18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Zweedse waakhond stopt activiteiten drie illegale aanbieders

Tim Giesbers

De Zweedse kansspelregulator Spelinspektionen heeft drie aanbieders schuldig bevonden aan het werken zonder de juiste vergunning. Het gaat hierbij om Cerberlot NV, Digi Markets NV en Prism Marketing Limited. Hen is bevolen te stoppen met alle diensten in Zweden.

Alle drie de bedrijven zijn alle met onmiddellijke ingang geschorst. Cerbelot, exploitant van FortuneClock, en Prism Marketing, eigenaar van GoldenAxeCasino, hebben zich rechtstreeks gericht op Zweedse consumenten. Digi Markets, met als dochterbedrijf SpinMillion13, deed dat ook maar dan via subsidiaire bedrijven.

Kansspelwet

Alle drie de kansspelbedrijven bleken in strijd te zijn met secties 2 en 3 van de Zweedse kansspelwet. Sectie 2 gaat over het richten van kansspelen op de Zweedse markt, terwijl sectie 3 betrekking heeft op de noodzakelijkheid van de juiste licentie om kansspelen aan te bieden, tenzij je een speciale dispensatie hebt.

Robert Larsson, woordvoerder van Spelinspektionen, zegt: “Spelinspektionen vindt met betrekking tot de bescherming van consumenten en om de veiligheid van het spel te garanderen dat het belangrijk is dat het besluit onmiddellijk wordt nageleefd. De beslissing gaat daarom direct in.”

Boete

De eerste stap in de Zweedse strategie tegen illegale activiteiten op de kansspelmarkt is het bevel om die markt te verlaten. Mocht een bedrijf zich hier niet aan houden, volgt een boete. Werkt ook dit niet, dan grijpen de politie en het Zweedse Openbare Ministerie in.