18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden, tips & quoteringen Bundesliga 2020/21

Bob Ligthart

De Duitse competitie staat op het punt om te beginnen, want op vrijdag 18 september opent de regerend landskampioen Bayern München het seizoen tegen Schalke 04. In dit artikel blikken we vooruit op het Bundesliga-seizoen van 2020/21 met de beste wedtips en bijbehorende quoteringen.

Terugblik op Bundesliga 2019/20

Net als verschillende andere topcompetities ging de Bundesliga uiteindelijk ook door na een noodgedwongen pauze. Voor die break waren de verschillen bovenin nog erg klein, maar in het restant van de competitie liep Bayern München alsnog ver uit op de concurrentie. De club sloot het seizoen wederom als kampioen af. Dit keer deed Bayern dat met 82 punten en Borussia Dortmund kwam dus niet echt in de buurt als nummer twee met 69 punten. De landskampioen scoorde maar liefst honderd keer in het seizoen 2019/20.

De strijd om de Europese tickets bleef wel tot aan de laatste speeldag spannend. Naast Dortmund wisten ook RB Leipzig (66 punten) en Borussia Mönchengladbach (65 punten) een plaats in de Champions League te veroveren. Bayer Leverkussen greep net naast de Champions League met 63 punten en de nummer vijf speelt daarom net als Hoffenheim, dat zesde werd, in de Europa League. VfL Wolfsburg pakte de laatste kans op een Europa League-ticket door zevende te worden. De club moet nog wel door de kwalificatie heenkomen om uiteindelijk daadwerkelijk deel te mogen nemen aan het toernooi.

Onderin bleef het ook lang spannend. Het was wel snel duidelijk dat Paderborn zou degraderen, maar wie er zeventiende werd en ook gelijk degradeerde bleef lang onzeker. Fortuna Düsseldorf eindigde op deze plek en speelt daarom een divisie lager tijdens het aanstaande seizoen. Werder Bremen was vorig seizoen de nummer zestien van Duitsland, waardoor het via de play-offs alsnog een kans had om zich veilig te spelen. Dit lukte en Werder Bremen zien we dit seizoen dan ook gewoon weer terug in de Bundesliga. De twee nieuwe teams zijn Arminia Bielefeld en Stuttgart, wat de nummers één en twee van de tweede Bundesliga waren vorig seizoen.

Mooie affiches tijdens eerste speelronde

Iedereen hoopt natuurlijk op een spetterende opening van het seizoen en dit zit er zeker in dit seizoen. De competitie begint op vrijdag 18 september met Bayern München – Schalke 04. Een dag later is het tijd voor maar liefst zes duels: Stuttgart – Freiburg, Eintracht Frankfurt – Arminia Bielefeld, Union Berlin – Augsburg, Werder Bremen – Hertha BSC, Köln – Hoffenheim en Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach. De speelronde wordt op zondag afgesloten met RB Leipzig – Mainz 05 en Wolfsburg – Bayer Leverkussen. Elke dag van het weekend is er dus sprake van minimaal één mooi affiche.

Favorieten Bundesliga 2020/21

Bayern München domineert de Duitse competitie. De club is ook nu weer de grote favoriet om de kampioen van de Bundesliga te worden en dit is dan ook de verstandigste voorspelling. ‘Bayern Munchen kampioen Bundesliga 2020/21’ heeft op dit moment een quotering van slechts 1.15. Van concurrentie is weinig spraken als we de wedkantoren moeten geloven. Borussia Dortmund heeft na Bayern de grootste kans om kampioen te worden met een quote van 7.50. Daarna komen pas clubs als RB Leipzig (21.00), Borussia Mönchengladbach (51.00) en Bayer Leverkussen (67.00).

Wie zijn de degradatiekandidaten?

Het lijkt ook dit jaar weer spannend te worden onderin. Arminia Bielefeld, wat het seizoen in de tweede Bundesliga als kampioen afsloot, heeft de kleinste kans om te overleven volgens de bookmakers. Momenteel krijg je 1.85 keer je inzet terug als je juist voorspelt dat de club aan het einde van het seizoen degradeert. De club werd wel kampioen, maar deed niet meer zoveel om het team te versterken. Het nam wel wat spelers transfervrij over, onder wie ook Mike van der Hoorn bijvoorbeeld. Dit lijkt echter niet genoeg om het te halen in de Bundesliga.

De andere gepromoveerde club, Stuttgart, wordt hoger ingeschat. ‘Stuttgart degradeert’ heeft op dit moment namelijk een quote van 4.00. De club was redelijk actief op de transfermarkt en trok vooral spelers aan voor in de defensie. Stuttgart speelde prima in de voorbereiding en won bijvoorbeeld van directe concurrent Arminia Bielefeld. Of het team sterk genoeg is voor de Bundesliga moet nog blijken, maar de bookmakers zien nog een aantal zwakkere teams.

Zo hebben Union Berlin, Augsburg, Werder Bremen en Mainz 05 allemaal een lagere quotering als het om degradatie gaat. Het is toch wel vrij apart dat Union Berlin met een quote van 2.85 als tweede grootste degradatiekandidaat gezien wordt door de wedkantoren. De club eindigde vorig seizoen op de elfde plaats, wat niet onverdienstelijk is. Köln liet vanaf het seizoen 2017/18 zien dat het moeilijk in de Bundesliga kan blijven voor een aantal jaar op rij. De club heeft niet heel veel gedaan op de transfermarkt en is dus ook niet echt sterker geworden. Köln behoort daarom ook zeker tot de degradatiekandidaten ondanks een hogere quote dan de concurrenten. ‘Köln degradeert’ heeft nu een quote van 4.00.

Topscorer Bundesliga 2020/21

Bayern domineert zoals genoemd de Bundesliga en de spits van de kampioen de topscorerslijst. Robert Lewandowski werd namelijk in de laatste drie seizoenen de topscorer van Duitsland. In het afgelopen seizoen maakte de Pool maar liefst 34 doelpunten. Dit keer is het ook weer de verwachting dat hij aan de haal gaat met de topscorerstitel en deze voorspelling heeft momenteel een quote van 1.65.

Erling Braut Haaland is zijn grootste concurrent volgens de wedkantoren met een quotering van 5.00. Daarna volgen zijn teamgenoten Serge Gnabry en Leroy Sané met een quote van 15.00, maar Lewandowski lijkt gewoon voor het vierde seizoen op rij de topscorer te worden.