18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op de kampioen Serie A 2019/2020

Dirk Maas

Wie houdt Juventus van een negende landstitel in successie af? Dat is de grote vraag bij de start van de Serie A 2019/20, die op zaterdag 24 augustus begint.

De Italiaanse recordkampioen is er in de zomerse transferperiode zeker niet op achteruitgegaan. Andere Italiaanse clubs die hun slag sloegen op de transfermarkt zijn Internazionale en Napoli. Zij lijken de voornaamste uitdagers van Juventus te worden. Hieronder volgen de wedtips en quotes voor het voorspellen van de kampioen van de Serie A 2019/20.

Nauwelijks tegenstand

Juventus kreeg in de laatste acht jaar zelden tegenwerking in de strijd om de Scudetto. Napoli kwam in 2017/18 nog dicht in de buurt, maar gaf uiteindelijk terrein prijs in de laatste vier duels. Een seizoen eerder legden AS Roma en Napoli de Bianconeri het vuur na aan de schenen. De Oude Dame hield echter stand.

Door het aaneenrijgen van de landstitels valt er in eigen land niet meer zo veel eer te behalen voor de ploeg uit Turijn. De Champions League is het hoofddoel. Vorig seizoen leek met de komst van veelvoudig CL-winnaar Ronaldo een serieuze stap te worden gezet naar winst van het belangrijkste Europese clubvoetbaltoernooi.

Ajax bezorgde Juventus in de kwartfinale een koude douche door de Bianconeri uit het toernooi te kegelen. Matthijs de Ligt kopte de Amsterdammers in het hol van de leeuw naar de laatste vier. Dat was sein voor Juventus om Matthijs de Ligt naar Turijn te halen.

Daarnaast deed de ploeg van de nieuwe trainer Maurizio Sarri zaken met Manchester City. De ene rechtervleugelverdediger, Joao Cancelo, werd ingewisseld voor de andere rechtsback, Danilo. Juventus hield 28 miljoen over aan deze deal met de Citizens. Van Paris Saint-Germain kwamen twee transfervrije spelers over: oude bekende Gianluigi Buffon en Adrien Rabiot. Juventus is bij Toto op 1.40 gequoteerd voor een negende opeenvolgende landstitel.

Kampioenenmaker moet Inter naar eerste titel in 10 jaar tijd leiden

Ook Internazionale trok een nieuwe trainer. Antonio Conte, die Juventus tussen 2012 en 2014 naar de titel loodste en in 2017 kampioen werd met Chelsea, staat in 2019/2020 aan het roer bij de Nerazzurri.

Inter was de afgelopen twee seizoenen de nummer vier van Italië. De ploeg uit Milaan hield zijn selectie van vorig seizoen vrijwel intact en voegde enkele belangrijke aankopen toe. Zo werd Romelu Lukaku voor 65 miljoen losgeweekt bij Manchester United en kwam Diego Godin transfervrij over van Atletico Madrid.

Na Juventus geldt Internazionale als voornaamste titelkandidaat voor de Serie A 2019/20. Internazionale heeft bij Toto een quotering van 2.10 voor de weddenschap ‘kampioen Serie A zonder Juventus’. De Nerazzurri zijn op 6.00 gequoteerd voor het landskampioenschap in 2020.

Napoli: de eeuwige tweede

Napoli eindigde in de afgelopen vier seizoenen telkens in de top 3, waarvan drie keer als runner-up. De Partenopei streden in 2018/19 lange tijd mee op drie fronten, maar besloten het seizoen zonder prijs.

De Zuid-Italianen investeerden fors en kochten onder meer Konstantinos Manolas van AS Roma (36 miljoen) en Alex Meret van Udinese (22 miljoen). De grootste aanwinst moet Hirving Lozano worden, die voor een bedrag van om en nabij de 40 miljoen van PSV moet worden overgenomen.

Napoli is op 2.25 gequoteerd voor de weddenschap ‘kampioen Serie A 2019/20 zonder Juventus‘. Evenals Internazionale bedraagt voor Napoli de quotering 6.00 voor het kampioenschap in 2020.

Outsiders

Op basis van de meest recente seizoenen zijn er een aantal outsiders te benoemen. Die komen echter meer in aanmerking voor de weddenschap ‘plaats in de top 4’. AS Roma behoort daar zeker toe, ofschoon de Romeinen een aardige veer hebben moeten laten qua transfers.

Naast het vertrek van Manolas naar Napoli ging Luca Pellegrini naar Juventus en verkaste Stephan El Shaaraway naar China. Daarentegen ging Leonardo Spinazzola van Juventus naar de Italiaanse hoofdstad en kwamen van concurrenten Atalanta en Napoli respectievelijk Bryan Cristante en Amadou Diawara over. AS Roma heeft een quotering van 2.85 voor een top 4-klassering.

Atalanta verraste vorig seizoen met een derde plaats. De ploeg uit Bergamo behield vooralsnog topscorer Duvan Zapata en middenvelders Josip Ilicic en Marten de Roon. Van Sevilla werd spits Luis Muriel gehaald, die een goede indruk maakte in Atalanta’s voorbereiding. Atalanta heeft een quotering van 3.85 voor een plek in de top 4.

In 2012/13 eindigde AC Milan voor het laatst in de top 4. De vijfde plaats van vorig seizoen was de beste sinds jaren voor de Rossoneri. Bijkomend ‘voordeel’ voor Milan is dat het uitgesloten is van Europees voetbal in 2019/20, waardoor de focus volledig op de Serie A ligt. AC Milan is op 2.00 gequoteerd voor een plaats bij de eerste 4.

Tot slot mag Lazio niet worden uitgevlakt in de strijd om Europees voetbal. De Biancocelesti kunnen terugvallen op vaste waarden als Ciro Immobile, Marco Parolo en Sergej Milinkovic-Savic, die in 2016/17 en 2017/18 een groot aandeel hadden in de 5e plaats van de Romeinse club. Lazio heeft een quotering van 4.00 voor een top 4-klassering.

Voorspelling kampioen Serie A 2019/20

De afgelopen acht seizoenen stond er geen maat op Juventus. Een negende landstitel in successie is in de maak gezien de versterkte selectie. De quotering van 1.40 voor een kampioenschap van Juventus in 2020 is om die reden niet verrassend.

Lucratiever is het wedden op ‘the best of the rest’. Antonio Conte, de nieuwe coach van Internazionale, maakte eerder Juventus en Chelsea kampioen. Met de komst van Romelu Lukaku en Diego Godin moeten de Nerazzurri in staat worden geacht een voorname uitdager van Juventus te kunnen worden. Wedden op Inter in de wedmogelijkheid ‘kampioen zonder Juventus’ is met 2.10 aantrekkelijk geprijsd.

Daarnaast strijden verschillende clubs om een plaats in de top 4 en daarmee Champions League-voetbal. Atalanta Bergamo was de revelatie van vorig seizoen met een derde plaats. De ploeg uit Lombardije heeft met Luis Muriel een speler binnengehaald die komend seizoen hoge ogen kan gooien. Een herhaling van de stunt van 2018/19 moet daarom niet worden uitgesloten. De quotering bij Toto van 3.85 voor een top 4-klassering van Atalanta is er één om rekening mee te houden.