18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wielrennen – Wedden op meerdere kanshebbers

Gegarandeerde winst in wielrenwedden met inzet op meerdere kanshebbers

Wielrennen is een bijzondere tak binnen het sportwedden. Zeker wanneer je vooral gewend bent aan het wedden op voetbal of andere teamsporten (dit was ook mijn achtergrond), moet je even leren om op een andere manier naar de noteringen te kijken.

Ik heb gemerkt dat – in elk geval voor mij – het belangrijkste verschil met veel andere sporten het feit is dat je op meerdere kanshebbers tegelijk kunt inzetten. Sterker nog: dit is in mijn ogen de beste manier om winst te maken in het wedden op wielrennen!

Meerdere potentiële winnaars kiezen noodzakelijk

Bij een voetbalwedstrijd zijn er vaak honderden verschillende weddenschappen beschikbaar. Toch zijn er altijd maar drie mogelijke uitkomsten voor het resultaat: Team A wint, Team B wint of de twee teams spelen gelijk.

Bij wielrennen is het compleet anders. Het peloton bestaan doorgaans uit een groep van 100 a 200 renners. Een wezenlijk verschil met teamsport, want alleen op wiskundige basis zijn er dus al ongelofelijk veel verschillende uitslagen mogelijk. En dan heb ik het chaotische karakter van de koers nog buiten beschouwing gelaten (valpartijen, hongerklop, teamtactieken etc.)

Je kunt voor een eendagskoers of een etappe in een grote ronde inzetten op slechts één renner. Zelfs op de favoriet krijg je vaak minimaal odds van 3.00. Een mooie prijs op het eerste gezicht, maar wacht! In voetbal is 3.00 aardig, maar in wielrennen zijn er (in elk geval in theorie) minstens 100 andere kanshebbers. Bij drie mogelijke uitslagen is het logisch om op slechts één van die uitslagen in te zetten, maar bij zoveel verschillende mogelijke uitkomsten als er in een wielerwedstrijd zijn, is de kans op winnen voor jou als wedder zelfs met een bet op de favoriet nog relatief klein.

Kortom: om echt een kans te maken in het wedden op wielrennen, moet je eigenlijk wel inzetten op meerdere favorieten.

Onderbouwing met rekensom

Misschien denk je nu: maar er kan toch nog steeds maar één renner winnen? Als je dit denkt heb je inderdaad helemaal gelijk. Door op meerdere favorieten in te zetten, weet je zeker dat je iets gaat verliezen. Maar als jij het juiste pakketje favorieten samenstelt, waar de uiteindelijke winnaar bij zit, kun je alsnog een bet samenstellen die ’gegarandeerd winst oplevert’.

De volgende simpele rekensom voor de eerste etappe van de Tirreno-Adriatico 2015 laat dit zien. Als ik 10 euro inzet op alle drie de topfavorieten, zijn dit de mogelijke winstresultaten:

Fabian Cancellara wint: €10 x 3.75 – €30 = €7,50 winst*

Adriano Malori wint: €10 x 5.00 – €30 = €20 winst

Jesse Sergent wint: €10 x 11.00 – €30 = €80 winst

(*De formule is inzet x notering – totale inzet)

Je ziet het: wie van de drie er in dit geval ook wint, je maakt winst. Als je op deze manier gaat denken, liggen er een hoop mooie mogelijkheden voor je in het wedden op wielrennen.