18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Zweedse waakhond waarschuwt geïnteresseerden in licenties

Tim Giesbers

Aanbieders die zich niet snel aanmelden voor een licentie op de Zweedse markt zouden bij het openen van de markt in januari buiten de boot kunnen vallen. Die waarschuwing geeft de Lotteriinspektionen, de Zweedse waakhond voor de game- en wedmarkt. Er worden nieuwe licenties uitgegeven en de inschrijving opent op 1 augustus.

Nu Zweden zich richt op een van de meest competitieve gereguleerde markten van Europa staan er naar verluidt meerdere grote bedrijven te springen om een licentie binnen te halen. Door de hoge interesse in de nieuwe licenties zou er ook een grote concurrentiestrijd ontstaan op de wedmarkt.

Garanderen

Doordat er veel aanbieders worden verwacht die zich aanmelden voor een licentie, kan de autoriteit niet garanderen dat iedereen op tijd een licentie krijgt om op 1 januari 2019 aan de slag te gaan. Wanneer aanvragen later in 2018 worden ingediend, te complex zijn of additionele documentatie behoeven, is de kans groot dat de licenties pas later uitgereikt worden.

De Lotteriinspektionen voegt wel toe dat het de ambitie is om zoveel mogelijk licenties in te laten gaan vanaf januari. De volledige aanvraag moet gedaan worden in het Zweeds en bestaat uit een document van veertien pagina’s.

Confirmeren

Licenties zullen slechts uitgereikt worden aan bedrijven die aantonen de ‘kennis, ervaring en organisatie te hebben om op deze markt te kunnen acteren. Ook moet helder zijn uit de aanvraag dat de bedrijven zich volledig conformeren aan de gokwet en de regels die opgesteld zijn voor de wedmarkt.’