18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wimbledon 2019 Tennis Novak Djokovic – Roger Federer voorspelling – wedden, quotes en tip 14 juli 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: Novak Djokovic – Roger Federer, herenfinale Wimbledon 2019
Geplande aanvangstijd: zondag 14 juli 2019, 15.00 uur
Beste wedtip: winst Novak Djokovic
Bookmaker: Toto
Quote: 1.54

Met de herenfinale in het vooruitzicht is Wimbledon 2019 bijna ten einde. In die finale neemt de Servische Novak Djokovic het op tegen de Zwitser Roger Federer. Een mooi affiche voor de tennisliefhebber in de finale dus. In deze voorbeschouwing komen interessante tips, quotes voorbij om te wedden op het duel Novak Djokovic – Roger Federer.

Djokovic gaat titel verdedigen

Djokovic is de huidige titelhouder op Wimbledon. In de finale van 2018 trof hij de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson. Djokovic had weinig te duchten van Anderson en won uiteindelijk met 6-2, 7-2 en 7-6 (7-3).

De route naar de finale van Wimbledon 2019 begon voor de Serviër met een duel tegen Phillip Kohlschreiber. De Duitser werd met 6-3, 7-3 en 6-3 aan de kant gezet. In de tweede ronde trof Djokovic Denis Kudla. Met 6-3, 6-2 en 6-2 wist Djokovic betrekkelijk eenvoudig te winnen. In de derde ronde werd er met enige moeite gewonnen van Hubert Hurkacz. Er waren vier sets nodig om een winnaar te bepalen. Djokovic trok uiteindelijk met 7-5, 6-7, 6-1 en 6-4 aan het langste eind. Waar het in de derde ronde enigszins moeizaam was, ging het in de achtste finale een stuk soepeler tegen Hugo Humbert. Djokovic won met 6-3, 6-2 en 6-3. Ook in de kwartfinale ging het vrij makkelijk voor de Serviër. In drie sets rekende hij af met David Goffin (6-4, 6-0, 6-2). In de halve finale tegen Roberto Baudista moest voor de 25e keer een finaleplaats in een grandslamtoernooi worden afgedwongen. Dat lukte uiteindelijk in vier sets en met name in de tweede set had Djokovic het lastig. Hij maakte een aantal fouten en moest twee keer een ander racket nemen. In de derde en vierde set stelde hij de plek in de finale alsnog veilig.

Voor The Djoker wordt het de zesde finale op Wimbledon. Hij wist het oudste tennistoernooi vier keer te winnen. Dat was in het jaar 2011, 2014, 2015 en 2018.

Titanenstrijd met Rafael Nadal

Het was misschien wel het mooiste affiche van Wimbledon 2019. De halve finale tussen tennisgrootmachten Rafael Nadal en Roger Federer. Men zal vaak terug hebben gedacht aan de legendarische finale van 2008. In vijf sets wist Nadal toen af te rekenen met Federer. Een herhaling van dat tennisduel werd het in deze halve finale niet, maar boeiend was het wel. Na vier sets stapte Federer als winnaar van het Londense gras.

Federer won de eerste set met 6-7 en ging vervolgens in de tweede set met 6-1 onderuit. In de derde set won de Zwitser met 3-6. De vierde set mag gerust zenuwslopend genoemd worden. Het ging namelijk erg gelijk op. Uiteindelijk wist de Zwitser ook die set te winnen. Nadat Nadal vier matchpoints had overleefd, won Federer met 6-4.

Voor Federer begon Wimbledon 2019 met een duel tegen Lloyd Harris. Het was een lastig duel waarin er vier sets aan te pas kwamen. De eerste verloor Federer met 6-3. Hierna stelde hij orde op zaken door overtuigend met 1-6, 2-6 en 2-6 te winnen. In de twee ronde was Jay Clarke de tegenstander. Federer won met 1-6, 7-6 en 2-6. Lucas Pouille was de volgende horde op weg naar de finale. In drie sets (5-7, 2-6 en 6-7) rekende Federer af met de Fransman. In de achtste finale trof hij de Italiaan Matteo Berrettini. The Swiss Maestro kende weinig moeite met zijn opponent en won met 1-6, 2-6 en 2-6. Kei Nishikori wachtte vervolgens op hem in de kwartfinale. In vier sets (6-4, 1-6, 4-6 en 4-6) kreeg hij de Japanner op de knieën.

Belangrijke informatie

Met Novak Djokovic en Roger Federer staan twee ontzettend ervaren tennissers tegenover elkaar. Ze kennen een rijk verleden als het gaat om onderlinge ontmoetingen.

Voor de derde keer staan deze twee mannen tegenover elkaar in de herenfinale op Wimbledon. In 2014 en 2015 werd Djokovic ten koste van Federer tenniskampioen.

In totaal stonden ze 47 keer tegenover elkaar in het verleden. De statistieken zijn in het voordeel van Djokovic met 25 overwinningen. Federer trok 22 keer aan het langste eind.

De laatste zeven duels werden allemaal gespeeld met hardcourt als ondergrond. Djokovic won vijf keer en Federer twee keer. Hardcourt is ook niet de favoriete ondergrond van Federer. De Zwitser prefereert namelijk gras en dat is ook de ondergrond van dit toernooi.

The Djoker en The Swiss Maestro hebben allebei aardig wat grandslamtoernooien gewonnen. Djokovic deed dat 15 keer en hij stond 24 keer in een grandslamfinale. Federer won 20 grandslamtoernooien en stond 30 keer in een grandslamfinale.

Novak Djokovic – Roger Federer tip

Net als in de halve finale staat er in de finale opnieuw een prachtig affiche op het programma. De onderlinge statistieken zijn in het voordeel van Djokovic en hij won in 2014 en 2015 ook al in de finale van Federer. De Zwitser speelt op zijn beurt weer op zijn favoriete ondergrond. Het zal hoe dan ook een spannende finale gaan worden. Djokovic weet wat het is om te winnen van Federer in een finale. Het lijkt daarom interessant om te wedden op een overwinning van Djokovic. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.54 bij Toto.

Novak Djokovic – Roger Federer Wimbledon 2019 wedden

Quotes bij Toto

Winst Novak Djokovic: 1.54

Winst Roger Federer: 2.50