Wedstrijd: Ajax – Heracles Almelo, Eredivisie
Aanvang: zondag 22 november 2020, 12.15 uur
Beste wedtip: Ajax wint en houdt de nul
Bookmaker: Toto
Quote: 2.12

De thuisploeg verdedigt de koppositie, terwijl de bezoekers hun afstand tot de degradatiezone willen vergroten. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Ajax – Heracles Almelo.

Status

Over de financiële voorsprong van Ajax op de concurrentie is een hoop gezegd. Door de goede prestaties in Europees verband en een paar zeer lucratieve verkopen hebben de Amsterdammers een flinke oorlogskas opgebouwd. Daardoor is elk seizoen waarin Ajax de titel niet pakt eigenlijk een mislukte jaargang. Wat dat betreft leven de mannen van coach Erik ten Hag naar hun status, met na acht wedstrijden een eerste plek in de competitie.

Van FC Groningen werd teleurstellend met 1-0 verloren, maar verder leverden alle duels een zege op. Van de recordbrekende 0-13 bij VVV-Venlo tot aan een nipte 0-1 bij Sparta of een zwaarbevochten 2-1 tegen Vitesse. Maar Ajax moet wel opletten, aangezien pas na de winter tegen de grote concurrenten gespeeld wordt. Tip: in de laatste vier wedstrijden won Ajax met minimaal drie goals verschil. Wedden op de voorspelling dat dit opnieuw lukt, levert je een quote op van 1.75.

Tandeloos

Heracles Almelo staat al jarenlang bekend als een club waar spitsen tot bloei komen. Of het nu gaat om Bas Dost, Samuel Armenteros, Wout Weghorst, Adrián Dalmau of Cyriel Dessers: allemaal vonden ze hun roeping als doelpuntenmaker in Almelo. Dit seizoen is echt echter verrassend karig. Dessers moest opgevolgd worden door Sinan Bakis, maar de Turkse Duitser kwam in zeven wedstrijden nog niet tot scoren. Heracles is voorin dan ook behoorlijk tandeloos dit seizoen.

Aanvallende middenvelder Rai Vloet is de hoop in bange dagen geworden voor de fans van Heracles, met zeven goals in acht wedstrijden. En dat terwijl het gehele team niet verder kwam dan tien doelpunten. Die andere drie goals werden allemaal gemaakt door Silvester van der Water. Tip: Vloet is behoorlijk op dreef, hij scoorde drie keer op rij en vijf goals in die duels. Wedden op de voorspelling ‘Rai Vloet scoort’ geeft je een quote van 4.95.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden van de wedstrijd Ajax – Heracles Almelo hebben de bezoekers een klein voordeel. Van de laatste zes wedstrijden won Heracles Almelo er namelijk drie en Ajax twee, naast een gelijkspel. Het doelsaldo is met 7-6 wel licht in Amsterdams voordeel. Vorig seizoen wonnen beide teams thuis; Ajax met 4-1 en Heracles met 1-0.

Teamnieuws

Bij Ajax moet zomeraankoop Mohammed Kudus nog steeds verstek laten gaan, omdat hij na een sterke start al vroeg in het seizoen een blessure opliep. Aangezien Ajax weer een Champions League-wedstrijd speelt na dit competitieduel, mogen spelers als Lisandro Martínez, Sean Klaiber, Jurgen Ekkelenkamp en Zakaria Labyad hopen op een basisplaats.

Tegenstander Heracles Almelo markeert nu het moment waarop jongeling Navajo Bakboord er al een jaar niet bij kan zijn door een blessure. Verder zal Sinan Bakis opnieuw de kans krijgen in de aanval, aangezien concurrent Adrián Szöke nog geschorst is. Voor de goals hoopt men op een ingeving van Rai Vloet of Silvester van der Water.

Ajax – Heracles Almelo tip

Ajax – Heracles Almelo: zeker met het gebrek aan scorende aanvallers lijkt de kans niet groot dat Heracles gaat verrassen in Amsterdam. Tip: wedden op de voorspelling ‘Ajax wint en houdt de nul’ met een quote van 2.12 bij Toto.

Ajax – Heracles Almelo Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 1.11
Ajax wint en houdt de nul: 8.60
Winst Heracles Almelo: 15.50