De groepsfase van het EK 2020 zit erop. Acht landen zijn uitgeschakeld, nu zijn er nog zestien ploegen in de race. Ook het Nederlands elftal maakt nog kans op de Europese titel. De achtste finales beginnen op zaterdag 26 juni. Hier lees je het programma, de quoteringen en de favorieten voor alle achtste finales van Euro 2020.

Wales – Denemarken, zaterdag 26 juni, 18.00 uur

Wales en Denemarken openen het bal op zaterdag 26 juni in Amsterdam. De Johan Cruijff Arena is het decor voor deze wedstrijd. Wales werd in groep A knap tweede achter Italië. De ploeg van sterspeler Gareth Bale liet Zwitserland en Turkije achter zich.

Het EK van Denemarken werd tot nu toe natuurlijk gedomineerd door het vreselijke incident met Christian Eriksen. Inmiddels is Eriksen weer thuis, maar zijn ploeggenoten nog niet; Denemarken won de laatste groepswedstrijd met 4-1 van Rusland en plaatste zich als nummer twee van groep B voor de laatste zestien.

De bookmakers noemen Denemarken als favoriet voor deze wedstrijd. De Denen krijgen een quotering van 1.84 voor een overwinning. Wales als winnaar heeft een quote van 5.10, terwijl een gelijkspel na negentig minuten een quotering van 3.20 heeft.

Onze tip is om te wedden op Denemarken als winnaar na negentig minuten. De ploeg speelt, mede door de gebeurtenissen rondom Eriksen, met veel passie en dat uitte zich in een geweldige wedstrijd tegen Rusland. Het valt te verwachten dat ze dit doorzetten tegen Wales.

Italië – Oostenrijk, zaterdag 26 juni, 21.00 uur

Italië en Oostenrijk spelen tegen elkaar op Wembley. De Italianen maakten veel indruk in de groepsfase van het EK. Bondscoach Roberto Mancini zag zijn ploeg, met uitstekend voetbal, winnen van Turkije, Zwitserland en Wales. La Squadra Azzurra werd hierdoor groepswinnaar in poule A.

Oostenrijk plaatste zich op het laatste moment voor de volgende ronde. De derde groepswedstrijd werd met 1-0 gewonnen van Oekraïne, waardoor Oostenrijk achter Nederland tweede werd in groep C.

Wedden op Italië als winnaar heeft een quotering van 1.47. Oostenrijk als winnaar na negentig minuten krijgt een quote van 7.55. Wedden op verlenging, dus gelijkspel, krijgt van de bookmakers een quotering van 4.25.

De Italianen zijn absoluut de favoriet voor deze wedstrijd. De ploeg maakte indruk in de groepsfase. Oostenrijk verslaan zou daarom geen probleem moeten zijn. Het krachtsverschil is erg groot, onze tip is daarom om te wedden op Italië met Handicap. Dit levert je meer op dan het wedden op Italië als winnaar alleen.

Nederland – Tsjechië, zondag 27 juni, 18.00 uur

Het Nederlands elftal plaatste zich glansrijk voor de volgende ronde door alle wedstrijden in groep C te winnen. In Boedapest is Tsjechië de tegenstander. Nederland won achtereenvolgens van Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië.

Tsjechië won hun eerste wedstrijd van het EK in en tegen Schotland. Vervolgens speelde de ploeg gelijk tegen Kroatië en een nederlaag tegen Engeland sloot de groep af. Tsjechië eindigde derde in groep D, waardoor ze een nummer één uit een andere poule tegenkomen.

Wedden op Nederland als winnaar van deze wedstrijd levert je 1.68 keer je winst op. Tsjechië als winnaar krijgt een quotering van 5.10 en een gelijkspel heeft een quote 3.85. De tip voor deze wedstrijd is om te wedden op Nederland als winnaar. De kwaliteitsverschillen zijn erg groot, waardoor de ploeg van Frank de Boer in negentig minuten in staat moet zijn om de Tsjechen opzij te zetten.

België – Portugal, zondag 27 juni, 21.00 uur

Onze zuiderburen hebben niet erg gelukkig geloot voor de achtste finales. De ploeg van Roberto Martínez eindigde als eerste in groep B en won alle wedstrijden. In die drie duels kreeg de ploeg slechts één tegendoelpunt. Nu spelen de Belgen tegen één van de beste nummers drie: Portugal. De wedstrijd wordt gespeeld in Sevilla.

Op een enerverende laatste speeldag van de groepsfase benutte Cristiano Ronalde twee penalty’s tegen Frankrijk, waardoor de Portugezen uiteindelijk op de derde plaats eindigden. Met vijf doelpunten is Ronaldo op dit moment de topscorer van Euro 2020.

Bij de bookmakers zijn de Belgen favoriet voor de overwinning. Wedden op een overwinning voor België heeft een quotering 2.46. Als je wedt op Portugal als winnaar krijg je een quote van 3.05, bij een gelijkspel krijg je 3.15 keer je inzet.

