18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedresultaten bijhouden: Betting trackers of Excel

Tim Giesbers

Wedden wordt meer en meer een populaire manier voor mensen om aan kansspelen te doen. Steeds meer mensen wedden mobiel en kunnen vanuit elke plaats hun weddenschappen plaatsen. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om er ook een mooi zakcentje aan over te kunnen houden. Hiervoor is het een goede tip om vanaf dag één een goed overzicht te houden op alle bedragen die met je weddenschappen te maken hebben. Lees in dit artikel hoe je dat het beste kan doen.

Het belangrijkste aan een goed overzicht is dat je precies kan zien hoe vaak je gewonnen hebt en hoe vaak je verloren hebt. Daarnaast hou je zo ook zicht op de bedragen die met deze resultaten gemoeid zijn. In dit artikel behandelen we eerst de vraag waarom je je wedresultaten zou willen bijhouden en daarna laten we manieren zien om dit te doen.

Waarom zou ik mijn resultaten bijhouden?

Er zullen genoeg mensen zijn die eendimensionaal naar het wedden kijken: win je, dan heb je het goed gedaan, en verlies je, dan heb je een fout gemaakt. Wanneer je je resultaten bij gaat houden blijf je een compleet overzicht houden van je winsten en verliezen. Het menselijk brein werkt namelijk zo dat de kans groot is dat je vooral je goede resultaten blijft onthouden, maar niet je verliezen.

Dit kan een gevaar zijn omdat je dan ook niet meer ziet hoeveel geld je mogelijk verloren hebt voor je winst ging maken met een succesvolle voorspelling. Hou je je resultaten goed bij, dan kun je een percentage uitrekenen van juiste voorspellingen. Je opgetelde verliezen zouden niet hoger mogen zijn dan je opgetelde winsten, dus dat kun je nu beter in de gaten houden.

Dit alles kan je een beter beeld geven van hoe je zou moeten wedden. Wellicht is het zo dat een bepaald team je voorspellingen telkens verpest doordat je ze flink overschat of is er juist een club die je structureel overschat, waardoor je geld misloopt. Een goed overzicht laat je zien welke clubs je beter in de gaten moet houden.

Welke manieren zijn er om je resultaten bij te houden?

Er zijn dus voldoende redenen om je wedresultaten bij te gaan houden, maar hoe doe je dit? Er zijn diverse zogeheten betting trackers die je hierbij helpen. Een van de apps waarmee je dit kan doen is BetStats. Deze app is overzichtelijk in gebruik en laat je makkelijk overzichten maken. Het is wel een nadeel dat BetStats niet voor elk apparaat beschikbaar is.

The Grid is een goed alternatief voor BetStats. Het is even inkomen, maar wanneer je even bezig bent heb je de app snel onder de knie. The Grid laat je ook nog tips zien voor je weddenschappen. Ook hier is weer een nadeel te noemen; er zitten limieten op de periode waarin je voorspellingen kan bijhouden.

Een derde plek waarbij je je resultaten bij kan houden is Action Network. Deze had een hele grote populariteit omdat het een gratis website was, maar inmiddels kost het toch geld deze te gebruiken. Je hoeft daarnaast ook geen expert te zijn om dit simpele systeem te begrijpen. Ook krijg je snel statistieken te zien die je kunnen helpen.

Heb je per se een website of app nodig om je wedresultaten bij te houden?

Je kunt gebruikmaken van een van de drie apps en websites hierboven, maar je kunt ook beslissen om het zonder hulp van buitenaf te doen en zelf alles bij te houden. Excel is een programma dat je ook goed kan helpen dit te doen. Het grote voordeel is natuurlijk dat Excel gratis is en standaard op de meeste computers te vinden is. Ook is de kans groot dat je al vaker met Excel gewerkt hebt en er dus wel mee overweg kan.

Misschien denk je nu: wat moet ik dan allemaal in zo’n Excelbestand zetten? Welke informatie is relevant genoeg om op te nemen? Het grote voordeel hier is dat je niet zelf nog het wiel uit hoeft te gaan vinden. Er zijn veel verschillende templates te vinden op het internet die je al een makkelijke voorzet geven. Deze hoef je vervolgens alleen nog maar te in te vullen met jouw persoonlijke gegevens en dan kun je aan de slag.

Hiervoor moet je wellicht alle al bestaande data verwijderen en direct updaten met datgene wat voor jou relevant is. Belangrijk hier is om geen rijen of kolommen te verwijderen, aangezien dat formules in het bestand kan beschadigen, waardoor het format niet meer naar behoren werkt.

Hoef ik verder niks meer te doen?

Of je nu gaat voor een van de apps of websites of besluit om alles in eigen beheer in een Excelbestand te bewaren, belangrijk is dat je het wel blijft updaten. Zorg dat je telkens je nieuwe data opneemt zodat je altijd zo actueel mogelijk kan zien hoe het met je voorspellingen is gegaan. Dit alles kan je helpen een nog betere sportwedder te worden.