18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden, tips & quoteringen Roland Garros 2019

Dirk Maas

Rafael Nadal is al ruim een decennium de ongekroonde koning van het gravel. Dit jaar kwamen er wat scheurtjes in het machtsbastion van de Spanjaard, maar Nadal hervond onlangs zijn vorm in Rome. Hij gaat op voor zijn 12e titel in Parijs.

Bij de vrouwen is er geen peil te trekken wie Roland Garros, dat plaatsvindt van zondag 26 mei 2019 tot en met zondag 9 juni 2019, gaat winnen. Kiki Bertens heeft zich door haar uitstekende resultaten als een grote kanshebster opgeworpen. Er zijn echter heel veel kapers op de kust. Dit zijn de wedtips en quoteringen voor Roland Garros 2019.

Wedden op de winnaar bij de vrouwen

Titelverdedigster Simona Halep is bij alle bookmakers de topfavoriete: haar quoteringen liggen tussen de 5.00 en 5.50. De Roemeense behaalde op het prestigieuze graveltoernooi van Madrid de finale.

Daarin verloor ze van Kiki Bertens. De Nederlandse is gequoteerd op 9.00 of 10.00 voor de zege in Parijs. Roland Garros 2019 wordt voor haar de grote test of ze om kan gaan met de favorietenrol. Ze behoort tot de beste gravelspeelsters ter wereld, zeker na haar winst van het Premier Mandatory-toernooi Madrid en een halve finale-plaats in Rome. Met die prestaties klom de Wateringse op tot plaats vier op de wereldranglijst bij de dames. Tot nu toe is de beste prestatie van Bertens op Roland Garros het halen van de kwartfinale in 2016, nog voor haar grote doorbraak.

Andere namen die hoog genoteerd staan zijn nummer 1 van de wereld Naomi Osaka, Petra Kvitova, Karolina Pliskova en Sloane Stephens. Osaka (quoteringen tussen de 10.00 en 15.00) won de laatste twee Grand Slams (US Open en Australian Open) en haalde in Madrid en Rome de kwartfinale. Pliskova (quoteringen tussen de 13.00 en 16.00) won het Premier 5-toernooi in Rome. Kvitova (quoteringen tussen de
13.00 en 17.00) behaalde de eindzege bij het WTA Premier-toernooi in Stuttgart en was kwartfinaliste in Madrid. Stephens (quoteringen tussen de 15.00 en 16.00) verloor in 2018 de Roland Garros-finale en haalde dit jaar de halve finale in Madrid.

Wedden op de winnaar bij de mannen

Sinds 2004 won Rafael Nadal ieder jaar minimaal één graveltoernooi. Dit jaar moest de Spanjaard langer dan normaal wachten op een eindzege op gemalen baksteen. Zowel in Monte Carlo, Barcelona als in Madrid was de halve finale telkens het eindstation. In Rome was het wel raak.

Al die toernooien werden in best of 3 gespeeld. Roland Garros is uiteraard een best of 5-toernooi. Dat is allemaal in het voordeel van Nadal. Tussen 2005 en 2018 verloor hij slechts 2 partijen. Zijn quotering van 2.10 voor winst van Roland Garros is daarom niet verrassend.

Novak Djokovic is één van de twee spelers waarvan Nadal ooit verloor op Roland Garros. De Serviër verloor in Rome de finale van Nadal, maar won in Madrid. Hij is gequoteerd op 3.20. Dominic Thiem, vorig jaar verliezend finalist in Parijs, heeft een quotering van 5.50 en de in Madrid en Rome goed presterende Stefanos Tsitsipas heeft een quotering van 17.00.

Speciale weddenschappen

Alle vier de Grand Slams in één kalenderjaar winnen geldt als een haast onmogelijke opgave. Dit jaar maakt Novak Djokovic nog kans op deze prestatie. Hij is gequoteerd op 9.00 voor het winnen van de vier Majors in 2019.

De gewenste droomfinale op Roland Garros is Djokovic – Nadal. Voorspellen dat Djokovic en Nadal de finalisten van Roland Garros 2019 zijn, heeft een quotering van 3.25.

Indien Rafael Nadal zijn beste gravelvorm nadert, staat er normaliter geen maat op hem. Zoals eerder vermeld won hij het Franse Open reeds elf keer en drie van die zeges gaf hij glans door geen set te verliezen. De quoteringen voor ‘Rafael Nadal wint Roland Garros 2019′ zonder een set te verliezen’ hebben bij de online bookmakers een lucratieve quotering van 7.00.

Gebruikelijke weddenschappen

Iedereen die wel eens heeft gewed op tennis weet dat er meer wedmogelijkheden zijn dan alleen het wedden op een winnaar van een wedstrijd of een toernooi.

Zo kan er gewed worden op Overs en Unders, bijvoorbeeld minder dan 8.5 game in een set of minder dan 21.5 game in een wedstrijd. Zeker bij vrouwenduels is er in ronde 1 en 2 vaak sprake van grote krachtsverschillen waardoor er veegpartijen van 6-0 6-1, 6-1 6-1 of 6-2 6-1 voorkomen.

Die grote krachtsverschillen zijn tevens geschikt voor handicapwedden. Bij deze vorm van wedden geef je een speler of speelster een virtuele voorsprong of achterstand. Zo kunt u wedden op Rafael Nadal wint met handicap 2.5, in de wetenschap dat de Spanjaard meestal met 3-0 in sets wint op Roland Garros. De quoteringen bij handicap wedden zijn aantrekkelijker geprijsd dan het wedden op de reguliere ‘winnaar van de wedstrijd’.