18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden Tour de France 2021 – Favorieten, quoteringen & tips

Bob Ligthart

Op zaterdag 26 juni 2021 gaat de 108ste Tour de France van start. Het hoogtepunt van het wielerseizoen en de grote vraag is natuurlijk: Wie finisht in het geel in Parijs op de Champs-Élysées? In dit artikel beschouwen we voor op de Tour, met de daarbij behorende quotes en tips.

Tour de France 2020

Vorig jaar startte de Tour de France pas op 29 augustus en eindigde die op 20 september in Parijs. Dat had alles te maken met de toenmalige coronasituatie. In 2020 was Tadej Pogačar de snelste. Hij gaf concurrenten als Primož Roglič en Richie Porte het nakijken. Tom Dumoulin was met een zevende plaats de beste Nederlander.

Tour de France 2021

Dit keer start de Tour wat eerder, want aanstaande zaterdag (26 juni) is het al zover. Dan kunnen wielerfans weer genieten van 21 etappes, waarvan twee tijdritten. Dit jaar zullen we een klassieke aanloop zien, want in de tweede week gaan de renners pas echt de bergen in. De eerste twee etappes zijn heuvelachtig en dit biedt gelijk kansen voor Mathieu van der Poel, die debuteert in de Tour de France. Volgens de bookmakers maakt hij zelfs de grootste kans om de openingsetappe te winnen met een quote van 3.40. Zijn grootste concurrenten zijn Wout van Aert (6.45) en Julian Alaphilippe (7.30).

Verder zien we in de eerste week meer sprintwerk en een individuele tijdrit. Eerst zullen de sprinters dus vechten om het geel, waarna de klassementsrenners dit vanaf week twee overnemen.

Wedden op Tour de France 2021

Winnaar algemeen klassement (Gele trui)

Het draait uiteindelijk om die felbegeerde gele trui. Deze is namelijk voor de winnaar van de Tour de France. Vorig jaar ging de strijd in het klassement tussen de Sloveense Tadej Pogačar en Primož Roglič en dat lijkt ook nu weer het geval te zijn. Deze renners worden getipt als topfavorieten, wat ook terug te zien is in de quoteringen. ‘Pogačar wint Tour de France’ heeft namelijk een quote van 2.70 en bij Roglič is diezelfde weddenschap een quotering van 3.10 waard. Daarnaast moeten we ook namen als Geraint Thomas (5.95) en Richard Carapaz (9.85) niet uitsluiten.

Toch lijkt het wedden op één van de eerste twee renners de beste optie. Ze staken er vorig jaar bovenuit en hebben na de Tour ook nog goed gepresteerd. Roglič had in 2020 duidelijk een sterker team (Jumbo-Visma) dan Pogačar (UAE Team Emirates), maar UAE Team Emirates heeft nu een team om Pogačar heen gebouwd.

Winnaar puntenklassement (Groene trui)

Peter Sagan is jarenlang de grote favoriet geweest voor de groene trui, maar hij krijgt tegenwoordig wat meer concurrentie. Vorig jaar ging bijvoorbeeld Sam Bennet met de winst van het puntenklassement aan de haal. Bennett doet dit keer niet mee, want hij zit niet in de selectie van Deceuninck-Quick-Step. Mark Cavendish neemt de plaats in die eerst door Bennett ingenomen zou worden. Hij zit niet bij de top-drie van grote kanshebbers volgens de bookmakers. Dit zijn namelijk Caleb Ewan (3.10), Arnaud Demare (3.75) en natuurlijk Peter Sagan (3.75).

Ewan is op papier de snelste man, maar hij lijkt zich met name op ritzeges te focussen en niet zozeer op tussensprints. Dat zou de weg vrijmaken voor Démare en Sagan. Démare is in bloedvorm en Sagan won dit jaar al de paarse trui in de Giro. Wedden op één van deze twee is dan ook een goede optie.

Winnaar bergklassement (Bolletjestrui)

Pogačar pakte vorig jaar niet alleen de gele trui. Hij won ook het bergklassement en daarmee de bolletjestrui. Hij werd gevolgd door Carapaz en Roglič, wat ook dit keer zeer aannemelijk is. Pogačar (10.00) is ook dit jaar weer de favoriet in dit klassement. Roglič en Alaphilippe zijn volgens de wedkantoren de grootste concurrenten met een quote van 11.00. Guillaume Martin en Carapaz volgen met 13.00.

De top-drie van de vorige Tour de France lijkt ook dit keer de beste papieren te hebben. Pogačar is de beste keuze en daarna Roglič en Carapaz.

Winnaar jongerenklassement (Witte trui)

Het houdt niet op, want Pogačar was natuurlijk ook de winnaar van het jongerenklassement. Het was voor het tweede jaar op rij dat de winnaar van de Tour ook nog tot het jongerenklassement behoorde. In 2019 was dat namelijk het geval met Egan Bernal.

Pogačar koerst nog altijd mee om het jongerenklassement en is dan ook de torenhoge favoriet voor de witte trui. Deze voorspelling levert een quotering van 1.36 op. Zijn voornaamste concurrent is David Gaudu met een quote van 5.55. Gaudu mag dit jaar voor het laatst meedoen in dit klassement en het moet daarom dit keer gebeuren voor hem. Hij is bezig aan sterk jaar, dus als Pogačar tegenvalt maakt hij ook een goede kans.

Winnaar ploegenklassement

Movistar is dit jaar de favoriet als het gaat om het ploegenklassement. Deze weddenschap heeft een quote van 2.05. Dat team won het ploegenklassement dan ook tijdens de laatste editie van de Ronde van Frankrijk. Jumbo-Visma eindigde in 2020 op plek twee en wordt dit keer gezien als nummer drie volgens de bookmakers, met een quote van 10.50. Tussen deze twee teams zit Ineos Granadiers met een quotering van 2.55.

Wedden op Movistar lijkt een goede keuze, maar misschien is wedden op Ineos Grenadiers wel een betere optie. Dit team bestaat namelijk uit renners als Richard Carapaz, Richie Porte, Geraint Thomas en Geoghegan Hart. Daarnaast is er ook nog Nederlandse inbreng, want Dylan van Baarle maakt ook deel uit van de ploeg.

Overige weddenschappen

Er zijn nog meer weddenschappen waar je uit kunt kiezen voor en tijdens de Tour de France. Zo is het mogelijk om op elke etappe in te zetten, maar je kunt ook al wedden op zaken als de top-drie of top-tien. Onderzoek voor jezelf welke weddenschappen bij jou passen en waar je gebruik van wil maken tijdens het belangrijkste wielerevenement van het jaar.