18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden Championship-voetbal seizoen 2020/21

Bob Ligthart

De Premier League is het visitekaartje van het Engelse voetbal, maar de Championship is ook zeker het volgen waard. Het tweede niveau van Engeland kent veel spanning en er spelen ook aantal Nederlanders in deze competitie. In dit artikel behandelen we het wedden op de Championship 2020/21.

Afgelopen seizoen Championship

In het seizoen 2019/20 eindigde Leeds United ver boven de concurrentie. De club werd kampioen met 93 punten, wat er tien meer waren dan de nummer twee West Bromwich Albion. Brentford eindigde als nummer drie met 81 punten en Fulham als vierde met een gelijk aantal punten. Uiteindelijk promoveerden Leeds, West Brom en Fulham naar het hoogste niveau.

Stand van zaken Championship 2020/21

Reading gaat op het moment aan de leiding in de Championship met 22 punten uit elf wedstrijden. Dit is toch wel verrassend te noemen, want de club eindigde het vorige seizoen als nummer veertien. De koploper wordt op de hielen gezeten door drie teams die vorig seizoen nog in de Premier League speelden. Watford en Norwich City maken namelijk ook deel uit van de top drie. Zij hebben allebei 21 punten. Bournemouth zit er kort achter met twintig punten, net als Bristol City.

De verschillen zijn op heel de ranglijst erg klein, dus ook onderaan. Derby County draagt de rode lantaarn met zes punten en Sheffield Wednesday staat op plek 23 met evenveel punten. Wycombe Wanderers en Coventry City moeten ook beter gaan presteren. Zij staan op zeven en acht punten.

Wedden op de Championship

Ondanks het feit dat de Championship het tweede niveau van Engeland is, zijn er enorm veel weddenschappen omtrent deze competitie. Zo kun je al voorspellen wie het seizoen als kampioen afsluit, maar ook wie er degradeert. De interessantste weddenschappen behandelen we hieronder.

Wie wordt er kampioen in het seizoen 2020/2021?

Volgens de bookmakers zijn er vier teams in de Championship die een redelijke kans hebben op het kampioenschap. De degradanten van de Premier League staan niet geheel verrassend bovenaan die lijst. Bournemouth is de favoriet volgens de wedkantoren met een quote van 4.50. Norwich City (5.00) en Watford (5.75) maken bijna net zoveel kans gezien de quoteringen. Brentford (7.00) is het enige team wat het deze teams lastig zou kunnen maken als we de bookmakers moeten geloven. Koploper Reading gaat het naar alle waarschijnlijkheid niet volhouden en het levert momenteel dan ook een quote van 34.00 op als de club kampioen zou worden.

Bournemouth en Watford degradeerden vorig seizoen, omdat ze één punt minder hadden dan de nummer zeventien Aston Villa. Norwich City degradeerde erg kansloos. Bij alle drie de teams gingen er wat belangrijke spelers weg, maar Bournemouth en Watford lijken nog steeds de sterkste selecties te hebben. Wedden op een van die twee teams lijkt daarom het verstandigst.

Wie degradeert er uit de Championship?

De promovendus krijgen bij deze manier van wedden de laagste quotes, samen met Derby Count, wat betekent dat de bookmakers deze teams de minste kans geeft om zich te handhaven. Wycombe Wanderers wordt gezien als de zwakste, want als zij degraderen levert dat momenteel een quote van slechts 1.15 op. De strijd tussen Conventry City (2.50), Derby County (2.60) en Rotherham United (2.75) wordt heel spannend volgens de bookmakers. Derby County staat momenteel onderaan met zes punten en Rotherham doet het van deze clubs tot nu toe het best met twaalf punten. Derby County eindigde vorig jaar als nummer tien en deed de afgelopen tijden mee in de subtop of middenmoot.

