18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wielrennen Olympische Spelen 2020 – Wedtips & quoteringen

Cas Geleijnse

Op de Olympische Spelen 2020, gehouden in 2021, staan er heel erg veel wielrendisciplines op het programma. Er zijn 22 gouden medailles te verdelen over verschillende onderdelen. Hier geven we je een overzicht van deze disciplines. We geven de beste quoteringen en wedtips voor wedden op het wielrennen, baanwielrennen, BMX en mountainbiken op de Olympische Spelen in Tokio.

Wegraces

Race

Op 24 juli begint het fietsen op de Olympische Spelen met de wegwedstrijd voor de mannen. Een dag later is de wegwedstrijd voor vrouwen. Tourwinnaar Tadej Pogačar (4.70), Wout van Aert (7.00) en Primož Roglič (7.10) zijn de grote favorieten bij de mannen. Remco Evenepoel (9.70) en João Almeida (15.75) zijn de outsiders. De Nederlanders gaan geen echte rol spelen volgens de bookmakers.

Dit is anders als we kijken naar de vrouwen. De top vier favorieten zitten allemaal in de Nederlandse ploeg. Anna van Der Breggen (3.70) is de grote favoriet. Voor inzetten op winst van Annemiek van Vleuten krijg je 5.00 keer je inzet terug, bij Marianne Vos is dit 6.35 keer je inzet. Demi Vollering krijgt een quotering van 7.55 bij winst.

Tijdrit

Op 28 juli worden de tijdritten van de mannen en vrouwen verreden. Hier is het vooral interessant om te kijken bij de mannen. Wout van Aert is opnieuw één van de grote favorieten. Inzetten op Van Aert als winnaar van de tijdrit levert je een quotering van 3.40 op. De andere favorieten zijn Filippo Ganna (4.55) en Primož Roglič (5.15).

Onze tip voor deze evenementen is om in te zetten op Wout van Aert. Tijdens de Tour de France won de Belg drie etappes, waaronder een tijdrit. Het parcours in Tokio lijkt geschikt voor hem. Zet dus in op winst in de tijdrit.

Baanwielrennen

Er zijn heel veel verschillende baanwielrenonderdelen tijdens de Olympische Spelen van 2020. Rondom de finales zijn er altijd veel weddenschappen beschikbaar. Houd vooral je bookmaker in de gaten als je wil gaan wedden op baanwielrennen. We lichten hier een paar onderdelen uit, maar er zijn er nog veel meer om op te wedden.

Bij de teamsprint voor mannen is Nederland de favoriet. Met een quotering van 1.40 geven de bookmakers de Nederlandse sprinters een grote kans op goud. In februari reden de Nederlanders het wereldrecord, dat stamde uit 2013, uit de boeken. Groot-Brittannië maakt volgens de bookmakers ook een kansje: de Britten krijgen een quote van 5.00 voor winst.

De ploegenachtervolging voor vrouwen werd in 2016 gewonnen door Groot-Brittannië, maar dit jaar zijn de Amerikanen de favoriet. De vrouwen uit de Verenigde Staten krijgen een quotering van 1.75, de Britten hebben een quote van 2.40 bij winst. Deze race belooft erg spannend te worden.

Nederland is ook de favoriet bij de koppelkoers voor vrouwen. Amy Pieters en Kirsten Wild krijgen een quotering van 1.70 bij winst. Pieters en Wild werden in 2018 tweede op het wereldkampioenschap. In 2019 en 2020 werden ze wél wereldkampioen. Ze zijn dus de afgelopen jaren de snelste op de koppelkoers, die ook wel ‘madison’ genoemd wordt. De gevaarlijkste uitdagers van de twee Nederlanders zijn de Denen, die een quotering van 8.00 hebben.

Onze tip is om te wedden op de Nederlandse mannen als winnaar van de teamsprint. Dit jaar lieten Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Matthijs Büchli al heel vaak zien waarom zij de sterksten van de wereld zijn. Deze favorietenrol moeten de Nederlanders gaan verzilveren in Tokyo. Met een quotering van 1.40 maken ze hier dus grote kans op volgens de bookmakers.

Ook wedden op Nederlands goud bij de dames koppelkoers is een goede tip. Amy Pieters en Kirsten Wild werden de laatste twee keer wereldkampioen en zijn dus zeker een grote kanshebber op Olympisch Goud.

BMX

Bij de BMX-wedstrijden op de Olympische Spelen heb je twee onderdelen: de race en de freestyle. Op beide onderdelen kun je een gouden medaille winnen. Connor Fields is de favoriet voor de race. In Rio won hij goud op dit onderdeel en nu geven de bookmakers hem een quotering van 4.25, waarmee hij met afstand de favoriet is.

Zijn grootste uitdagers zijn Sylvain André uit Frankrijk en de Nederlander Niek Kimmann. De Fransman werd wereldkampioen in 2018, Kimmann werd in 2015 wereldkampioen. In Rio eindigde hij op zijn eerste Olympische Spelen als zevende. Wedden op André of Kimmann als winnaar heeft een quotering van 7.50.

De tip hier is om te wedden op Connor Fields als winnaar. De Amerikaan heeft de ervaring van Rio, daarnaast is hij ook nog eens de grote favoriet. Ervaring samen met kwaliteit, dat geeft hem een enorme kans op de overwinning.

Mountainbiken

Mathieu van der Poel is op jacht naar Olympisch goud. De Nederlander was al erg succesvol in het veldrijden en hij liet ook op de weg al prachtige dingen zien. Nu heeft hij zijn zinnen gezet op het mountainbiken.

Bij de bookmakers is hij ook nog eens de grote favoriet in Tokyo. Wedden op Van der Poel als winnaar van de race heeft een quotering van 1.85. Zijn grote concurrent is de kleine Brit Tom Pidcock. De pas 21-jarige Engelsman brak in de voorbereiding zijn sleutelbeen, maar hij lijkt op tijd fit voor de race. Inzetten op Pidcock als winnaar heeft een quotering van 2.60. De outsider bij deze wedstrijd is de Zwitser Nino Schurter, die Olympisch kampioen werd in 2016.

Bij de vrouwen is Leona Lecomte de te kloppen renster. De 21-jarige Française heeft een quotering van 1.40 voor winst in de race. Kata Blanka Vas is de eerstvolgende, maar met een quotering van 12.00 geven de bookies haar al weinig kans. Wedden op Lecomte als winnares lijkt dus ook logisch.