18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Statistieken voor voetbalweddenschappen

Waarom zijn statistieken voor voetbalweddenschappen zo belangrijk?

Voetbalstatistieken voor sportweddenschappen

Met statistieken moet omzichtig omgegaan worden, vooral op het internet. Statistieken kunnen immers vaak op verschillende manieren gelezen worden en tonen meestal slechts de halve waarheid.

Dat is bij voetbalstatistieken niet anders. En daarvan bestaan er zoals u weet heel veel: van doelpuntstatistieken tot berekeningen hoe vaak een bepaald truitje door een ploeg gedragen werd.

Deze statistieken tonen dan bijvoorbeeld aan dat een bepaald team in een bepaalde kleur nog nooit tegen een ander team in een andere specifieke kleur kon winnen.

Dergelijke voetbalstatistieken leveren vooral leuke weetjes op en worden graag door journalisten gebruikt. Voor sportweddenschappen moeten relevante voetbalstatistieken gebruikt worden.

Welke voetbalstatistieken zijn belangrijk?

Statistieken kunnen volgens hun actualiteit beoordeeld worden. Actuele voetbalstatistieken van het huidige seizoen zijn over het algemeen heel interessant. Hier vindt u bijvoorbeeld een analyse van de kansen of informatie over de fase waarin een ploeg de meeste doelpunten maakt.

Er zijn ploegen die bijvoorbeeld vaker doelpunten maken in de tweede helft van de wedstrijd. Dat gebeurt soms als een outsider tegen een topfavoriet speelt. In de eerste helft van de wedstrijd doet de outsider alles wat hij kan en maakt eventueel ook een paar doelpunten. In de tweede helft draaien de kansen en de favoriet steekt een tandje bij.

Minder belangrijk zijn statistieken die aantonen dat een bepaald team sinds 20 jaar niet meer kon winnen tegen een bepaalde andere ploeg. Over het algemeen zijn dergelijke voetbalstatistieken weinig waard, omdat ze helemaal niets zeggen over de actuele toestand van de ploeg.

Belangrijk en nuttig zijn dus statistieken waarin ook actuele gebeurtenissen zijn opgenomen. Andere waarden kunnen altijd slechts indicaties zijn die misschien wel correcte informatie bieden, maar zeker niet altijd even relevant zijn. Met andere waarden houdt u best wel rekening.

Zo kan uit informatie over het aantal gele en rode kaarten die een bepaalde ploeg kreeg, afgeleid worden welke ploeg met hoge waarschijnlijkheid de volgende fout zal maken. Om voetbalstatistieken voor voetbalweddenschappen te gebruiken moet de belangrijke informatie gefilterd worden.

Waar vindt u actuele voetbalstatistieken?

Hierna stellen wij een aantal
statistiekwebsites voor waar u bijna alle statistieken vindt die u voor uw sportweddenschappen nodig hebt.

Verder vindt u vooral ranglijsten, maar ook heel wat andere statistische informatie op:

Directe links naar de ranglijsten en resultaten vindt u onder meer op