18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorbeschouwingen, wedtips en quoteringen – Formule 1 Grand Prix van Monaco 2021

Cas Geleijnse

Tijdens de Grand Prix van Spanje wist Lewis Hamilton weer uit te lopen op Max Verstappen. De Brit won in Barcelona en zag zijn voorsprong op Verstappen groeien. Dit weekend strijken de coureurs neer in Monaco. In dit artikel kijken we naar de kansen van de grote favorieten. Ook geven we de beste wedtips en quoteringen die helpen bij het wedden op de GP van Monaco.

Grand Prix van Monaco

Op zondag 23 mei vindt de Grand Prix van Monaco plaats. De vrije trainingen zijn op woensdag en donderdag. Dan hebben de coureurs een dagje vrij voordat de kwalificatie op zaterdag om 15.00 uur begint. De race op zondag begint op dezelfde tijd.

Het parcours is een stratencircuit. De hele route is erg smal, waardoor het lastig is om in te halen. Daardoor is de kwalificatie in Monaco cruciaal.

Vorige editie

De race van 2020 werd afgelast vanwege de coronapandemie. In 2019 werd de GP in Monaco wel verreden. Lewis Hamilton begon op pole position en wist deze positie de gehele race vast te houden. Max Verstappen startte als derde. Tijdens een pitstop wilde hij voor Valtteri Bottas komen, maar hij sneed de Fin af. Verstappen kreeg een tijdstraf van vijf seconden als gevolg. Ondanks dat de Nederlander als tweede over de finish kwam, eindigde hij uiteindelijk op de vierde plaats. Sebastian Vettel werd tweede en Valtteri Bottas derde.

Grand Prix van Spanje

Twee weken geleden in Spanje ging het natuurlijk weer tussen Hamilton en Verstappen. Hamilton startte vooraan, Verstappen stond op de tweede plek. De Nederlander startte fantastisch en haalde Hamilton bij de eerste bocht in. Hamilton bleek echter uiteindelijk sneller en met een slimme pitstop-tactiek wist hij de race alsnog te winnen. Verstappen eindigde tweede, maar kreeg nog wel het bonuspunt voor de snelste ronde. Valtteri Bottas eindigde als derde.

Wereldranglijst

Waar Hamilton de laatste jaren onbedreigd de wereldtitel wist te winnen, lijkt hij er dit jaar echt voor te moeten vechten. Hij won drie van de vier races, waardoor hij bovenaan de wereldranglijst staat. Verstappen won de andere race, ook wist de Nederlander tweede te eindigen bij elke overwinning van Hamilton. De voorsprong van Hamilton op Verstappen is veertien punten. Bottas staat derde; de Fin heeft al 47 punten minder dan zijn teamgenoot Hamilton.

Wedden op Formule 1: Grand Prix van Monaco

Er zijn veel interessante weddenschappen bij het wedden op Formule 1-races. Hieronder behandelen we een aantal interessante weddenschappen voor aankomend weekend:

Winnaar Grand Prix van Monaco

Hamilton en Verstappen domineren dit seizoen van de Formule 1. Bij de bookmakers zijn deze twee ook de grote favorieten voor de race in Monaco. Hamilton is de lichte favoriet, met een quotering van 2.04. Verstappen krijgt een quote van 2.15; veel verschil zit er dus niet tussen de twee concurrenten. Het verschil met de andere coureurs is enorm. Wedden op Bottas als winnaar heeft een quotering van 9.30. Voor wedden op Sergio Perez als winnaar krijg je 24.50 keer je inzet. Coureurs als Daniel Ricciardo en Lando Norris hebben al een quotering van 45.00.

De tip is dus zeker om te wedden op winst van Hamilton of Verstappen. De Nederlander won nog nooit in Monaco, Hamilton deed dit al twee keer. Wedden op Hamilton als winnaar van de GP van Monaco is dus zeker geen onverstandige keuze.

Top drie Formule 1 – GP van Monaco

Je kunt ook wedden of een coureur in de top drie eindigt. Bij deze weddenschap maakt het niet uit of de coureur waar je op inzet op de eerste, tweede of derde plaats eindigt. Deze weddenschap aangaan bij Hamilton (1.21) of Verstappen (1.28) is niet heel winstgevend.

De tip is daarom ook om in te zetten op de ploeggenoten van de favorieten. De bookmakers geven Valtteri Bottas een quotering van 1.50 als je inzet op de top drie. Red Bull-coureur Sergio Perez heeft een quotering van 2.49 bij deze weddenschap.

Winnaar kwalificatie Grand Prix van Monaco

De favorieten voor de race zijn ook de favorieten voor de kwalificatie op zaterdag. Door het parcours is de kwalificatie in Monaco nog belangrijker dan normaal. Als je de kwalificatie wint, is de kans groot dat je ook de race wint. Wedden op Verstappen als winnaar van de kwalificatie heeft een quotering van 2.00, terwijl Hamilton van de bookmakers een quote van 2.12 krijgt. Wedden op Bottas als winnaar van de kwalificatie levert een quotering van 6.70 op, bij Sergio Perez is de quote al 20.50.

De tip is om in te zetten op Verstappen als winnaar van de kwalificatie van de GP van Monaco. De Nederlander laat dit jaar al goede dingen zien tijdens de kwalificatie. Als hij wil inlopen op Hamilton, is het winnen van de kwalificatie dit weekend cruciaal.

Overige weddenschappen

Er zijn nog veel meer weddenschappen die je aan kunt gaan als het gaat op het Formule 1-weekend in Monaco. Hier hebben we een aantal opties gegeven, maar misschien zijn er wel opties die jou veel meer liggen. Kijk dus goed naar de bookmakers, die weddenschappen aanbieden voor zowel de kwalificatie als de race.