18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wayne Rooney: ‘Dacht dat wedden makkelijk geld verdienen was’

Tim Giesbers

Wayne Rooney heeft de handen ineengeslagen met 32Red om samen verantwoord wedden te promoten. De voormalig aanvoerder van het Engelse nationale team is namelijk te zien in de serie ‘Stay in Control’, waarmee het wedkantoor haar focus meer wil leggen op het verantwoord wedden.

Invloed

In de eerste aflevering van de internetserie wordt Rooney bijgestaand door voormalig profvoetballer Scott Davies, die nu nog in de Engelse amateurklasses actief is. Davies zet zich in voor het duidelijk maken van de risico’s van wedden onder consumenten, met zogeheten Epic Risk Management.

De aflevering is opgenomen op het trainingscentrum van Derby County, waar Rooney sinds kort actief is. Hier maken de voetballers duidelijk dat kansspelen een enorme invloed kunnen hebben op de carrière van een jonge speler. Dit is vooral zo wanneer ze veel tijd spenderen op afstand van hun familie en vrienden.

Cijfertjes

Rooney vertelt ook over zijn eigen ervaringen als talent: “Ik was jong en had opeens veel geld. Als we weg gingen met Manchester United naar een uitwedstrijd zat ik alleen in een hotel. Als je daar een paar dagen zit, ga je je vervelen en om de tijd te doden ga je dingen doen. Zo ging ik ook wedden.”

“Het was heel makkelijk om weddenschappen te plaatsen en ik hoefde er weinig moeite voor te doen. Het voelde alleen als cijfertjes, niet als echt geld. Voordat je het weet heb je veel geld verloren. Maar in eerste instantie ging het heel goed. Ik dacht dat wedden makkelijk geld verdienen was. Uiteindelijk zit je toch je verliezen na te jagen, waarmee je nog meer geld verliest.”