18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AC Milan – Napoli voorspelling – wedden, quotes en tip 14 maart 2021

Bob Ligthart

Wedstrijd: AC Milan – Napoli, Serie A
Aanvang: Zondag 14 maart 2021, 20.45 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.15

AC Milan ging lang aan de leiding in de Serie A, maar verliest nu de aansluiting met aartsrivaal Internazionale. Deze week speelt de voormalig koploper tegen Napoli, dat zesde staat. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op AC Milan – Napoli.

Goede zaken door late goal

AC Milan kwam eerder deze week nog uit in de Europa League. Het speelde hierin tegen Manchester United en het leek er lang op dat de Italiaanse ploeg met 1-0 zou verliezen. Dit gebeurde niet, want Simon Kjær sleepte in de 92ste minuut nog een punt uit het vuur voor Milan door de 1-1 op het scorebord te zetten. De club uit Milaan heeft hierdoor een prima uitgangspositie voor de returnwedstrijd.

In de Serie A heeft Milan een stroeve periode achter de rug. Van de laatste vijf competitieduels wist het er slechts twee te winnen. Hierdoor liep Internazionale weg, waardoor het verschil met Milan nu zes punten is. De rood-zwarten mogen daarom bijna geen misstap meer begaan, want dan wordt de kans op het kampioenschap erg klein.

Top vijf

Napoli is de nummer zes van Italië, maar het wil minimaal nog één plek stijgen. Dan is het namelijk verzekerd van een plek in Europa. De Europa League wel te verstaan. Nog een plaats hoger betekent Champions League-ticket en dat is het hoogst haalbare doel van dit seizoen. Het gat tot de top vijf is slechts twee punten, terwijl Napoli nog een wedstrijd moet inhalen. Het verschil met nummer vier Roma is ook maar drie punten.

De Italiaanse nummer zes doet het prima in de laatste duels. Napoli is al vier wedstrijden ongeslagen. Deze reeks begon met een 2-1 overwinning op Granada in de Europa League. Dit was helaas voor Napoli niet genoeg om door te gaan. Hierna volgden overwinningen op Benevento en Bologna, en een gelijkspel tegen Sassuolo.

Veel afwezigen

In de Europa League had AC Milan al veel last van geblesseerde spelers en dit is nog steeds het geval. Zo zijn Zlatan Ibrahimović, Daniel Maldini, Ante Rebić, Mario Mandžukić, Ismaël Bennacer, Hakan Çalhanoğlu, Theo Hernández en Davide Calabria allemaal niet fit. Dit zijn ook niet de minste spelers, waardoor dit erg nadelig is voor Milan.

Napoli mist ook wat spelers, maar niet zo extreem als de tegenstander van zondag. Het moet het namelijk zonder Andrea Petagna, Faouzi Ghoulam en Hirving Lozano doen.

Laatste ontmoetingen

Tijdens de laatste confrontatie tussen deze Italiaanse teams was Milan de sterkste. Het won met 1-3, mede door twee doelpunten van Zlatan Ibrahimović. De club uit Milaan verloor al een hele tijd niet meer van Napoli in de Serie A. De laatste nederlaag dateert namelijk van 2018. Toen won Napoli met 3-2. Milan is dan ook de lichte favoriet zondag. Een overwinning van de thuisploeg levert een quote van 2.46 op, terwijl een zege van Napoli een quotering van 2.80 heeft.

AC Milan – Napoli tip

Beide ploegen verkeren ongeveer in dezelfde vorm. AC Milan staat een paar plaatsen boven Napoli, maar heeft wel te maken met veel blessures en de spelers hebben de wedstrijd van eerder deze week nog in de benen. Dit trekt de teams dus dichter naar elkaar toe. De tip voor AC Milan – Napoli is daarom dat het eindigt in een gelijkspel en deze voorspelling heeft een quote van 3.15.

AC Milan – Napoli Serie A wedden

Quotes bij Toto
Winst AC Milan: 2.46
Gelijkspel: 3.15
Winst Napoli: 2.80