18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedstrategie voor tennis. Wedden op goede speler die achterstaat

Tennis: Goede speler die achterstaat in service game

Tennis is al jarenlang één van mijn meest favoriete sporten om op te wedden. Net zoals vele anderen (schat ik) vind ik vooral het live wedden interessant. De odds schieten constant heen en weer gedurende een wedstrijd, waardoor er altijd wel mogelijkheden ontstaan om gunstige weddenschappen af te sluiten.

Het is echter wel belangrijk dat je het juist moment kiest om van de odds te profiteren. De afgelopen jaren heb ik meerdere methodes uitgeprobeerd om die momenten systematisch te herkennen, en één van mijn meer succesvolle strategieën zal ik hier uitlegen. Deze methode richt zich op het inzetten wanneer een sterke speler in zijn service game achter staat.

Sterke speler staat achter: inzetten!

Er zijn allerlei mogelijkheden om in te zetten tijdens een service game, maar een goed, simpel en effectief startpunt zijn de momenten waarop een speler met een sterke service op 0-15 achter komt te staan in zijn service game. Op dit moment zullen zijn odds voor de game direct stijgen. In iets mindere mate geldt dit voor de set odds en in nog iets mindere mate voor de wedstrijd, al hangt dit natuurlijk sterk af van hoe belangrijk de huidige game is voor de totaalscore.

Hoe dan ook: de odds fluctueren, met name ook omdat de druk op dit moment op de speler toeneemt. Zo’n 0-15 score kan een goed moment zijn om in te zetten, als je denkt dat deze speler met een goede service game alsnog in staat zal zijn de game te winnen. Om dit in te kunnen schatten moet je hebben gevolgd hoe het er in de voorgaande games aan toe is gegaan. Ook kennis van de mentaliteit van de speler is van belang. Je wil deze methode niet toepassen bij iemand die erom bekend staat nogal eens een game te laten lopen. En ook niet in situaties waarin een speler het zich kan veroorloven om een game te laten schieten, bijvoorbeeld als hij een ruime voorsprong heeft in de set

Helemaal ideaal zijn partijen tussen twee spelers die allebei een sterke service hebben en iets minder zijn in hun slagenwisselingen, omdat het voor hen van cruciaal belang is om hun games te houden.

Voorbereiding, statistieken

Let op: met deze strategie zet je tijdens de wedstrijd live in, maar het is wel van belang dat je goed voorwerk verricht. Meest cruciale van alles is dat je op zoek gaat naar spelers die statistisch gezien veel van hun service games winnen. Je komt dan dus al snel uit bij spelers die vaak aces slaan, en moeilijk te pareren opslagen hebben. Denk bijvoorbeeld aan spelers als TomᚠBerdych en Ivo Karlovic. Van deze spelers kun je verwachten dat ze hun eigen game gaan winnen, óók als ze met 0-15 achter komen te staan.