18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – SC Cambuur voorspelling – wedden, quotes en tip, 18 september 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: Ajax – SC Cambuur, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 18 september 2021, 20.00 uur
Beste wedtip: Ajax wint met handicap -2
Bookmaker: Toto
Quote: 1.69

Ajax heeft de eerste wedstrijd in de Champions League achter de rug. Sporting Lissabon werd vernederd in het eigen Estádio José Alvalade. Dit weekend neemt Ajax het op tegen SC Cambuur. Deze wedstrijd moet ook worden gewonnen omdat de strijd in de Eredivisie doorgaat. Lees verder voor onze wedtips en de beste quoteringen van de bookmakers.

Hosanna-sfeer

Ajax leeft momenteel boven op een roze wolk. Er werd namelijk met 1-5 gewonnen van Sporting Lissabon. Nederland heeft normaal geen goede herinneringen aan Portugese clubs, maar dat is na woensdag avond wellicht wat verbeterd. Deze wedstrijd zal niet snel worden vergeten. Toch moet de club met beide benen op de grond blijven staan. Het is maar één goede wedstrijd en er moet gewoon worden gewonnen van Cambuur.

De Amsterdammers staan momenteel tweede in de Eredivisie. De club heeft twee punten achterstand op concurrent PSV. De laatste twee duels in de competitie verliepen soepel voor Ajax. Er werd met 5-0 van Vitesse gewonnen en PEC Zwolle werd vorige week met 0-2 verslagen. Sébastien Haller maakte er vier tegen Sporting en liet daarmee zien dat hij het niveau van de Champions League wel degelijk aankon. In de zes wedstrijden die hij dit seizoen speelde voor Ajax heeft hij acht keer gescoord en één assist gegeven. Haller begint geweldig aan het seizoen.  

Geweldige start

Het Cambuur van Henk de Jong heeft een geweldige start van het seizoen. Er werd al twee keer gewonnen in de eerste vier wedstrijden. Daarmee staat de ploeg op de achtste plaats. De klassering zegt momenteel nog niet veel, maar het is duidelijk dat de ploeg van De Jong goed is begonnen. Cambuur was natuurlijk niet voor niets de beste ploeg van de Keuken Kampioen Divisie in de afgelopen jaren.

Cambuur verloor de eerste twee wedstrijden van FC Groningen (1-2) en PSV (4-1). Tegen FC Twente werd voor het eerst gewonnen, met 2-0. Middenvelder Jamie Jacobs maakte beide doelpunten voor Cambuur. De ploeg had wel het geluk dat Twente na 55 minuten met tien man op het veld stond na een rode kaart. Tegen Go Ahead Eagles wist Cambuur een monsterscore neer te zetten, de club won met 5-2. Tussen minuut 45 en 56 wist Cambuur vier keer te scoren en het wist door die geweldige periode de wedstrijd overtuigend te winnen.

Teamnieuws

Ajax moet Mohammed Kudus, Sean Klaiber en Davy Klaassen missen tegen Cambuur. Maarten Stekelenburg leek te kunnen spelen tegen Sporting, maar viel op het laatste moment toch uit. Het is nog niet duidelijk of hij kan meedoen tegen Cambuur. Verder zal het goed kunnen dat Erik ten Hag een paar spelers rust geeft. De wedstrijd in Portugal was zwaar en er staan doordeweekse Eredivisiewedstrijden op het programma.

Henk de Jong mist Jasper ter Heide en Erik Schouten. Cambuur heeft zich goed kunnen voorbereiden op Ajax en zal er dan ook alles aan willen doen om te verrassen.

Ajax – SC Cambuur tip

Ajax is met afstand de favoriet voor deze wedstrijd. De standaard wedoptie ‘Ajax wint’ levert met een quote van 1.09 dan ook bijna niks op. Als er naar de laatste wedstrijden van Ajax wordt gekeken valt het op dat de ploeg makkelijk het net weet te vinden. De tip is daarom: wedden op ‘Ajax wint met handicap -2’. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.69 bij Toto.

Ajax – SC Cambuur Eredivisie wedden.

Quotes bij Toto
Winst Ajax: 1.09
Gelijkspel: 9.30
Winst: SC Cambuur 18.75