18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – Vitesse, voorspelling – wedden, quotes en tip, 18 april 2021

Cas Geleijnse

Wedstrijd: Ajax – Vitesse, KNVB Beker
Aanvang: Zondag 18 april, 18.00 uur
Beste wedtip: Ajax Handicap -1
Bookmaker: Toto
Quote: 1.98

Na de uitschakeling in de Europa League heeft Ajax weinig tijd gehad om te herstellen; de bekerfinale tegen Vitesse staat alweer voor de deur. Nu is het de vraag of de Amsterdammers zich kunnen herpakken en hun favorietenrol waar kunnen maken. In deze voorbeschouwing lees je de voorspellingen, quotes en tips die helpen bij het wedden op Ajax – Vitesse.

Topseizoen

Het 1-1 gelijkspel en de uitschakeling tegen AS Roma in de Europa League deed pijn, maar het seizoen van Ajax is nog altijd geweldig. Met nog zes wedstrijden te spelen is de landstitel zo goed als binnen. De voorsprong op nummer twee PSV is elf punten. De afgelopen vijf competitiewedstrijden werden allemaal gewonnen. De ploeg van Erik ten Hag maakte de meeste doelpunten en kreeg de minste goals tegen in de Eredivisie. Ajax is dus met afstand de sterkste ploeg van Nederland.

Dit liet de ploeg ook zien in het KNVB bekertoernooi. De Amsterdammers hebben eigenlijk alleen maar sterke tegenstanders gehad in de beker. Achtereenvolgens werden FC Utrecht, AZ, PSV en sc Heerenveen verslagen om de finale tegen Vitesse te bereiken. De halve finale tegen sc Heerenveen was de makkelijkste wedstrijd: door doelpunten van Davy Klaassen, Dušan Tadić en David Neres werd de halve finale met 3-0 gewonnen door de Amsterdammers.

Sean Klaiber viel geblesseerd uit tegen AS Roma en lijkt er niet bij te zijn tegen Vitesse. Ook André Onana, Daley Blind, Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad zullen de bekerfinale moeten missen.

Tannane en Bazoer

Ook Vitesse is bezig aan een heel sterk seizoen. De ploeg van Thomas Letsch, die zijn contract heeft verlengd, staat in de Eredivisie op de vierde plaats en kan zich zomaar direct gaan plaatsen voor Europees voetbal. De winnaar van de beker krijgt sowieso een Europa League-ticket, maar als Ajax de beker wint, ontloopt de nummer vier van de Eredivisie de play-offs en krijgt het een ticket voor Europees voetbal. Afgelopen weekend kwamen de Arnhemmers verrassend niet langs hekkensluiter ADO Den Haag: het duel met ADO eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Vitesse begon het bekertoernooi uit bij Willem ll en won met 2-0. Vervolgens werden ADO Den Haag (2-1), Excelsior (1-0) en VVV-Venlo (2-0) verslagen. Vooral de kwartfinale tegen eerstedivisionist Excelsior was lastig; de winnende goal van Loïs Opende werd pas in blessuretijd gemaakt.

Tijdens de finale zal Vitesse weer moeten vertrouwen op de kwaliteiten van Oussama Tannane en Riechedly Bazoer. Het duo draagt hun ploeg al het hele seizoen en zal dit ook in de finale moeten doen. Tannane is aanvallend ontzettend belangrijk: de Marokkaan scoorde dit seizoen acht keer en gaf negen assists. Bazoer is de leider van de verdediging en zal de levensgevaarlijke aanval van Ajax moeten tegenhouden.

Vorige ontmoeting

Ajax won de vorige wedstrijd tegen Vitesse met 2-1. Quincy Promes zette de Amsterdammers op voorsprong. Vlak voor rust kreeg Edson Álvarez een rode kaart. Riechedly Bazoer maakte vervolgens de 1-1 en leek Vitesse een punt te bezorgen, maar Anthony maakte uiteindelijk de winnende voor Ajax.

Ajax – Vitesse tip

Ajax wil graag de dubbel winnen en dit lijkt ook mogelijk. Vitesse is een goede ploeg, maar lijkt niet sterk genoeg om de Amsterdammers af te stoppen. Wedden op een overwinning voor Ajax heeft een quote van slechts 1.44, daarom is het interessanter om te kijken naar alternatieve weddenschappen. De tip: wedden op ‘Ajax Handicap -1’ met een quote van 1.98 bij Toto.

Ajax – Vitesse KNVB Beker wedden

Quotes bij Toto:
Winst Ajax: 1.44
Gelijkspel: 4.75
Winst Vitesse: 7.00