18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – AS Roma voorspelling – wedden, quotes en tip 8 april 2021

Tim Giesbers

Wedstrijd: Ajax – AS Roma, Europa League
Aanvang: donderdag 8 april 2021, 21.00 uur
Beste wedtip: Ajax wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.99

Ook de Europa League dendert door. Waar eindigt het avontuur van de enige resterende Nederlandse deelnemer? Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Ajax – AS Roma.

Reputatie

Sinds de Europese successen in de jaren 70 en de jaren 90 wil Ajax meedoen op het allerhoogste niveau. Dat betekent dus meedoen om de prijzen. Die reputatie wordt extra kracht bijgezet door de komst van spelers als Daley Blind, Dusan Tadic en meest recentelijk Sébastien Haller voor een groot bedrag. Met zulke spelers krijgt Ajax de verwachting ook mee te doen. De opbrengst de laatste jaren? Een finaleplek in de Europa League en de halve finales van de Champions League twee jaar geleden.

Dit jaar eindigde het avontuur in de Champions League in de groepsfase. Daarna volgde de Europa League als vangnet. Lille (1-2 en 2-1) en Young Boys (3-0 en 0-2) werden overtuigend verslagen tot nu toe. Sowieso is Ajax uitstekend in vorm en is het nog ongeslagen in 2021. Sterker nog: naast twee gelijke spelen tegen PSV werd achttien keer gewonnen, waarvan negen keer zonder tegengoal. Tip: wedden op de voorspelling ‘Ajax wint en houdt de nul’ geeft een quote van 3.70.

Status

Eigenlijk zit AS Roma in eenzelfde situatie als Ajax. Nationaal niet, want daar is de status van de Romeinse club een stuk lager. Clubs als Juventus, Internazionale, AC Milan en Napoli boeken meer successen. Maar Europees zijn de twee enigszins vergelijkbaar. Ook Roma heeft in het verleden prijzen weten te pakken in Europa. Recentelijk stonden de Italianen, net als Ajax, ook in de halve finales van de Champions League. Ook hier lukte het niet de finale te bereiken.

Na het overleven van een poule met Young Boys, CSKA Sofia en CFR Cluj wist AS Roma achtereenvolgens SC Braga (0-2 en 3-1) en Shakhtar Donetsk (3-0 en 1-2) te verslaan. Prima resultaten dus. In de Serie A gaat het wat minder en werd maar één punt gepakt in de laatste drie duels. Tip: er vallen vaak niet veel doelpunten bij Roma. In zeven van de laatste acht wedstrijden maximaal drie. Wedden op de voorspelling ‘minder dan 3,5 goals’ levert je een quote op van 1.46.

Onderlinge resultaten

De wedstrijd Ajax – AS Roma stond in het seizoen 2002/03 voor het laatst op het programma in Europees verband. Destijds won Ajax thuis met 2-1 en uit in Rome werd het 1-1. Bekende naam in de selecties van toen: Maarten Stekelenburg. De doelman stond destijds al onder de lat bij Ajax.

Teamnieuws

Het is voor Ajax inmiddels een gegeven dat Andre Onana en Sébastien Haller er in Europa niet bij zijn. Ook Daley Blind en Noussair Mazraoui kunnen niet meespelen. Coach Erik ten Hag moet kiezen of Édson Álvarez of Devyne Rensch op het middenveld start. Anthony zal sowieso weer een basisplaats hebben, omdat Dusan Tadic in de punt van de aanval begint.

AS Roma moet het stellen zonder de geschorste Rick Karsdorp, terwijl Marash Kumbulla, Chris Smalling, Nicolò Zaniolo en Henrikh Mkhitaryan geblesseerd zijn. Jordan Veretout is weer terug van een blessure, terwijl Borja Mayoral en Edin Dzeko duelleren voor een plekje in de punt van de aanval.

Ajax – AS Roma tip

Ajax – AS Roma: de eerste klap is een daalder waard. Ajax moet toch wel sterk genoeg zijn om in eigen huis te winnen van AS Roma. Tip: wedden op de voorspelling ‘Ajax wint’ met een quote van 1.99 bij Toto.

Ajax – AS Roma Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 1.99
Gelijkspel: 3.55
Winst AS Roma: 3.37