18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Zweedse regulator waarschuwt illegale advertenties

Tim Giesbers

De Zweedse wedregulator Lotteriinspektionen heeft officiële waarschuwingen gegeven aan 39 digitale media vanwege het promoten van internationale wedsites. Het gaat hierbij over klikbare advertenties die gebruikers doorsturen naar websites van aanbieders buiten de Zweedse landsgrenzen.

Nationale kranten

Volgens de Zweedse gokwet mag er geen promotie gemaakt worden voor aanbieders van weddenschappen of andere gokdiensten wanneer die aanbieders niet gelicenseerd zijn door de Lotterriinspektionen.

De regulator had het in een verklaring over advertenties op websites van bijvoorbeeld loterijaanbieders, maar het Zweedse medium Breakit heeft andere namen gevonden. Zo zou het onder meer gaan om websites van de nationale kranten DN Sweden en Svenska Dagbladet.

Nieuwe licenties

De Zweedse wedmarkt staat sowieso een aantal veranderingen te wachten. Vanaf 1 augustus kunnen er namelijk aanvragen worden gedaan voor vernieuwde licenties op de nationale wedmarkt.

Aanbieders van online gaming moeten omgerekend ruim 40.000 euro betalen voor de licentie. Als aanbieders naast online gaming ook weddenschappen willen aanbieden, gaat dit om een bedrag van circa 75.000 euro. Deze nieuwe licenties zijn van kracht vanaf 1 januari 2019.