De verwachting is ook dat de club er dit seizoen nog wel bovenop komt. Sheffield Wednesday staat momenteel 23e met zes punten en deze club is meestal een laagvlieger. De verwachting is eerder dat deze club degradeert, samen met Wycombe Wanderers en Conventry City. ‘Sheffield Wednesday degradeert’ heeft nu een quote van 4.00.

Topscorer Championship 2020/21

Er vallen twee spelers op qua het aantal gescoorde doelpunten en dit zijn Adam Armstrong van Blackburn Rovers en Ivan Toney van Brentford. Armstrong maakte er al elf in tien wedstrijden en Toney scoorde tien keer in elf wedstrijden. Toney (2.50) is de lichte favoriet ondanks zijn achterstand. Dit komt mede door het feit dat Brentford nog een stuk beter kan dan wat het nu laat zien. Armstrong (3.50) maakt toch ook een goede kans. Hij gaat aan de leiding, zijn club scoorde tot nu toe het meest van alle clubs en hij liet vorig seizoen ook al zien veel te kunnen scoren.

In dit stadium is het nog erg lastig om te voorspellen wie er de topscorer van het seizoen 2020/21 zal worden. De spelers zijn in ieder geval erg belangrijk voor hun clubs. Bij deze manier van wedden lijkt even wachten met het plaatsen van een weddenschap het verstandigst, maar het is wel duidelijk wie je in de gaten moet houden.

Nederlandse invloeden

De Championship telt best een aantal Nederlanders, wat het ook een interessante competitie maakt. Hieronder staan al de spelers die een Nederlandse of half Nederlandse nationaliteit hebben en in de Championship spelen.

Watford

William Troost-Ekong speelde van 2013 tot en met 2015 in Nederland. Hij heeft een Nigeriaanse en Nederlandse nationaliteit, maar komt uit voor Nigeria. In de Championship speelt hij voor Watford, dat momenteel tweede staat.

Norwich City

Bij de nummer drie Norwich City staat Tim Krul onder de lat. Hij degradeerde vorig jaar dus met zijn club, maar hij zal zo snel mogelijk terug willen naar het hoogste niveau.

Bournemouth

Arnaut Danjuma heeft net als Troost-Ekong ook een Nigeriaanse en Nederlandse nationaliteit. In de jeugd speelde hij bij TOP Oss en PSV. Daarna ging hij naar NEC en via Club Brugge kwam hij bij Bournemouth terecht.

Middelsbrough

Anfernee Dijksteel is de tweede beste Nederlander, want hij staat met Middelsbrough op de zevende plaats.

Huddersfield Town

Carel Eiting maakte de overstap naar Huddersfield Town en staat met zijn club dertiende. Oud-FC Groningen speler Juninho Bacuna is zijn ploeggenoot.

Cardiff City

Leandro Bacuna, de broer van Juninho en ook Oud-FC Groningen speler, komt tegenwoordig uit voor Cardiff City – de nummer vijftien van de Championship.

Birmingham City

Zij zijn niet de enigen uit de Championship die bij Groningen hebben gespeeld. Maikel Kieftenbeld verruilde Nederland namelijk ook voor Engenland. Hij speelt momenteel bij de nummer zeventien Birmingham City.

Rotherham United

Florian Jozefzoon kwam in Nederland uit voor onder andere Ajax, NAC, RKC en PSV. Van Eindhoven ging hij naar Brentford, toen naar Derby County en nu speelt hij bij Rotherham United waarmee hij negentiende staat.

Coventry City

Bij deze club zit Gustavo Hamer die in Nederland voor onder andere Feyenoord en PEC Zwolle speelde. Een andere oude bekende bij Coventry City is Gervane Kastaneer die bij ADO Den Haag en NAC Breda speelde.

Sheffield Wednesday

Hier spelen Joost van Aken en Joey Pelupessy. Van Aken kwam in Nederland uit voor Heerenveen en Pelupessy speelde in het seizoen 2017/18 nog voor Heracles.

Derby County

Mike te Wierik is met zijn club Derby County de hekkensluiter van de Championship.