18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedgids Copa America 2019

Dirk Maas

Op clubniveau rijgt Lionel Messi de prijzen aaneen. In dienst van Argentinië is zijn erelijst, met alleen Olympisch goud, wat schamel. Wellicht komt daar verandering in tijdens de Copa America, die dit jaar van vrijdag 14 juni tot en met zondag 7 juli in Brazilië wordt gehouden.

Toto en andere bookmakers hebben een gevarieerd aanbod wat betreft het wedden op de Copa America 2019. Die zullen in dit artikel uit de doeken worden gedaan.

1. Wedden op de winnaar Copa America 2019

Hoewel de Zuid-Amerikaanse voetbalbond (CONMEBOL) 10 lidstaten telt, doen er 12 landen mee aan de Copa America 2019. De landen van buiten de CONMEBOL-zone zijn dit jaar Qatar en Japan, de finalisten van de Azië Cup 2019.

Niet verrassend staan deze landen onderaan wat betreft favorieten voor het winnen van de cup. Traditionele voetbalgrootmachten Brazilië, met een quotering van 2.10 voor de eindzege, en Argentinië, gequoteerd op 4.40 voor Copa America-winst, vormen bij Toto de top 2 grootste kanshebbers.

De meest recente winnaars, Chili (2015 en 2016) en Uruguay (2011), hebben quoteringen van respectievelijk 11.50 en 7.50. Colombia zit tussen Uruguay en Chili ingeklemd, met een quotering van 9.50.

2. Wedden op de poulewinnaar

Toto biedt tevens de mogelijkheid om te wedden op de winnaar per poule. Gastland Brazilië heeft het getroffen met Bolivia, Venezuela en Peru als tegenstander in Poule A. Het is daarom niet verwonderlijk dat Brazilie gequoteerd is op 1.15. voor groepswinst.

In poule B is het geen uitgemaakte zaak wie groepswinnaar wordt. Argentinië geldt met een quotering van 1.70 als favoriet voor de nummer 1-positie, maar Colombia, met een quotering van 2.65, moet in staat worden geacht te wedijveren met de Albiceleste. Paraguay en Qatar komen normaal gesproken niet in aanmerking voor de groepszege.

Groep C wordt gevormd door Uruguay, Chili, Ecuador en Japan. Uruguay is gequoteerd op 1.95 voor de poulewinst, Chili heeft een quotering van 2.65 en de quotering voor Ecuador bedraagt 7.25. Japan, dat dit jaar de Azië Cup-finale verloor, won tijdens het WK 2018 van Colombia en versloeg eind vorig jaar Uruguay in een vriendschappelijk duel. Het Aziatische land heeft een quotering van 13.75 voor het winnen van Poule C.

3. Wedden op een top 2- en een top 4-klassering

Deze eeuw was Brazilië – Argentinië twee keer de eindstrijd van de Copa America. Zowel in 2004 als in 2007 zegevierden de Goddelijke Kanaries. Een herhaling van deze scenario’s uit het vorige decennium is de droom van de Braziliaanse voetbalfans.

Met Brazilië als gedoodverfde winnaar van Groep A moet Argentinië Poule B winnen om de Seleçao te ontlopen voor de finale. Brazilië is bij Toto gequoteerd op 1.55 voor een finaleplaats, terwijl Argentinië voor deze weddenschap een quotering van 2.30 heeft. Uruguay, dat Argentinië in de halve finale zou kunnen treffen indien beide landen poulewinnaar worden, is gequoteerd op 3.20 voor een finaleplaats.

Een andere mogelijkheid is het wedden op een top 4-klassering, met andere woorden het bereiken van de halve finale. Eén van de vier kwartfinales betreft een ontmoeting tussen de nummer 2 van Groep A tegen de nummer 2 van Groep B. Het is niet onlogisch om te denken dat Peru en Colombia die nummers 2 worden. Peru heeft een quotering van 2.80 voor het bereiken van de halve finale, terwijl Colombia is gequoteerd op 2.10 voor een plaats bij de laatste vier.

4. Wedden op de Copa America 2019-topscorer

Een andere weddenschap van Toto betreft het wedden op de topscorer. Lionel Messi is de grootste gegadigde bij de bookmakers, gezien zijn quotering van 3.95. De vermaarde spits maakt zijn reputatie van goalgetter echter niet vaak waar in het shirt van de Albiceleste.

De kans lijkt aannemelijker dat een Braziliaan topscorer wordt. Zoals eerder vermeld heeft de vijfvoudig wereldkampioen het getroffen met de loting. Bolivia en Venezuela behoren tot niet de top van het Zuid-Amerikaanse landenvoetbal.

Van Brazilië mag worden verwacht dat het ruime zeges boekt op beide landen en wellicht is Peru ook een duidelijk maatje te klein. In de groepsfase legt een speler vaak de basis voor de topscorerstitel. Gabriel Jesus is de man in vorm bij Brazilië getuige zijn vijf goals in zijn laatste drie interlands. Hij heeft een quotering van 7.25 voor de Copa America 2019-topscorer. Neymar ontbreekt wegens een blessure en is dus geen optie voor de topscorerstitel.

5. Andere Copa America 2019-weddenschappen bij bookmakers

Tot slot nog enkele andere weddenschappen voor de Copa America 2019. Zo zijn er bijvoorbeeld landen-specials aan. Er kan gewed worden op het exacte aantal punten dat een land in de poulefase haalt. Brazilië heeft bijvoorbeeld een quotering van rond de 2.00 voor het behalen van een 9 op 9 in Groep A. Een andere special betreft het wedden op het aantal doelpunten dat Brazilië in de poulefase maakt. Voorspellen dat de Seleçao meer dan 7.5 goals maakt, heeft een quotering van zo ongeveer 1.80.

Andere bijzondere weddenschappen zijn ‘alle landenteams scoren tijdens de Copa America 2019’ (quotering 1.30) en ‘alle landenteams behalen tenminste 1 punt tijdens de Copa America 2019. Deze laatste weddenschap is gequoteerd rond de 2.25.