18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – ADO Den Haag voorspelling – wedden, quotes en tip 21 maart 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: Ajax – ADO Den Haag, Eredivisie
Aanvang: zondag 21 maart 2021, 20.00 uur
Beste wedtip: Ajax wint met handicap -2
Bookmaker: Toto
Quote: 1.43

Koploper Ajax krijgt zondag bezoek van ADO Den Haag. De Amsterdammers kunnen met een overwinning wederom uitlopen op PSV of AZ. De nummer twee en drie spelen namelijk tegen elkaar. Hier wil Ajax natuurlijk optimaal van profiteren tegen ADO Den Haag. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Ajax – ADO Den Haag.

Ongeslagen in 2021

Erik ten Hag heeft het sinds de jaarwisseling uitstekend op de rit met Ajax. De ploeg heeft in 2021 nog geen wedstrijd verloren in alle competities. De Amsterdammers maken dan ook nog kans op drie prijzen: de beker, competitie en de Europa League. In de Eredivisie heeft Ajax acht punten voorsprong op PSV. De Eindhovenaren nemen het op tegen AZ dit weekend. Ajax kan bij puntenverlies van PSV dus nog meer uitlopen op de concurrentie.

De laatste vier wedstrijden wist Ajax allemaal te winnen. BSC Young Boys werd met 3-0 en 0-2 verslagen. En in de competitie wisten de Amsterdammers met 3-1 van FC Groningen en 0-2 van PEC Zwolle te winnen. In deze duels wist Ajax altijd twee keer of meer gescoord.
Dušan Tadic is in de aanval dan ook de grote man bij de aanval van Ajax. De aanvoerder heeft twaalf doelpunten en twaalf assists geleverd dit seizoen.

Degradatiestrijd

ADO Den Haag zit met trainer Ruud Brood vol in de degradatiestrijd. Het gaat niet goed in Den Haag, de ploeg staat dan ook zeventiende in de Eredivisie. De ploeg heeft zes punten achterstand op de nummer 16 Willem II. Kijkende naar de recente vorm lijkt het erg lastig te worden voor de ploeg. In de laatste vier wedstrijden wist ADO maar één punt te pakken. Tegen RKC Waalwijk eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel.

Bij Ajax is Tadic dus de grote man in de aanval. ADO Den Haag heeft Michiel Kramer in de aanval staan. De spits heeft vijf doelpunten gemaakt dit seizoen en drie assists gegeven. Als ADO Den Haag wil overleven in de Eredivisie is Michiel Kramer hier aanvallend de sleutel voor. Wanneer hij in vorm komt maakt ADO nog zeker kans om in de Eredivisie te blijven.

Onderlinge resultaten

Kijkend naar de laatste drie onderlinge duels is Ajax de absolute favoriet. Eerder dit seizoen wist Ajax met 2-4 te winnen in Den Haag. Onder andere door twee doelpunten van de inmiddels vertrokken Klaas-Jan Huntelaar. De twee wedstrijden daarvoor gingen niet beter voor ADO. Ajax wist die twee wedstrijden namelijk met 6-1 en 0-2 te winnen.  

Teamnieuws

Ten Hag moet tegen ADO Den Haag Noussair Mazraoui en waarschijnlijk ook Jurrien Timber missen door blessures. Verder is Daley Blind weer teruggekeerd in de basis tegen Young Boys en daar zal Ten Hag er blij mee zijn. Met Blind is de opbouw van achteruit gewaarborgd.

Ruud Brood mist tegen Ajax Peet Bijen, Daryl Janmaat, Gianni Zuiverloon en Boy Kemper. Dit zijn alle vier verdedigende spelers. Brood moet het achterin dus proberen op te lossen zonder deze vier spelers.   

Ajax – ADO Den Haag tip

Ajax is natuurlijk de favoriet voor deze wedstrijd. Dat is duidelijk te zien in de quoteringen van Toto. Met een overwinning van Ajax is er niet veel te winnen. Maar de Amsterdammers weten wel vaak het net te vinden. Daarom is de tip: wedden op ‘Ajax wint met handicap -2’ met een quote van 1.43 bij Toto.

Ajax – ADO Den Haag Eredivisie wedden

Quotes bij Toto:
Winst Ajax: 1.04
Gelijkspel: 12.00
Winst ADO Den Haag: 28.00