18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Westgate krijgt boete van Roemeense competitieautoriteit

Tim Giesbers

Westgate Romania heeft een boete van 58.000 euro gekregen van de Roemeense competitieautoriteit vanwege de recente deal om Stanleybet over te nemen in het Oost-Europese land. Westgate gaf toe de deal al beklonken te hebben voordat er toestemming was van de waakhond in het land.

Westgate sloot eerder een overeenkomst over het overnemen van de domeinen Stanleysport.ro en Stanleybet.ro, evenals het merk Stanleybet in Roemenië. Deze onderdelen werden gekocht van het overkoepelende Stanley International Betting Limited. Westgate was dus alleen te vroeg met het opstarten na de initiële overname.

Toegegeven

In februari werd er goedkeuring gegeven door de Roemeense competitieautoriteit, maar die waakhond constateerde dat Westgate al begonnen was met het openen en sluiten van wedkantoren en ook werden nieuwe wedstations geïnstalleerd of gesloten. Omdat Westgate heeft toegegeven deze fout te hebben gemaakt is de boete wat lager uitgevallen dan vooraf verwacht.

Stanleybet is een van de grootste wedkantoren in Roemenië. Eerder dit jaar leverde de Kambi Group al hun producten aan Stanleybet voor het beter kunnen leveren van sportweddenschappen. Stanleybet is behalve in Roemenië ook actief in Cyprus, waar het hoofdkantoor gevestigd is, en in België, Denemarken, Duitsland, Italië en Kroatië.

Problemen

Het geval met Westgate is niet de eerste keer dat een wedkantoor in Roemenië problemen heeft met de Roemeense autoriteiten in de industrie. Eerder deze maand haalde Publicwin bijvoorbeeld uit naar de Oficiul National Pentru Jocuri de Noroc (de Roemeense wedregulator), nadat de licentie was ingetrokken.