Wedstrijd: Ajax – Fortuna Sittard, Eredivisie
Aanvang: Zaterdag 31 oktober 2020, 20.00 uur
Beste wedtip: Winst Ajax, handicap -2
Bookmaker: Toto
Quote: 1.55

Koploper Ajax speelt zaterdagavond tegen de hekkensluiter van de Eredivisie, Fortuna Sittard. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Ajax – Fortuna Sittard.

Goed weekend

Ajax kijkt met een goed gevoel terug op het vorige seizoen. Het haalde zelf enorm uit bij VVV-Venlo met een 0-13 overwinning, wat een nieuw Eredivisie-record is. Daarnaast verloor PSV en speelde Feyenoord gelijk, waardoor de Amsterdammers nu aan de leiding gaan met vijftien punten uit zes wedstrijden. Vitesse staat op plek twee met een gelijk puntenaantal.

Dinsdag speelde Ajax nog een wedstrijd voor de Champions League. Het reisde af naar Italië voor de uitwedstrijd tegen Atalanta Bergamo. De Amsterdammers kwamen met 0-2 voor en dit was ook de ruststand. De tweede helft verliep niet zoals gewenst, want Atalanta kwam op gelijke hoogte. Het duel eindigde in een 2-2 gelijkspel. Ajax staat hierdoor nog steeds op de derde plek in groep D.

Hekkensluiter

Fortuna Sittard is slecht begonnen aan het nieuwe seizoen met nul overwinningen na zes wedstrijden. De club staat momenteel onderaan met twee punten door gelijke spelen tegen AZ en FC Emmen. De kans is erg klein dat de club uit Sittard zaterdag één of drie punten bij kan schrijven. Een gelijkspel levert namelijk een quote van 10.00 op en een zege van Fortuna 19.50.

Vorige week speelde Fortuna tegen FC Groningen en na 28 minuten stond het al met 0-2 achter. In de tweede helft kwam het nog terug tot 1-2, maar uiteindelijk eindigde het duel in 1-3. Dit was een terechte uitslag. Groningen was een stuk sterker en het had ook nog wel wat meer dan 1-3 kunnen zijn.

Blessures

Mohammed Kudus en Klaas-Jan Huntelaar reisden niet mee af naar Bergamo. Kudus heeft een blessure aan zijn meniscus en bij Huntelaar is het minder ernstig. Tegen Atalanta kreeg Antony laat in de wedstrijd een schop, waardoor hij er met de brancard af moest. Erik ten Hag vertelde tegen de pers dat de blessure mee lijkt te vallen. De Braziliaan ligt dus waarschijnlijk niet lang uit de roulatie, maar het is nog de vraag of hij zaterdag meedoet. Aan de kant van Fortuna zijn nog geen opvallende blessures bekend.

Ruime overwinning

Vorig seizoen kwam de wedstrijd tussen deze teams wat laat op gang. Bij rust stond het nog altijd 0-0, maar net na de pauze vielen er twee Amsterdamse goals. Ajax bouwde de 2-0 voorsprong verder uit en won uiteindelijk toch gemakkelijk met 5-0. De einduitslag kwam redelijk overeen met het krachtsverschil op het veld. Ajax loste maar liefst 24 schoten, waarvan er dertien op goal gingen. Dit keer heeft een overwinning van de Amsterdamse club een quote van 1.08.

Ajax – Fortuna Sittard tip

Het is duidelijk dat Ajax de grote favoriet is voor de winst. Helemaal na de 0-13 van vorige week. Fortuna is nog steeds op zoek naar de eerste overwinning, maar dit moet naar alle waarschijnlijkheid nog even wachten. De tip voor Ajax – Fortuna Sittard is: Winst Ajax, handicap -2. Deze voorspelling heeft een quote van 1.55.

Ajax – Fortuna Sittard Eredivisie wedden

Quotes bij Toto
Winst Ajax: 1.08
Gelijkspel: 10.00
Winst Fortuna Sittard: 19.50