18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Zweedse waakhond waarschuwt licentieaanvragers

Tim Giesbers

De Zweedse wedwaakhond heeft opnieuw een waarschuwing gegeven aan bedrijven die zich graag in willen schrijven voor het ontvangen van een licentie in het land. De kans is namelijk groot dat geïnteresseerden hun licenties mis gaan lopen wanneer ze geen goede aanvraag doen, bijvoorbeeld door het indienen van een incomplete aanmelding.

Sinds het proces werd gestart op 1 augustus door de Lotteriinspektionen zijn er zestig licentieaanvragen ingediend. Volgens iGamingBusiness kunnen de eerste nieuwe licenties al medio november worden uitgereikt, zodat bedrijven per 1 januari direct van start kunnen gaan.

Toevoegingen

De Lotteriinspektionen had al aangegeven dat geïnteresseerden zich zo snel mogelijk vanaf de start van de aanvraagperiode moesten inschrijven om niet buiten de boot te vallen. Op de eerste dag werden dan ook 22 aanvragen gedaan. Bedrijven die nog een licentie willen aanvragen, moeten volgens directeur-generaal Camilla Rosenberg wel goed hun werk doen.

“Een onderzoek naar alle aanvragen leert ons dat veel bedrijven nog moeten komen met uitgebreide toevoegingen”, vertelt Rosenberg. “We zijn begonnen met het versturen van verzoeken voor uitbreidingen. Van bedrijven die niet tijdig hun complete aanvraag indienen, wordt de licentieaanvraag mogelijk afgewezen.”

Advertentieregels

Volgens Rosenberg is de Lotteriinspektionen vooral bezig met het onderzoeken en beoordelen van de vele licentieaanvragen. Hierdoor kan er nog niet altijd uitgebreid genoeg antwoord gegeven worden op specifieke vragen van bedrijven over de gokwet of over advertentieregels. Hiervan is de individuele impact nog niet bekend volgens de waakhond.