18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wimbledon 2018: Favorieten, quotes, voorspellingen, wedden & tips

Dirk Maas

Het grasseizoen is inmiddels in volle gang. Het traditionele hoogtepunt van anderhalve maand grastennis is vanzelfsprekend Wimbledon. Het oudste en meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld vindt plaats van maandag 2 juli tot en met zondag 15 juli 2018.

Degene die in Nederland wil wedden op Wimbledon kan terecht bij Toto. Het benoemen van de favorieten, quotes, verschillende wedmogelijkheden, voorspellingen en tips bereidt je voor bij het wedden op Wimbledon 2018.

Onvoorspelbare baansoort

Het Wimbledon-gras was lange tijd uitermate geschikt voor serve and volley-spelers. Vanaf het moment dat de banen op de heilige grond trager werden, kregen ook baseliners voet aan de grond.

Nog steeds zijn rally’s in vergelijking met andere baansoorten veel korter. Spektakel is er echter genoeg omdat de baansoort gras nooit geheel vlak is. Ballen stuiteren daardoor sneller op en stuiteren in alle richtingen.

Favorieten en quoteringen bij de mannen

De meest gebruikelijke weddenschap is het wedden op de toernooiwinnaar. Op basis van de recentste Wimbledon-edities vormen achtvoudig Wimbledon-kampioen Roger Federer, drievoudig winnaar Novak Djokovic, tweevoudig winnaar Rafael Nadal en Marin Cilic (in 2017 verliezend finalist) de top vier van de favorieten. Federer heeft een quotering van 2.60, Djokovic is gequoteerd op 5.00, Nadal heeft een quotering van 7.25 en de quotering van Cilic bedraagt 7.00.

De favorietenrol van Nadal lijkt niet helemaal gerechtvaardigd. De Spanjaard haalde in 2011 de finale, maar kwam sindsdien nooit verder dan de vierde ronde. Djokovic lijkt op de weg terug nadat een elleboogblessure hem lange tijd parten speelde. Hij verloor onlangs een hoogstaande finale van Marin Cilic op het gras van Queen’s in Londen.

Wedden op een andere deelnemer

Een speciale quotering voor de winnaar is het wedden op een andere deelnemer. Dat is iedere tennisser die niet bij Toto vermeld staat met een quotering. De tennissers die daar het meest voor in aanmerking komen, zijn Richard Gasquet en Sam Querrey.

Gasquet haalde twee keer eerder de laatste vier op Wimbledon en won enkele weken geleden het grastoernooi van Rosmalen. Querrey’s spel is gemaakt voor Wimbledon. Met zijn vele aces scoort hij veel gratis punten op gras. De Amerikaan was in 2016 kwartfinalist en vorig jaar halve finalist.

Favorieten en quoteringen bij de vrouwen

Serena Williams en Petra Kvitova wonnen de afgelopen tien jaar het vaakst Wimbledon. De Amerikaanse was goed voor vijf titels, de Tsjechische zegevierde twee keer. Kvitova won onlangs het sterk bezette toernooi van Birmingham. Zij geldt als topfavoriete en heeft bij Toto een quotering van 4.80. De voorspelling ‘Williams wint’ staat gequoteerd op 6.25.

Garbine Muguruza is titelverdedigster en heeft, na Kvitova en Williams, de laagste quotering. De Spaanse heeft een quote van 8.00. Daarna volgen speelsters die een Grand Slam-titel achter hun naam hebben staan. Tweevoudig Grand Slam-winnares Anqelique Kerber verloor in 2016 de finale. Zij heeft een quotering van 12.50. Diezelfde quotering heeft Simona Halep, die een paar weken terug op Roland Garros haar eerste Grand Slam behaalde.

Sloane Stephens is de laatste tijd op dreef in Grand Slam-toernooien. Zij won in 2017 de US Open en verloor dit jaar de finale van Roland Garros. Zij heeft een quotering van 13.00. Oud-winnares van Wimbledon Maria Sharapova staat gequoteerd op 15.00. Alle namen die op Toto staan vermeld bij de favorieten zijn de speelsters die de afgelopen jaren ver kwamen op grastoernooien, Wimbledon in het bijzonder. Wedden op een andere deelnemer heeft een quotering van 4.50. Aangezien de hiërarchie bij het vrouwentennis op Wimbledon haast nooit doorbroken wordt, lijkt het niet waarschijnlijk dat er zich een verrassing voordoet.

Overige weddenschappen Wimbledon 2018 bij de mannen

Naast het wedden op de toernooiwinnaar biedt Toto nog andere weddenschappen aan bij het wedden op Wimbledon 2018. Zo is er de mogelijkheid te wedden op het winnen van Wimbledon zonder setverlies. Roger Federer lukte het vorig jaar. Wedden op Roger Federer wint Wimbledon zonder setverlies heeft een quotering van 10.00.

Zoals eerder is vermeld is het winnen van Wimbledon bij de mannen voorbehouden aan een select gezelschap. Federer, Djokovic en Nadal wonnen gezamenlijk dertien van de laatste vijftien edities. Toto biedt de weddenschap ‘Winnaar Wimbledon Big Guns vs. de rest’ aan. Federer, Nadal en Djokovic als winnaar heeft een quotering van 1.45. De rest staat gequoteerd op 2.27.

Roger Federer is met acht titels de onbetwiste koning van Wimbledon. Toto heeft de volgende weddenschap in de aanbieding: ‘Federer vs. de rest’. Federer heeft een quotering van 2.60, de rest is qequoteerd op 1.35.

Overige weddenschappen Wimbledon 2018 bij de vrouwen

Als Roger Federer de koning is, dan is Serena Williams de koningin. Met zeven gewonnen titels is zij de beste Wimbledon-speelster van deze eeuw. Zij en tweevoudig winnares Kvitova vormen dit decennium de ‘big guns’ op Wimbledon. Wedden op deze big guns versus de rest is mogelijk bij Toto. Williams en Kvitova staan gequoteerd op 2.75 terwijl de rest een quotering van 1.30 heeft.

Ook is het mogelijk om op Kvitova en Williams te wedden bij een andere weddenschap die Toto aanbiedt. Dit is de zogeheten ‘double chance’. Wedden op Kvitova of Williams als winnares van Wimbledon 2018 heeft een quotering van 2.70. Wedden op Kvitova of Muguruza is gequoteerd op 2.90. Wedden op Williams of Muguruza heeft een quotering van 3.40.

Het vrouwentoernooi op Wimbledon winnen zonder setverlies komt eens in de zoveel tijd voor. Serena Williams slaagde twee maal daarin: in 2002 en 2010. Wedden op Serena Williams wint Wimbledon zonder setverlies heeft een quotering van 20.00. Toto biedt diezelfde voorspelling eveneens aan voor Kvitova. Wedden op Petra Kvitova wint Wimbledon zonder setverlies heeft een quotering van 15.00.