18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op combinaties van weddenschappen (dubbele)

Bob Ligthart

Er bestaan per sport talloze manieren van wedden, maar er zijn ook veel weddenschappen die je kunt combineren om de quotering te verhogen. In dit artikel behandelen we deze gecombineerde weddenschappen, of dubbele weddenschappen, om een goed beeld te schetsen van deze optie.

Gecombineerde weddenschappen

Het gaat hierbij om de weddenschappen die op zichzelf gecombineerd zijn, dus niet de verschillende weddenschappen die je op één spelformulier invult (dat noemen we combinatieweddenschappen). Hieronder nemen we er aantal onder de loep.

Resultaat en beide teams scoren

De meest gebruikelijke combinatie is ‘resultaat van de wedstrijd’ met een andere weddenschap erbij. De 1×2-weddenschap dus, die je bijvoorbeeld kunt combineren met de voorspelling of beide teams scoren. Woensdag speelt Manchester City bijvoorbeeld tegen Olympiakos en de Engelse ploeg is de duidelijke favoriet. De combinatie resultaat en beide teams scoren niet zou dus bij deze wedstrijd kunnen passen. Je wedt dan namelijk dat Manchester City wint en dat niet beide teams scoren, in dit geval Olympiakos.

Toch is een andere variant van deze dubbele weddenschap wel geschikt bij het bovenstaande voorbeeld. Vaak kun je namelijk kiezen tussen ‘Beide teams scoren – Ja’ en ‘Beide teams scoren – Nee’. Je zou in dit geval dan voor die tweede kunnen gaan.

Dubbele kans en beide teams scoren

Bij deze combinatie dek je jezelf iets meer in, want je kunt op twee resultaten van de 1×2 wedden en daarbij of beide teams scoren, of niet. Je zou dus bij de wedstrijd van hierboven ‘Manchester City wint of Gelijk en niet beide teams scoren’ kunnen voorspellen. Dan zit je goed wanneer maximaal één van beide teams scoort en de wedstrijd gelijk eindigt of in een zege voor City. 0-0 is dus goed, maar 5-0 voor City ook.

Resultaat en aantal doelpunten Over/Under

Deze naam maakt ook al gelijk duidelijk waar de weddenschap voor staat, maar deze manier van wedden kent meerdere combinaties. Bij deze optie voorspel je wie er wint en of het aantal doelpunten hoger of lager is dan een bepaald aantal. Liverpool en Atalanta Bergamo treffen elkaar deze week weer in de Champions League. Deze clubs scoren over het algemeen allebei veel, maar vorige keer wonnen The Reds duidelijk met 0-5. ‘Liverpool wint en over 2.5 doelpunten’ zou dus zomaar een goede weddenschap kunnen zijn.

Deze combinatie van weddenschappen is zoals je ziet gebruikelijk als er een duidelijke favoriet is en als je verwacht dat er veel of juist weinig doelpunten vallen. Als beide clubs weinig scoren ga je natuurlijk voor resultaat en under.

Dubbele kans en aantal doelpunten Under/ Over

Deze gecombineerde weddenschap lijkt op die van hierboven, maar bij deze heb je wederom wat meer zekerheid. De naam zegt het al, want je hebt een dubbele kans. Je zet dus op twee mogelijke resultaten in met daarbij under of over hoeveel doelpunten er vallen in de wedstrijd. Feyenoord won vorige keer bijvoorbeeld met 3-1 van CSKA Moskou, maar speelt dit keer uit. Je zou dan op ‘Dubbele kans, Gelijkspel of Winst Feyenoord en over 2.5 doelpunten’ in kunnen zetten. Zo heb je wat meer zekerheid dan wanneer je alleen op winst Feyenoord en over een bepaald aantal doelpunten inzet.

Resultaat en scoort eerste doelpunt

Bij deze combinatie zet je in op het resultaat van de wedstrijd en welk team het eerste doelpunt scoort. Ajax kwam bijvoorbeeld al vroeg op voorsprong in het uitduel tegen Midtjylland en woensdag speelt de Nederlandse club thuis tegen het Deense team. De kans zit er weer dik in dat de Amsterdammers winnen en dat ze als eerste scoren. Deze combinatie zou dus van pas kunnen komen bij dit duel.

Er zijn nog een aantal combinaties van weddenschappen. Zo is het ook mogelijk om per helft in te zetten met daarbij nog een andere weddenschap. Toto stelt ook vaak nog combinaties van weddenschappen omtrent bepaalde spelers beschikbaar. Deze staan onder het kopje ‘Player Specials’. Bij deze manier van wedden variëren de combinaties bijvoorbeeld van ‘Lionel Messi scoort en wint’ tot ‘Cristiano Ronaldo scoort en wint met 2-0, 2-1 of 3-1. Er zitten zelfs een soort driedubbele combinatie weddenschappen bij. ‘Neymar scoort, wint en beide teams scoren’ is dan ook mogelijk.

Wat is het voordeel van gecombineerde weddenschappen?

Gecombineerde weddenschappen zorgen voor een hogere quotering, wat uiteindelijk voor een hoger winbedrag zorgt. Soms wil je een weddenschap zetten, maar is de quote net wat lager dan gewenst. Met de combinatie van weddenschappen is dit in veel gevallen makkelijk op te lossen. Wanneer een team de duidelijke favoriet is, ligt het ook voor de hand dat er veel gescoord wordt. De combinatie ‘Resultaat en aantal doelpunten over 0.5, 1.5 of 2.5’ zorgt er dan vaak voor dat je alsnog een redelijke quote krijgt, terwijl je met een gewone 1×2-weddenschap niet zoveel aan zo’n wedstrijd hebt.

Is het combineren van weddenschappen iets voor mij?

Het gebruiken van gecombineerde weddenschappen kan voor iedereen interessant zijn, want zoals we benoemden zorgt het ervoor dat de quoteringen hoger worden. Zorg er wel dat je goed weet wat alle weddenschappen betekenen. Als je alle weddenschappen individueel kent, dan moet het begrijpen van de gecombineerde weddenschappen ook lukken.

De weddenschappen worden namelijk niet anders. Alleen het feit dat ze allebei moeten uitkomen maakt het anders dan een individuele weddenschap. Probeer deze manier van dubbel wedden eens, want dan heb je al snel door of het wat voor jou is.