18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Zweedse en Maltese autoriteiten gaan samenwerken

Tim Giesbers

De Zweedse wedautoriteit Spelinspektionen heeft een memorandum van overeenstemming getekend met de Malta Gaming Authority (MGA). In dit document staan de gezamenlijke voornemens van de twee partijen. Het uiteindelijke doel is om de samenwerking tussen de Zweedse en Maltese organisaties te verbeteren.

Het memorandum dient als basis om verdere communicatie tussen de twee autoriteiten mogelijk te maken, net als het delen van informatie. Elk van de twee zal ook op zoek gaan naar de beste manier om de ander te assisteren om processen te verbeteren en belangrijke doelstellingen te halen.

Begin

Camilla Rosenberg, directeur-generaal van de Spelinspektionen, legt tevens uit dat veel bedrijven op de Zweedse markt een Maltese licentie hebben. “Door de communicatie op te starten tussen onze autoriteiten worden we sterker in onze activiteiten”, zegt ze. “Dit is het begin van een grote en langdurige samenwerking. We hopen ook met andere landen samen te kunnen werken.”

Dit laatste beaamt ook Heathcliff Farugia, CEO van MGA: “De MGA is altijd actief op zoek naar diepe samenwerkingen met andere autoriteiten en internationale bonden. We geloven dat zulke relaties belangrijk zijn om onze doelen te halen, zeker op het gebied van online kansspelen, wat erg belangrijk is.”

Avontuur

“Dit memorandum met de Spelinspektionen is een belangrijke stap richting het halen van regulatieve doelen voor beide partijen. Dit kan lukken omdat veel bedrijven een licentie hebben bij beide autoriteiten, waardoor we nauw samen kunnen werken. We hebben veel zin om dit avontuur te beginnen met onze Zweedse collega’s.”