Onder leiding van Frank Lampard wil Chelsea aan het einde van de rit bovenaan staan. Lang leek dat ook een goede mogelijkheid te zijn, gezien de prima resultaten die geboekt werden.

Tot het opeens stokte. Achtereenvolgens werden de uitwedstrijden bij Everton (1-0) en Wolverhampton Wanderers (2-1) verloren. Vorige week herstelden de mannen van Lampard zich weer. Stadsgenoot West Ham United kwam op bezoek en werd getrakteerd op een 3-0-nederlaag. Tip: in vijf van de laatste zeven wedstrijden van Chelsea wist maximaal een van de twee clubs tot een doelpunt te komen. Je kunt daarom wedden op de voorspelling ‘niet beide teams scoren’, tegen een quote van 2.04.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden van de wedstrijd Arsenal – Chelsea gaan de twee redelijk gelijk op. Van de laatste zes wedstrijden tussenbeiden won Arsenal er twee en Chelsea drie. Het doelsaldo is met 10-12 licht in het voordeel van Chelsea. Vorig seizoen won Arsenal thuis met 2-1 en uit werd het 2-2.

Teamnieuws

Thomas Partey moet namens Arsenal verstek laten gaan voor deze wedstrijd. Het is ook niet duidelijk of Gabriel Magalhães en Gabriel Martinelli kunnen meedoen. Coach Mikel Arteta zal vooral hopen dat Pierre-Emerick Aubameyang tijdig fit is. Granit Xhaka is terug van zijn schorsing maar hoeft niet te hopen op een basisplek.

Bij Chelsea mag Tammy Abraham weer uitkijken naar een basisplaats, na zijn twee goals tegen West Ham United. Reece James is niet helemaal fit, waardoor César Azpilicueta mag spelen als rechtsback. Kai Havertz wordt mogelijk gepasseerd voor Mateo Kovacic of Jorginho. Hakim Ziyech kan ook niet meespelen.

Arsenal – Chelsea tip

Arsenal – Chelsea: dit is niet de lastigste voorspelling om te doen. Er moet iets heel geks gebeuren wil Chelsea niet winnen op bezoek bij Arsenal. Tip: wedden op de voorspelling ‘Chelsea wint’ met een quote van 1.89 bij Toto.

Arsenal – Chelsea Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Arsenal: 3.85
Gelijkspel: 3.45
Winst Chelsea: 1.89