18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

William Hill doet bod van 270,9 miljoen op MRG

Tim Giesbers

Bookmaker William Hill heeft een bod van omgerekend circa 270,9 miljoen euro gedaan op Mr Green & Co (MRG). Volgens William Hill-CEO Philip Bowcock geeft de overname, wanneer voltooid, zijn bedrijf een grote mogelijkheid om ‘digitaal te groeien’ en ‘een meer internationaal bedrijf te worden.’

Het aanbod wat er ligt van William Hill levert de aandeelhouders van MRG circa 7,30 euro per aandeel op wanneer de overname doorgaat. De Raad van Commissarissen van MRG heeft de aandeelhouders aanbevolen dit aanbod te accepteren. Ook is bekendgemaakt dat circa 40,4 procent van de aandeelhouders al bindend akkoord heeft gegeven.

Globalisatie

Kent Sander, voorzitter van MRG, zegt in gesprek met iGamingBusiness dat de uiteindelijke beslissing in handen ligt van de aandeelhouders, maar dat hij zich bewust is van de voordelen van een groter bedrijf in de moderne markt: “We geloven dat grootte belangrijk is in de globalisatie van onze markt.”

William Hill heeft op dit moment nog geen aandelen in MRG. Het is de algemene verwachting dat beide bedrijven begin december een officieel document publiceren, met daarin een acceptatieperiode van 10 december tot 11 januari. In deze periode moet de definitieve goedkeuring worden gegeven voor de overname.

Doorgroeien

Eindverantwoordelijk voor de afhandeling van de integratie van MRG in William Hill wordt Ulrik Bengtsson, chief digital officer bij William Hill. Eerder werkte Bengtsson al met diverse Scandinavische online wedkantoren, als werknemer van Betsson.

William Hill-CEO Bowcock zegt in een verklaring: “De voorgestelde overname versnelt de diversificatie van William Hill, waarmee we digitaler en internationaler worden. MRG zal William Hill een internationale basis in Malta geven met veel marktkennis. We groeien van één merk uit tot een groep merken waarmee we flink kunnen doorgroeien.”