18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op de combinatie winnaar/doelpuntenmaker

Dirk Maas

Bij het wedden op een combinatieweddenschap ligt de moeilijkheidsgraad hoger dan bij een enkelvoudige weddenschap. Daar staat tegenover dat de quoteringen bij een combinatieweddenschap doorgaans veel lucratiever zijn.

Een interessante combinatieweddenschap is het wedden op de uitslag van de wedstrijd in combinatie met de doelpuntenmaker, meer specifiek de combinatie winnaar/doelpuntenmaker. Die is bij Toto terug te vinden onder ‘Player Specials’. In dit artikel komt de strategie voor het wedden op de combinatie winnaar/doelpuntenmaker aan bod.

Clubvoetbal: topspitsen bij topteams

Het meest logische is om te kiezen voor de combinatie ‘het favoriete team en een aanvaller’, en dan liefst een spits die met de regelmaat van de klok scoort. Dan moet u denken aan topclubs met vermaarde schutters uit de Europese topdivisies.

De combinatie ‘Lionel Messi scoort en Barcelona wint’lijkt haast een garantie voor succes. Hetzelfde kan gezegd worden van de combinatie ‘Ronaldo scoort en Juventus wint’. In de Ligue 1, waarin er geen maat staat op Paris Saint-Germain, ligt het voor de hand om te wedden op ‘Mbappé scoort en Paris Saint-Germain wint’ of ‘Cavani scoort en Paris Saint-Germain wint’.

De quoteringen voor bovenstaande weddenschappen zijn hoger in vergelijking met een enkelvoudige weddenschap. Dat komt omdat aan twee voorwaarden moet worden voldaan om een combinatieweddenschap succesvol te laten zijn.

Interlandvoetbal: veelscorende spelers

Naast clubvoetbal biedt Toto ook ‘Player Specials’ aan bij het wedden op interlandvoetbal. Net als bij het clubvoetbal zijn er bij het interlandvoetbal spelers die regelmatig scoren voor hun land.

Wat te denken van Christian Eriksen, die in de WK 2018-kwalificatie scoorde in elk duel dat hij speelde. Met 8 goals had hij een groot aandeel in de plaatsing van Denemarken voor het WK. Op twee duels na, won Denemarken telkens als Eriksen speelde. Eriksen is een speler om op te letten bij het wedden op de combinatie winnaar/doelpuntenmaker. Voor het uitduel met Zwitserland (26 maart 2019) heeft Eriksen bij Toto een quotering van 7.50 voor de weddenschap ‘Eriksen scoort en wint’.

Vrijwel altijd winnen is echter geen vanzelfsprekendheid voor Denemarken. Dat is wel weggelegd voor de absolute top als Spanje, België en Frankrijk. Daarom is het aan te bevelen te gaan voor combinaties als ‘België wint en Hazard scoort’, ‘Frankrijk wint en Griezmann scoort’ enzovoorts.

Wedden op doelpuntenmakers, niet zijnde aanvallers

Zoals het voorbeeld van middenvelder Christian Eriksen al aangaf, hoeven het niet louter spitsen te zijn die dankzij hun scoringsdrift vaak hun land of ploeg de overwinning bezorgen.

Zo is er Sergio Ramos die vaak scoort voor club en land ondanks zijn positie als centrale verdediger. Ramos dankt zijn doelpuntenproductie aan zijn kopbalgoals bij standaardsituaties en het feit dat hij eerste keus is bij penalty’s.

Het is dus zaak om te letten op verdedigers of middenvelders die sterk zijn bij standaardsituaties en eerste keus zijn bij het nemen van een strafschop. Doorgaans liggen de quoteringen voor een verdediger of middenvelder die scoort veel hoger dan voor een aanvaller. Daarnaast moet er worden gelet op verdedigers of middenvelders die over een goed afstandsschot beschikken en regelmatig van buiten de 16 scoren.

Favoriete tegenstanders

In het voetbal komt het voor dat een speler vaak scoort tegen dezelfde club en ook nog eens wint. Een garantie dat zo’n speler in zijn eerstvolgende wedstrijd tegen zijn ‘favoriete club’ een doelpunt maakt en opnieuw wint, is dat natuurlijk niet.

Toch loont het om op voetbalstatistiekensites te kijken naar spelers die vrijwel altijd tegen dezelfde club scoren en ook winnen van die ploeg. Dat kan bijvoorbeeld door te kijken naar het onderdeel ‘balans tegen’ op een site over voetbalstatistieken.

Blessures en schorsingen

Een team dat geteisterd wordt door blessures en schorsingen is in het nadeel als er geen adequate vervangers kunnen worden opgeroepen. Dat geldt voor zowel de underdog als de favoriet, zeker als het gaat om bepalende spelers in de verdediging of de aanval.

Een topspits wordt het gemakkelijker gemaakt als hij een tegenstander met een gehavende verdediging treft. Andersom kan een veel scorende speler van de underdog zijn kans schoon zien als de tegenstander, die favoriet is, met een tweede of derde keeper speelt.

Het is daarom zaak om voor iedere wedstrijd waarop u wedt het overzicht van geblesseerden & geschorsten in de gaten te houden. Zo heeft u een overzicht van de ware kracht van een team en kunt u daarop uw keuze voor de combinatieweddenschap ‘winnaar/doelpuntenmaker’afstemmen.