18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Zweeds Cultuurcomité verdedigt nieuwe gokwet

Tim Giesbers

Het Zweedse comité voor culturele zaken heeft aangekondigd een voorstander te zijn van de nieuwe wet op gokspelen in het land. De overheid wil de huidige wet namelijk aanpassen en updaten wat betreft online spelen en heeft een conceptwet gemaakt.

Aankomende week stemming

De veranderingen zouden pas vanaf 1 januari 2019 ingaan, terwijl het nieuwe licentieproces al ingaat op 1 augustus 2018. De goedkeuring van het Cultuurcomité is een belangrijke stap vooruit voor de wet. Volgens Nordic Gambling wordt er aankomende week al gestemd over de wet door het Zweedse parlement.

Het comité voor culturele zaken bestaat uit parlementsleden van diverse Zweedse politieke partijen. Deze leden hebben hun goedkeuring gegeven aan de conceptwet maar hebben een aantal andere voorgestelde wijzigingen afgewezen. Het comité was langer dan een maand bezig met onderzoek doen naar de mogelijk toekomstige wet.

“Verouderde wet vervangen”

In de uitleg van het comité staat: “Op deze voorgestelde verandering wordt al lang gewacht. Dit voorstel betekent dat de huidige wet verouderd is en we kunnen deze vervangen door een moderne wet, die de hele gegroeide gokmarkt behelst.”

“Het doel is uiteindelijk om een markt te creëren met een grote bescherming voor consumenten, een hoge veiligheid in alle gokspelen en duidelijke voorwaarden voor licenties. Hiermee kunnen we de Zweedse markt volledig openen voor serieuze bedrijven en we gooien de markt dicht voor bedrijven die niet serieus zijn.”