Onze tip is om te wedden op een doelpunt van Cristiano Ronaldo. De superster maakte tot nu toe tijdens elke wedstrijd op het EK een doelpunt. De kans is dus aanwezig dat hij ook tegen België het net weet te vinden. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.40.

Kroatië – Spanje, maandag 28 juni, 18.00 uur

Kroatië en Spanje vielen allebei tegen in de groepsfase. De Kroaten wonnen de laatste wedstrijd in de groep met 3-1 van Schotland, waardoor ze zich plaatsen als de nummer twee van groep D. Tegen Engeland en Tsjechië liet de ploeg van Zlatko Dalic echter niet veel zien.

Ook Spanje viel tegen in de eerste twee duels op Euro 2020. Gelijke spelen tegen Zweden en Polen zorgden voor druk op de wedstrijd tegen Slowakije. Deze werd overtuigend met 5-0 gewonnen, waardoor de Spanjaarden achter Zweden tweede eindigden in groep E.

De wedstrijd tussen Kroatië en Spanje wordt afgewerkt in Denemarken. De Spanjaarden zijn dik de favoriet volgens de bookies. Wedden op La Roja als winnaar heeft een quote van 1.60. Kroatië krijgt een quotering van 6.40 en voor een gelijkspel krijg je een quotering van 3.70.

Onze tip is om te wedden op een gelijkspel na negentig minuten. Spanje liet in de eerste twee wedstrijden zien moeilijk te kunnen scoren tegen een compacte defensie. Kroatië zou het zomaar minsten negentig minuten kunnen volhouden, waardoor een verlenging zeker een optie is.

Frankrijk – Zwitserland, maandag 28 juni, 21.00 uur

Voordat het EK 2020 begon, was Frankrijk de grote favoriet voor de eindoverwinning. De ploeg van Didier Deschamps overtuigde niet, maar plaatste zich wel als groepswinnaar van de ‘poule des doods’. Duitsland werd verslagen, maar tegen Hongarije en Portugal kwamen de Fransen niet verder dan een gelijkspel.

Tegenstander Zwitserland won één van de drie wedstrijden in de groepsfase: de laatste wedstrijd werd met 3-1 van Turkije gewonnen. Hierdoor plaatsten de Zwitsers zich als één van de beste nummers drie voor de achtste finales van Euro 2020. De wedstrijd tegen Frankrijk wordt gespeeld in Boekarest.

Frankrijk is vanzelfsprekend de favoriet voor deze ontmoeting. Wedden op Les Bleus als winnaar heeft een quotering van 1.53, Zwitserland heeft een quotering van 6.65 bij een overwinning. Wedden op een gelijkspel heeft een quote van 4.05.

Wedden op Frankrijk als winnaar met meerdere doelpunten verschil is onze tip. Kijk naar handicapweddenschappen voor deze wedstrijd. Het niveauverschil is groot en Frankrijk heeft veel aanvallers die in staat zijn doelpunten te maken.

Engeland – Duitsland, dinsdag 29 juni, 18.00 uur

Engeland tegen Duitsland is een echte klassieker. Het is een herhaling van de WK-finale van 1966. De Engelsen wonnen groep D met zeven punten, maar de ploeg viel flink tegen. De Three Lions maakten slechts twee doelpunten in drie wedstrijden.

Ook Duitsland was niet overtuigend in de poulefase. In de zware groep F verloren de Duitsers van Frankrijk. Vervolgens was er een overtuigende overwinning op Portugal, maar de groep werd afgesloten met een ontsnapping tegen Hongarije. Die wedstrijd eindigde in 2-2, waardoor Duitsland als tweede eindigde.

De bookmakers zien weinig verschil tussen Engeland en Duitsland. Omdat het duel in Londen wordt gespeeld, zal daar het verschil in zitten. Engeland krijgt een quotering van 2.55 bij een overwinning, Duitsland een quotering van 2.90. Wedden op een gelijkspel levert je 3.20 keer je inzet op.

Onze tip is om te wedden op Engeland als winnaar. De ploeg van Gareth Southgate is gelijkwaardig aan die van Duitsland, maar het thuispubliek kan het verschil gaan maken. Hierdoor kan een ploeg altijd net ietsje meer.

Zweden – Oekraïne, dinsdag 29 juni, 21.00 uur

De achtste finales worden afgesloten in Glasgow met de wedstrijd tussen Zweden en Oekraïne. Zweden werd verrassend eerste in groep E, boven Spanje. De ploeg verloor geen wedstrijd en zal dus met vertrouwen richting de laatste zestien gaan.

Oekraïne eindigde als derde in de groep van het Nederlands elftal. De Oekraïners wonnen slechts één wedstrijd, de andere twee werden verloren. De ploeg kreeg ook nog eens vijf doelpunten tegen in deze wedstrijden.

Wedden op Zweden als winnaar heeft een quotering van 2.36, Oekraïne krijgt een quote van 3.30. Een gelijkspel heeft een quotering van 3.10. Onze tip is om te wedden op Zweden als winnaar van deze wedstrijd. De Scandinaviërs maakten een stuk meer indruk dan hun tegenstanders.