18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Week voor verantwoord wedden verenigt Ierse en Britse industrieën

Tim Giesbers

De Ierse wedindustrie is onder leiding van de Irish Bookmakers Association (IBA) samenwerking aan het zoeken met hun Britse evenknie. Inzet van de samenwerking is de Week voor verantwoord wedden deze week, de eerste week van november. Dit is het grootste evenement van zijn soort in beide landen.

Werknemers

Meer dan 800 wedkantoren en online bookmakers in Ierland doen mee aan de week. In totaal gaat het hierbij om een achtergrond van zo’n 6.000 werknemers. Ook diverse autoriteiten doen mee, zoals de Irish Amusement Trade Association, de Horse Racing Ireland en de Irish Greyhound and Horse Racing Tote.

De organisatie van de week ligt in handen van de IBA en de Industry Group for Responsible Gambling (IGRG) in het Verenigd Koninkrijk. Het is de bedoeling dat de gehele industrie samenkomt, zoals online wedkantoren, bookmakers, toto-aanbieders en Ierse racebanen. Het doel van deze instanties is om bewustzijn te creëren over verantwoord wedden.

Bereik

Sharon Byrne, voorzitter van de IBA, zegt: “We zijn erg blij met de samenwerking met de IGRG om de handen ineen te slaan voor de week voor verantwoord wedden. Afgelopen februari hadden we een succesvolle week als deze in Ierland en het is voor ons een logische stap om nu samen te werken met het Verenigd Koninkrijk.”

“Deze week draait om het praten over wedden. Ook willen we duidelijk maken dat we hulp bieden aan diegenen die problemen ervaren met wedden. Door de samenwerking vergroten we de impact en het bereik van deze campagne.”

Promoten

Ook John Hagan is tevreden. Hij is de voorzitter van de IGRG en zegt: “Sociale verantwoordelijkheid is fundamenteel voor de wedindustrie. We willen dan ook het hele jaar verantwoord wedden promoten. Wat deze week speciaal maakt is dat de gehele industrie meedoet. Daarom zijn we ook extra blij met de samenwerking met de Ieren.”