18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden & quoteringen winnaar Serie A 2020/21

Joris Velthausz

Internazionale wist vorig jaar voor het eerst sinds het seizoen 2009/10 kampioen van Italië te worden. Succescoach Antonio Conte was het jaar ervoor al dichtbij toen Inter op maar één punt van Juventus tweede werd. Kan Internazionale nogmaals de Scudetto winnen, of wordt Juventus ‘gewoon’ weer kampioen. Hieronder volgen de wedtips en quotes voor het voorspellen van de kampioen van de Serie A 2020/21.

Spectaculair seizoen

Juventus had vorig jaar voor de tiende keer op rij de Serie A moeten winnen. Dat kwam niet uit want AC Milan, Atalanta Bergamo en Internazionale eindigden uiteindelijk allemaal boven Juventus. Het was een spectaculair seizoen in Italië waar in de winterstop AC Milan nog voor een verrassing leek te zorgen. Uiteindelijk trok Inter aan het langste eind, maar achter de Nerazzurri zat het dicht bij elkaar.

AC Milan werd tweede met 79 punten, Atalanta en Juventus eindigden op 78 punten en Napoli werd vijfde met 77 punten. Dit geeft aan dat de clubs enorm aan elkaar gewaagd zijn. Juventus, normaal met afstand de beste club, haalde op het nippertje de Champions League. Andrea Pirlo is aan het eind van het seizoen ontslagen en oud-trainer Massimiliano Allegri is weer terug op het oude nest.

De favoriet

Ondanks dat Juventus slechts vierde werd in de competitie is de ploeg de favoriet om de Serie A te winnen. De weddenschap ‘Juventus wint de Serie A’ heeft een quotering van 2.10 bij Toto. Allegri heeft tot op het heden nog geen versterkingen kunnen halen. Vorig seizoen miste Juventus creativiteit op het middenveld. In de basis zou Arthur hiervoor moeten zorgen, maar de Braziliaan was bijna het hele seizoen geblesseerd.

Toch heeft Juventus een uitstekende selectie. Giorgio Chiellini heeft weer bijgetekend en met Leonardo Bonucci of Matthijs de Ligt zal hij de defensieve taken op zich moeten nemen. In de aanvalslinie van Juventus lopen stuk voor stuk sterren rond. Cristiano Ronaldo, Álvaro Morata, Paulo Dybala en de jonge Dejan Kulusevski. Daarnaast kan Allegri gebruik maken van Federico Chiesa, een smaakmaker op het EK.

Kan Internazionale opnieuw verrassen?

Na het successeizoen van vorig jaar is Inter Antonio Conte kwijtgeraakt. Internazionale moest verkopen door geldproblemen en Conte had liever extra geïnvesteerd. Uiteindelijk is Simone Inzaghi overgekomen van Lazio Roma om Inter naar een nieuw succes te leiden. Inzaghi lijkt een logische keuze te zijn. Internazionale speelde onder Conte met een drie centrale verdedigers en wingbacks. Simone Inzaghi speelde ook al jaren met drie centrale verdedigers bij Lazio.

Achraf Hakimi, een van de sterren van het team van vorig jaar, is vertrokken naar Paris Saint-Germain. Verder is ook Ashley Young transfervrij vertrokken. Inter heeft zich versterkt met Hakan Calhanoglu van AC Milan, wat erg gevoelig ligt. Verder is de selectie van Inter hetzelfde als vorig jaar, dus het lijkt zeker mee te kunnen doen in de titelstrijd. ‘Internazionale wint de Serie A’ heeft een quote van 3.05 bij Toto.  

Kan Atalanta eindelijk een prijs pakken

Atalanta Bergamo is de revelatie van het Italiaanse voetbal in de laatste vijf jaar. In de afgelopen vijf seizoenen eindigde de club vier keer in de top vier. Een groot deel van dit succes komt door trainer Gian Piero Gasperini. Sinds hij de baas is presteert het team geweldig. Atalanta is een doelpuntenmachine: in de afgelopen twee seizoenen werden er meer dan negentig doelpunten gescoord. In 2019/20 haalde de club net niet de grens van honderd doelpunten in de competitie. De club bleef steken op 98 goals.

Atalanta zit in een geweldige periode, maar wil dit ook verzilveren met een prijs. Dat is de afgelopen jaren nog niet gelukt. Keeper Pierluigi Gollini is naar Tottenham Hotspur vertrokken en Juan Musso van Udinese is aangetrokken als nieuwe eerste keeper. Verder is de selectie nog gelijk aan vorig seizoen. Er zijn wel geruchten dat verdediger Christian Romero ook naar Tottenham zou vertrekken. Atalanta heeft een quote van 7.20 bij het winnen van de titel.

Zlatans laatste kunstje?

Zlatan Ibrahimovic gaat al een hele tijd mee in de voetballerij, maar het einde lijkt toch ooit in zicht te komen. Sinds de komst van Ibrahimovic is AC Milan steeds beter gaan voetballen. AC Milan heeft vorig seizoen achttien speeldagen bovenaan de competitie gestaan. Uiteindelijk eindigde de ploeg tweede achter stadsgenoot Inter. Stefano Piolo lijkt het aardig op de rit te hebben met AC Milan. Toch heeft de ploeg wat kwaliteit ingeleverd.

Gianluigi Donnarumma debuteerde op zijn zestiende bij AC Milan en vertrok deze zomer transfervrij naar PSG, een pijnlijke transfer voor de club. Daarnaast is spelmaker Calhanoglu naar de Inter vertrokken. Mike Maignan, de keeper van Lille, is de vervanger van Donnarumma en Brahim Diaz wordt gehuurd van Real Madrid als vervanger van Calhanoglu. Daarnaast is Olivier Giroud ook naar AC Milan vertrokken. De quote van AC Milan als kampioen van Italië is 16.00

De outsiders

Naast de vier clubs die hierboven zijn behandeld zijn er nog drie outsiders. Napoli eindigde vorig jaar als vijfde met één punt achterstand op Atalanta en Juventus. Napoli heeft zich niet echt versterkt vergeleken met vorig seizoen, maar heeft ook geen kwaliteit ingeleverd. Luciano Spalletti is een prima trainer die wellicht kan verrassen met Napoli. De weddenschap ‘Napoli wint de Serie A’ heeft een quotering van 15.00.

‘The Special One’ is weer terug in Italië waar hij veel succes heeft gekend. Bij José Mourinho kan er altijd wat geks gebeuren. De laatste jaren ging het niet altijd goed bij Mourinho, maar je weet nooit wanneer de Portugees weer iets uit de hoge hoed kan toveren. AS Roma eindigde zevende op 29 achterstand van Inter, maar als iemand het kan is het Mourinho. De Portugees heeft aardig kunnen investeren en heeft Roger Ibanez, Eldor Shomurodov, Rui Patrício en Bryan Reynolds al binnen als versterkingen. AS Roma heeft een quote van 19.00 als titelwinnaar van de Serie A.

De andere club uit Rome, Lazio Roma, is natuurlijk ook een outsider. Inzaghi heeft de ploeg verlaten en is opgevolgd door Maurizio Sarri. Lazio heeft op papier de minste selectie van alle ploegen die hierboven zijn behandeld. Toch valt het team niet uit te vlakken. Er spelen namelijk een paar geweldige spelers voor de club. Ciro Immobile, Luis Alberto, Sergej Milinkovic-Savic, Francesco Acerbi en Thomas Strakosha zijn de belangrijkste en beste spelers van de selectie, die het team moeten dragen. De weddenschap ‘Lazio Roma wint de competitie’ heeft een quote van 30.00 bij Toto.