18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden en quoteringen achtste finales Champions League 2017/18

Maurice Krabbendam

De loting voor de achtste finales van de Champions League 2017/18 is verricht. Nu bekend is welke wedstrijden er op het programma staan, is het interessant om te kijken naar de quoteringen van de bookmakers. Wie zijn de favorieten in de acht dubbele ontmoetingen, en wie wordt bij de wedkantoren als grootste kanshebber op de toernooizege gezien?

FC Basel – Manchester City

Het Zwitserse FC Basel geldt als duidelijke underdog tegen Manchester City. Voor een zege in de thuiswedstrijd krijgen de Zwitsers bij de meeste bookmakers een quotering van ongeveer 8.00, terwijl City zo rond de 1.40 staat. De Engelsen kunnen toch maar beter oppassen, want in de groepsfase won Basel z’n thuiswedstrijd tegen Manchester United met 1-0.

Juventus – Tottenham Hotspur

Juventus stelde wat teleur in de groepsfase. Dat het tweede werd achter FC Barcelona is geen schande, maar elf behaalde punten met verder Sporting Lissabon en Olympiakos Piraeus als tegenstanders is wat karig voor de verliezend finalist van twee van de drie laatste edities. De quotering van net onder de 2.00 voor een thuiszege van Juve laat dan ook wat twijfel doorschemeren. De Spurs staan evenwel rond de 4.00 gequoteerd, en zijn daarmee duidelijk de underdog.

FC Porto – Liverpool

Liverpool geldt als favoriet in de tweestrijd met FC Porto. Het team van trainer Jürgen Klopp is voor de uitwedstrijd ingeschaald op een quotering van gemiddeld net onder de 2.40, Porto staat rond de 3.00. Vermoedelijk zullen The Reds in de return in eigen huis nog duidelijker als favoriet worden aangemerkt.

Real Madrid – Paris Saint-Germain

De echte kraker in de achtste finales gaat tussen Real Madrid en Paris Saint-Germain. De Koninklijke won het toernooi de afgelopen twee seizoenen maar is in eigen land dit jaar niet enorm goed bezig. Paris Saint-Germain domineert in alle opzichten, al kreeg het wel het deksel op de neus in de laatste groepswedstrijd tegen Bayern München (3-1 verlies).

Voor de eerste wedstrijd in Madrid schatten bookmakers de thuisploeg voorlopig in op een quotering van rond de 2.15, met de Parijzenaren een vol punt hoger. Dit laat zien dat er voor deze gehele achtste finale geen duidelijke favoriet is.

Bayern München – Beşiktaş

Op papier is Bayern München – Beşiktaş het minst spannende affiche in de achtste finales van de Champions League 2017/18. Als ware het een doorsnee competitiewedstrijd krijgen de Duitsers een quotering van zo’n 1.20 voor de eerste wedstrijd in eigen huis. De Turken staan als enige club in de achtste finales in de dubbele cijfers met hun quotering voor de zege, die zelfs kan oplopen tot boven de 13.00.

Chelsea – FC Barcelona

Het andere echt mooie affiche in de achtste finales is Chelsea – FC Barcelona. Beide clubs hebben in recente jaren successen geboekt in het toernooi, maar Barcelona doet het zowel in eigen land als in de Champions League beter dit jaar. De Catalanen zijn daarom zelfs in het uitduel al favoriet, met odds van gemiddeld net iets onder de 2.20. Chelsea moet het doen met een quotering van ongeveer 3.35.

Sevilla – Manchester United

Manchester United speelt in eigen land tweede viool achter stadsgenoot City. Voor de achtste finale-wedstrijd uit tegen Sevilla is de Engelse ploeg weliswaar de favoriet, maar de quoteringen ontlopen elkaar niet veel. Een Sevilla-overwinning levert ongeveer 3.00 op, het gelijkspel 3.30 en een United-zege staat op 2.40.

Shakhtar Donetsk – AS Roma

Eén van de op papier meest gelijkwaardige tweeluiken in de achtste finales is dat tussen Shakhtar Donetsk en AS Roma. De Oekraïners lieten Napoli achter zich in de groepsfase en AS Roma wist boven Atlético Madrid te eindigen. Shakhtar speelt eerst thuis en krijgt dan met een quotering van iets onder de 2.80 net iets minder kans toegedicht op de zege dan Roma, dat zo rond de 2.60 staat.

De zestien achtste finale-wedstrijden van de Champions League worden tussen 13 februari en 14 maart 2018 gespeeld. De quoteringen kunnen voor die tijd nog fluctueren. De odds voor de returns worden na de heenwedstrijden bekend.

Toernooiwinst Champions League: City favoriet

Manchester City wordt bij aanvang van de achtste finales door bookmakers gezien als de grootste kanshebber op de eindzege in de Champions League, iets waar de Engelse club overigens nog nooit eerder in slaagde. Met de koppeling aan FC Basel lijkt de kans op een plaatsje in de kwartfinales dan ook groot, en daarnaast zijn zowel het spel als de resultaten dit seizoen tot nu toe in alle competities indrukwekkend.

Een eindzege van City levert momenteel gemiddeld een verviervoudiging van iedere ingezette euro op. Vier andere ploegen hebben ook een quotering onder de 10.00, in volgorde van laag naar hoog zijn dat Bayern München, Paris Saint-Germain, FC Barcelona en Real Madrid.

Titelhouder Madrid is dus pas de vijfde in het rijtje met favorieten en dat heeft alles te maken met de mindere resultaten dit seizoen, in combinatie met de koppeling aan het sterke Paris Saint-Germain in de achtste finales. Een toernooizege van de Koninklijke staat momenteel zo rond de 8.75 geprijsd.