18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Zweedse bookmaker Bethard betreedt Deense wedmarkt

Tim Giesbers

Bethard, een wedkantoor van Zweedse origine, wil de komende zestien maanden een positie veroveren op alle gereguleerde markten in Europa. Het startschot voor deze uitbreiding werd afgelopen week gegeven door een licentie te verkrijgen op de gereguleerde wedmarkt in Denemarken.

Thuisland

Bethard heeft op dit moment al licenties op Malta en in het Verenigd Koninkrijk. Daar komt nu dus Denemarken bij. De afgelopen maanden werden plannen gemaakt voor de uitbreiding. Op nieuwjaarsdag 2019 gaat de vernieuwde gereguleerde wedmarkt open in Zweden, het thuisland van Bethard. Voor deze markt heeft de bookmaker al een licentieaanvraag ingediend. Daarnaast hoopt het een licentie in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein binnen te halen.

Het bedrijf vertelde deze week dat de strategie voor de komende zestien maanden is om door te dringen tot diverse andere Europese gereguleerde markten met een officiële licentie. In de komende weken kunnen de eerste Deense consumenten hun weddenschappen plaatsen, al is er nog geen definitieve datum gecommuniceerd.

Ibrahimović

“We zijn erg blij met de goedkeuring voor onze Deense licentie en we hopen de komende maanden nog verder te groeien”, vertelt Erik Skarp, CEO van Bethard. Afgelopen maart sloeg de Zweedse bookmaker nog een grote slag door Zlatan Ibrahimović, oud-speler van onder meer Ajax, Juventus, Barcelona, Paris Saint-Germain en Manchester United, te presenteren als wereldwijd ambassadeur van het bedrijf.