18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorbeschouwing, wedtips en quoteringen – Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië

Cas Geleijnse

De Formule 1-carravaan is neergestreken in Groot-Brittanië. Het is de thuisrace voor Lewis Hamilton, die de achterstand die hij heeft op Max Verstappen zal willen verkleinen. In dit artikel benoemen we de favorieten voor de race, geven we je wedtips en de beste quoteringen voor de GP van Groot-Brittanië.

GP van Groot-Brittannië

Op zondag 18 juli 2021 gaat de Grand Prix van Groot-Brittannië van start. De vrije training is op donderdag, de kwalificatie op vrijdag, de sprintrace staat op zaterdag 17 juli op het programma en op zondag volgt de echte race. Het Silverstone circuit was in 1950 voor het eerst het decor van deze GP.

Voor het eerst in de historie van de Formule 1 gaat naast een gewone race ook een sprintrace gehouden worden. Op vrijdag is de kwalificatie voor deze sprintrace. Hierin wordt bepaald wie op zaterdag op welke positie staat. De sprintrace is een wedstrijd over honderd kilometer, waarvan de uitslag de startvolgorde op zondag bepaald. De top drie van de sprintrace krijgt punten voor het kampioenschap.

Vorige edities

Zes van de laatste zeven edities op Silverstone werden een prooi voor Lewis Hamilton. In totaal heeft hij zeven keer gewonnen in Groot-Brittanië. In zijn thuisland is Hamilton dus ijzersterk. Vorig jaar stonden Max Verstappen en Charles Leclerc onder hem op het podium. Het verschil tussen Hamilton en Verstappen was maar vijf seconden. Leclerc eindigde op een grotere achterstand: de Fransman verloor achttien seconden op Hamilton. Vorig jaar was de auto van Mercedes nog een stuk sneller dan die van Red Bull, dit jaar is dat verschil erg klein. Het is dus maar de vraag of Hamilton de Nederlander achter zich kan houden dit jaar.

Strijd om de titel

Na vier Formule 1-titels op rij lijkt Lewis Hamilton dit jaar een zware kluif te krijgen om zijn titel te verdedigen. De Engelsman staat op 150 punten, dit zijn er 32 minder dan Verstappen. De Nederlander heeft dus een flinke voorsprong op weten te bouwen.

De afgelopen drie races waren een prooi voor Mad Max. Hierdoor heeft hij het momentum, en dus een flinke voorsprong op Hamilton op weten te bouwen. Het verschil tussen de twee in de afgelopen twee races, allebei in Oostenrijk, was allebei de keren meer dan dertig seconden. Twee weken geleden liep Verstappen heel erg uit. Hij begon op pole position, terwijl zijn Britse concurrent het moest doen met de vierde startplaats. Eigenlijk was zijn gehele race probleemloos, hij werd totaal niet aangevallen waardoor de Nederlander alle ruimte had om ook nog de snelste raceronde mee te pakken.

Wedden op de GP van Groot-Brittannië

Je hebt heel veel opties bij het wedden op Formule 1-races. Lees hier een aantal interessante weddenschappen voor deze race op Silverstone. Kijk vooral zelf bij de bookmakers voor andere mogelijkheden bij het wedden.

Winnaar van de race

De strijd om de eindoverwinning zal naar alle waarschijnlijkheid weer gaan tussen Mercedes en Red Bull. De laatste weken is Red Bull de te kloppen ploeg. Ook op Silverstone lijkt dit weer te gaan gebeuren. Gezien de geschiedenis lijkt Hamilton wel een grote kans te maken. De bookmakers verwachten ook een strijd tussen Hamilton en Verstappen: Verstappen krijgt een quotering van 1.65 en Hamilton een quote van 2.64. Daarnaast geven de bookies Sergio Perez (12.25) en Valtteri Bottas (12.25) een kansje op de eindoverwinning.

Top 3

Omdat het tussen Verstappen en Hamilton lijkt te gaan om de overwinning, is het goed om naar andere weddenschappen te kijken. Wedden op één van deze twee voor de top drie (Verstappen: 1.20, Hamilton: 1.28) is niet heel winstgevend, bij Bottas (1.72) en Perez (1.99) is dit wel zo. Het is slim om op één van deze twee te wedden voor een top drie klassering.

Snelste raceronde

De snelste raceronde levert ook bij deze race weer een extra punt op voor het kampioenschap. Tijdens de GP van Groot Brittannië vorig jaar pakte Verstappen de snelste raceronde. Met de snelheid van de Red Bull-auto maakt hij hier dit jaar ook een grote kans op. Inzetten op de weddenschap ‘Verstappen snelste raceronde’ heeft een quotering van 2.00.

Verschil tussen de winnaar en de nummer twee

Het is ook mogelijk om te wedden op het tijdsverschil tussen de winnaar en de nummer twee van de race. Wedden op ‘Verschil meer dan 8 seconden’ krijgt een quote van 1.83. Dit seizoen waren de verschillen tussen de nummer één en twee regelmatig meer dan acht seconden, dus hierop wedden is een goede tip. Inzetten op de weddenschap ‘Verschil tussen 4 en 8 seconden’ krijgt van de bookmakers een quotering van 3.50, de kans hierop is dus een stuk kleiner.