18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

De waarde of value vinden in voetbalweddenschappen

Verborgen value in voetbalwedden: waardevolle situaties die veel wedders niet zien

In dit artikel wil ik graag mijn eigen kijk op de term ’verborgen value’ in het voetbalwedden met jullie delen. Om te beginnen zal ik uitleggen wat mijn eigen definitie is van dit begrip:

”Verborgen value/waarde in voetbalwedden zijn situaties waarin de bookmakers de beschikbare informatie niet juist vertalen naar noteringen, waardoor er lucratieve wedmogelijkheden ontstaan.”

Hopelijk is hiermee het concept wat ik jullie wil voorschotelen al een beetje duidelijk, maar de beste manier om uit te leggen wat ik bedoel is toch aan de hand van een voorbeeld, dus hier gaan we!

Voorbeeld: Geluk niet meegewogen bij PSV – Feyenoord

Neem een situatie waarin PSV koploper van de Eredivisie is.

De club heeft een voorsprong van zes punten op het eerstvolgende team Feyenoord.

We zitten al in de tweede seizoenshelft en het is tijd voor de wedstrijd PSV – Feyenoord.

Eerder in het seizoen hebben de twee ploegen ook al in Rotterdam tegen elkaar gespeeld en toen speelden ze gelijk.

PSV zal in deze situatie altijd als favoriet worden gezien, en dat feit op zich is terecht.

Maar kloppen de odds ook? Het kan bijvoorbeeld prima zo zijn dat de Eindhovenaren al ruim een maand slecht spelen, en telkens met wat geluk hebben gewonnen.

En misschien was Feyenoord wel veruit de betere ploeg in de eerste wedstrijd, maar pakte PSV toen onterecht een punt omdat de scheidsrechter een onterechte penalty gaf, en een Feyenoordspeler ten onrechte met rood de kleedkamer in stuurde.

De verborgen value vinden

Het zijn slechts voorbeelden waarvan er nog vele andere denkbaar zijn, maar het punt wat ik probeer te maken moge duidelijk zijn: de punten op de ranglijst en de eerdere uitslagen zeggen in dit geval niet alles.

Analyseer hoe de situatie echt in elkaar steekt en je ontdekt misschien wel de verborgen value.

Want de bookmakers zullen – hoe goed ze soms ook zijn – zeker niet alle details meenemen.

Zij spelen tot op zekere hoogte altijd in op de ’scorebordjournalistiek-tactiek’ die wedders vaak hanteren.

Dat wil zeggen: wedders kijken naar simpele dingen als wie won er de laatste keer’ en ’welk team staat hoger op de ranglijst’, zonder te kijken of al die resultaten terecht waren.

Door juist eerlijk de beschikbare informatie te interpreteren, kun jij situaties vinden waarin PSV bijvoorbeeld te overtuigend als favoriet wordt aangemerkt.

Inzetten op het andere team – in dit geval Feyenoord – is dan vanzelfsprekend een winstgevende move op de lange termijn.

Opmerking ten slotte: Het is wel zaak om niet te snel te denken dat je ’beet hebt’ als het gaat om verborgen value.

Want ook al was het onterecht: winnen is winnen.

Drie punten pakken als je slecht speelt is tot op zekere hoogte ook een kwaliteit, dus reken je niet rijk en ga er zeker niet blind vanuit dat het team de volgende keer wel zal gaan verliezen.

Uiteraard geldt wel dat: hoe verder de bookmakers er in jouw ogen naast zitten, hoe eerder je voor de verborgen value kunt gaan.