18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bookmaker welkomstbonus tips

Het maximale uit een bookmaker welkomstbonus halen

Toen ik net begon met sportwedden, was ik enorm verbaasd door de welkomstbonussen die de bookmakers aan nieuwe spelers geven. De bedragen – tot aan duizenden euro’s per bonus – gaven me al snel het idee dat ik heel snel heel veel gratis geld bij elkaar kon krijgen.

Dat is me deels gelukt, maar voor een deel ook niet. Waarom niet? De eerste paar keer stortte ik geld zonder erover na te denken hoe ik precies het maximale bedrag aan de bonus kon overhouden, en als gevolg daarvan liet ik veel bonusgeld door m’n handen glippen.

Die fouten heb ik gelukkig aangegrepen om te leren hoe het wel moet, en dat heeft me inmiddels een flinke lading bonusgeld opgeleverd. Omdat ik weet hoe fijn bonusgeld in het begin van je carrière als sportwedder is, geef ik een aantal tips die jou ook kunnen helpen om zoveel mogelijk te verdienen aan bookmaker welkomstbonussen.

 1. Misschien wel de belangrijkste tip: beperk je niet tot één bookmaker. Alle bookmakers die een welkomstbonus aanbieden zijn de moeite waard! Dit betekent niet dat je er ook per se moet blijven hangen zodra het bonusgeld binnen is. Zie het meer als experimenteren. Je verkent welke bookmakers je bevallen, en ondertussen haal je overal het gratis bonusgeld op.
 2. Tegelijkertijd geldt dat je goed moet plannen wanneer je ergens een account opent. Zoals de naam al verklapt, heb je bij iedere bookmaker maar één kans om een eerste stortingsbonus te claimen. Zorg ervoor dat je de tijd en het geld hebt om maximaal te profiteren van die kans.
  Planning heeft ook te maken met de sportevenementen die op het programma staan. In een WK-loze zomer zijn er bijvoorbeeld minder interessante bets voor voetbalwedders, en als je van ijshockey houdt moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat de NHL aan de gang is op het moment dat jij de bonus wilt vrijspelen.
 3. Lees en begrijp de voorwaarden van iedere bonus. Een welkomstbonus kan op het eerste gezicht een simpele goudmijn lijken, maar ze hebben allemaal specifieke voorwaarden. Bijvoorbeeld over hoe lang je erover mag doen om de bonus vrij te spelen, en hoe vaak je het geld precies moet ’rondspelen’. Dat wil zeggen: hoe vaak moet je jouw gestorte bedrag inzetten, voordat je er bonusgeld voor terugkrijgt? Allemaal cruciale informatie om die je vooraf moet bestuderen om een goed plan te kunnen trekken. Je vindt dit soort informatie onder het kopje ’bonusvoorwaarden’, of ’terms & conditions.’
 4. Stel jezelf van tevoren een doel. ’Ik ga X bedrag vrijspelen en daarvoor moet ik Y bedrag inzetten binnen Z tijd.’ Je kunt bijvoorbeeld van tevoren inschatten dat je twee weken lang iedere dag minimaal €10 moet inzetten om je bonusdoel te halen. Door dit soort tussenstapjes te plannen, verhoog je enorm je enorm je slagingskans. Natuurlijk kun je tijdens het vrijspelen soms een dag iets minder of juist iets meer inzetten. Het gaat erom dat je een globale richtlijn voor jezelf uittekent.
 5. Wees bereid te wachten als jouw bankroll (je totale tegoed dat bestemd is voor sportweddenschappen) te klein is. Het is eeuwig zonde als een bookmaker een doorlopende welkomstbonus van €500 aanbiedt, waarvan jij vervolgens maar €75 kunt vrijspelen. Ga dan liever eerst op zoek naar een bookmaker met een bonus die je wel helemaal ’aankunt’.
  Overigens geldt wel: als jij het idee hebt dat jij toch het liefste om kleine bedragen blijft spelen – wat volkomen prima is! – dan is er niets mis mee om voor een klein deel van zo’n grote bonus te gaan.
 6. Zorg dat je voldoende budget hebt om een tegenvaller op te vangen. Het is doodzonde als je jouw bonus moet laten schieten omdat je geld niet meer toereikend is voor het vrijspelen. De bets kunnen soms tegenvallen, ook als je net met een bonus bezig bent.
 7. Lees goed de voorwaarden over het opnemen van het bonusgeld door. Je eigen gestorte geld kun je in principe in alle gevallen vrij opnemen (uiteraard), maar een bonusbedrag mag je niet zonder meer altijd gelijk van je spelersrekening halen. Informeer jezelf, zodat je niet voor verrassingen komt te staan!
 8. Bedenkt ten slotte wat je na het vrijspelen van de bonus met je geld gaat doen. Gaat al het geld over naar een andere bookmaker, of laat je een deel staan? Het kan zeker geen kwaad om bij meerdere bookmakers geld online te hebben staan, want op die manier kun je sneller inspelen op de meest gunstige noteringen, en niet te vergeten op nieuwe bonusacties.

Zelf laat ik bij de meeste bookmakers in ieder geval wel iets staan als ik klaar ben met de bonus vrijspelen, maar het leeuwendeel verplaats ik naar m’n favoriete bookmakers.