18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op de Eredivisie-topscorer 2018/2019

Dirk Maas

De landstitel winnen is het hoogst haalbare voor een Eredivisie-club. Voor individuele spelers liggen er verschillende prijzen klaar, waaronder de topscorerstitel.

Wie wordt in 2018/2019 de opvolger van Alireza Jahanbakhsh? Favorieten en outsiders komen aan bod bij het wedden op de Eredivisie-topscorer 2018/2019. Quoteringen, voorspellingen en tips zullen tevens behandeld worden.

Korte geschiedenis Eredivisie-topscorer

Sinds 1956/1957, de start van de Eredivisie, wordt de titel ‘topscorer Eredivisie’ uitgereikt. Doorgaans wordt een speler van Ajax of PSV de beste schutter van de Eredivisie. De Amsterdammers leverden twintig keer de Eredivisie-topscorer. De Eindhovenaren hadden achttien maal ‘s lands beste schutter in huis.

Dit decennium kwamen Ajax- en PSV-spelers er amper aan te pas als het om de topscorerstitel ging. Alleen Luis Suarez en Memphis Depay lukte het om in een seizoen het vaakst te scoren. AZ en Heerenveen overtroffen de top 2-clubs door elk twee keer de Eredivisie-topschutter te leveren.

Sinds het Bosman-arrest eind 1995 verdween de limiet op het beperkt opstellen van niet-Nederlandse spelers. Niet-Nederlandse topscorers van de Eredivisie zijn sindsdien eerder regel dan uitzondering. In deze eeuw werd zeven keer een Nederlander topscorer van de Eredivisie.

Favorieten en outsiders wedden Eredivisie-topscorer 2018/2019

De bookmakers hebben een top 5 van spelers samengesteld die als grootste kanshebbers voor de topscorerstitel gelden. Op één staat Hirving Lozano die een quotering van 6.00 heeft. Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar maken de top 3 compleet met beiden een quotering van 7.00.

Vlak daarachter volgen Luuk de Jong en Robin van Persie. Zij hebben beiden een quotering van 8.00. Twee van de laatste drie Eredivisie-topscorers droegen het shirt van AZ. Björn Johnsen, vorig seizoen vice-topscorer van de Eredivisie, speelt dit seizoen voor AZ. De voorspelling dat hij in de voetsporen van Vincent Jansen en Alireza Jahanbakhsh treedt, klinkt niet onlogisch aangezien hij in een beter team dan ADO terecht gekomen lijkt te zijn.

Wedden op Johnsen als topscorer Eredivisie 2018/2019 heeft een quotering van 12.00. Diezelfde quotering is toegekend aan Nicolai Jörgensen, de Eredivisie-topscorer van 2016/2017. Wedden op David Neres als topscorer Eredivisie 2018/2019 is eveneens gequoteerd op 12.00. Vitesse-speler Tim Matavz sluit de top 10 af. Voorspellen dat hij de beste schutter van Nederland wordt in 2018/2019 heeft een quotering van 16.00.

Gecombineerde weddenschappen topscorer Eredivisie 2018/2019

Behalve het wedden op de topscorer Eredivisie 2018/2019 zijn er nog andere weddenschappen in combinatie met de topschutter van de Eredivisie mogelijk. Bookmakers bieden bijvoorbeeld het wedden op de exacte combinatie van competitiewinnaar en topscorer aan.

De voorspellingen die het meest voor de hand liggen volgens de online wedkantoren zijn het wedden op Ajax kampioen & Kasper Dolberg topscorer of wedden op PSV kampioen & Hirving Lozano topscorer. Beide weddenschappen hebben een quotering van 5.00.

Bovenstaande weddenschappen kunnen ook door elkaar gehaald worden. Wedden op Ajax kampioen & Hirving Lozano topscorer is gequoteerd op 7.00. Wedden op PSV kampioen & Kasper Dolberg topscorer heeft een quotering van 7.00.

Er zijn drie van deze gecombineerde weddenschappen die een quotering van 14.00 hebben, namelijk: Ajax kampioen & Nicolai Jörgensen topscorer, Feyenoord kampioen & Hirving Lozano topscorer en Feyenoord kampioen & Nicolai Jörgensen topscorer.

De online wedkantoren hebben de weddenschappen ‘Feyenoord kampioen & Kasper Dolberg topscorer’ en ‘PSV kampioen & Nicolai Jörgensen topscorer’ beide gequoteerd op 16.00.

Nationaliteit van de Eredivisie-topscorer

De laatste wedmogelijkheid wat betreft het wedden op de topscorer Eredivisie 2018/2019 is het wedden op de nationaliteit van de topscorer. Die wedmogelijkheid kan in sommige gevallen lucratief uitpakken als je quoteringen ziet die bij deze voorspelling horen.

De laagste quotering heeft het wedden op een topscorer die de Nederlandse nationaliteit heeft. Voorspellen dat een Nederlander topscorer Eredivisie 2018/2019 wordt, is gequoteerd op 1.85. Kasper Dolberg en Nicolai Jörgensen zijn de voornaamste Deense troeven voor de topscorerstitel. Wedden op een Deen als topscorer heeft een quotering van 4.00. Wedden op een Mexicaan als beste schutter van de Eredivisie 2018/2019 heeft een quotering van 6.00.

De Noor Johnsen, de Braziliaan Neres en de Sloveen Matavz gelden als outsider voor de topscorerstitel. Wedden op een Noor als topscorer Eredivisie 2018/2019 heeft een quotering van 9.00. Wedden op een Braziliaan als topscorer is gequoteerd op 12.00. De quotering voor het wedden op een Sloveen als topscorer Eredivisie 2018/2019 bedraagt 16.00.

Tot slot is er nog een quotering om in de gaten te houden. Fran Sol was vorig seizoen één van de revelaties in de Eredivisie, onder meer dankzij een hattrick tegen PSV. De Spanjaard van Willem II liep vorig seizoen 1 op 2, met 16 goals in 32 duels. Daarmee was hij goed voor een zesde plaats op de topscorerslijst. Wedden op een Spanjaard als topscorer Eredivisie 2018/2019 heeft een quotering van 31.00.