18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden & quoteringen kampioen Eredivisie 2021/22

Bob Ligthart

Nog even wachten en dan is het weer zover. De Eredivisie gaat namelijk weer van start. Op vrijdag 13 augustus trappen Go Ahead Eagles en sc Heerenveen de competitie af. Gaat Ajax de landstitel prolongeren of krijgen we een nieuwe Nederlandse kampioen? Dat gaan we in dit artikel behandelen.

Eredivisie 2020/21

Vorig seizoen kende de Eredivisie weer een volledig programma met 34 wedstrijden, nadat de competitie in het seizoen daarvoor eerder werd afgebroken wegens de pandemie. De competitie bleef enige tijd spannend, maar in de toppermaand waarin alle topclubs tegen elkaar speelden viel eigenlijk al de beslissing. Ajax sloeg een gat met de concurrentie en dit bleek uiteindelijk genoeg voor het kampioenschap.

Ajax eindigde het seizoen met 88 punten, PSV eindigde met 72 punten als nummer twee en AZ werd derde met 71. Feyenoord bleef als enige club uit de traditionele top drie achter. De Rotterdammers eindigde als vijfde. Vitesse draaide een prima seizoen en kwam uit op plek 4.

Eredivisie 2021/22

Dit seizoen gaan de teams de strijd aan met Ajax om dat kampioenschap af te pakken. PSV lijkt daarin de grootste uitdager te zijn. AZ levert veel talent in met het vertrek van Calvin Stengs en Myron Boadu, en het mogelijke vertrek van aanvoerder Teun Koopmeiners. Vitesse is ook nog niet klaar om het kampioenschap aan te vallen en voor Feyenoord geldt dat dit seizoen ook na het vertrek van aanvoerder Steven Berghuis.

Ajax vs PSV

De Amsterdammers en de Eindhovenaren lijken zich dus op een spannend seizoen te kunnen voorbereiden. Ajax is nog wel de favoriet. De club werd in het seizoen 2020/2021 vrij eenvoudig kampioen en heeft de selectie tot nu toe goed bij elkaar kunnen houden. Daarnaast heeft het Steven Berghuis weggeplukt bij Feyenoord, waardoor de concurrentie binnen de selectie nog maar vergroot is.

PSV heeft ook goede zaken gedaan op de transfermarkt. Zo nam het Marco van Ginkel definitief over van Chelsea, trok het Davy Pröpper aan en kwam de gewenste ervaren verdediger André Ramalho naar Eindhoven. Daarnaast bleven spelers als Eran Zahavi en Mario Götze in Eindhoven. Het elftal lijkt klaar te zijn om het Ajax lastig te maken. Zo versloeg PSV Galatasaray met overmacht in de voorronde van de Champions League.

Wedden op kampioen Eredivisie 2021/22

Een weddenschap voorafgaand aan een seizoen is altijd leuk. Zo kun je heel het seizoen met één bet meeleven. Het wedden op de kampioen van de Eredivisie kan dan ook erg interessant zijn. Hieronder behandelen we meerdere soorten weddenschappen die te maken hebben met het kampioenschap van de Eredivisie of met de kampioenskandidaten.

Kampioen Eredivisie 2021/22

Zoals genoemd lijkt het dit jaar tussen Ajax en PSV te gaan. De bookmakers zien dit ook zo. De Amsterdammers zijn met een quote van 1.41 de favoriet en PSV volgt met een quotering van 3.70. Daarna valt een groot gat. AZ is namelijk de nummer drie met een quote van 9.00, Feyenoord nummer vier op 11.50 en Utrecht staat vijfde met 45.00, net als Vitesse.

De beste wedtip is om op Ajax te wedden. De landskampioen heeft ook dit jaar de meeste kwaliteit, maar PSV lijkt wel dichterbij gekomen te zijn. Als je gelooft dat Ajax van de troon gestoten wordt, dan lijkt het wedden op PSV de beste alternatieve keuze. Dat is op papier het enige team dat bij machte is om het de Amsterdammers moeilijk te maken.

Ajax vs PSV

Er is ook een weddenschap waarbij je kunt wedden welk team van de twee het hoogste eindigt. Eén van die opties is het wedden tussen Ajax en PSV. Voor Ajax krijg je een quote van 1.26 en voor PSV 3.50. De quoteringen zijn lager dan bij het wedden op een kampioen, omdat de andere teams zijn uitgesloten. Daarom lijkt deze weddenschap niet de meest logische, omdat Ajax en PSV de grote favorieten zijn voor de titel.

AZ vs Feyenoord

Dezelfde weddenschap is gemaakt voor een strijd tussen AZ en Feyenoord. Deze teams lijken niet aan Ajax en PSV te kunnen tippen, dus deze optie is een interessant uitstapje. De bookmakers zien AZ als de sterkere met een quote van 1.65, tegenover een quotering van 2.11 voor Feyenoord. Het is op dit moment nog lastig in te schatten hoe sterk AZ zal zijn, omdat er nog een aantal uitgaande transfers worden verwacht. Dit is goed om in de gaten te houden, want als na Boadu en Stengs ook Koopmeiners nog vertrekt is de kans groot dat toch Feyenoord nog hoger kan eindigen.

PSV vs AZ

In dit duel is PSV de duidelijke favoriet met een quotering van 1.35. Voor AZ krijg je op dit moment een quotering van 2.90. De verwachting is ook dat de Eindhovenaren hoger eindigen dit seizoen, waardoor dit ook gelijk de beste wedtip is.

PSV vs Feyenoord

Ook hier is de Eindhovense club de favoriet. Dit keer zelfs met een quote van 1.26. Feyenoord staat genoteerd op 3.50. Hier geldt ook weer dat PSV zeker hoger verwacht wordt, dus dat dit de beste keuze is.

AZ vs Vitesse

Dan tot slot de battle tussen AZ en Vitesse, waarin de Arnhemmers de underdog zijn met een quote van 4.05. AZ levert momenteel een quotering van 1.20 op. De club uit Alkmaar lijkt ook hoger te eindigen, ondanks dat ze kwaliteit hebben ingeleverd. Het is natuurlijk nog mogelijk dat de club nieuwe spelers aantrekt door het vrijgekomen geld door de transfers. Dan is AZ helemaal in het voordeel ten opzichte van Vitesse.