18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

William Hill sponsort La Liga 2-club Real Oviedo

Maurice Krabbendam

Bookmaker William Hill heeft een sponsorovereenkomst gesloten met Real Oviedo, een club die uitkomt in de Spaanse Segunda División. William Hill wordt een zogeheten ‘principal partner’. Het merklogo zal tijdens wedstrijden op de broeken van spelers te zien zijn.

Achtste sponsordeal in Segunda Divisón

De interesse van het beursgenoteerde wedkantoor komt niet uit de lucht vallen. Real Oviedo is deze zomer al de achtste club in La Liga 2 waarmee een overeenkomst is gesloten. Real Zaragoza, Las Palmas, Almeria, Elche, Extremadura UD, AD Alcorcon en Albacete Balompie ginden de ploeg uit Asturië al voor.

Doel van de Britse bookmaker, zo bleek uit eerdere uitlatingen, is om een standaard te zetten voor dit soort sponsoring op het tweede niveau van Spanje. Naamsbekendheid genereren in verschillende Europese markten maakt onderdeel uit van een transformatie-strategie die momenteel bij William Hill gaande is.

Mogelijke inperking advertentiemogelijkheiden

De expansiedrift van William Hill in Spanje is niet geheel zonder risico. Een inperking van de mogelijkheden voor adverteren voor bookmakers ligt namelijk op de loer. De Spaanse burger-Ombudsman heeft een streng standpunt over dit soort advertenties, en het huidige minderheidskabinet onder leiding van premier Pedro Sánchez heeft aangekondigd naar zijn standpunten te zullen gaan luisteren, al zijn details over een koerswijziging op dit moment nog niet bekend.

Over Real Oviedo

Real Oviedo ontleent zijn naam aan de plaats Oviedo in de westelijke provincie Asturië. De club kwam in totaal 38 seizoenen op het hoogste niveau uit, voor het laatst in het seizoen 2000-2001. De afgelopen vier jaar speelde Real Oviedo op het tweede niveau van Spanje, waarbij het telkens tussen de zevende en negende plaats eindigde.

La Liga 2 begint op zaterdag 17 augustus aan het seizoen 2019-20, in hetzelfde weekend als de Primera División (klik hier voor een voorspelling over de titelrace van La Liga 1). Voor Real Oviedo staat een dag later de eerste wedstrijd van deze jaargang op het programma, uit bij Deportivo La Coruña.